• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Toplama Yapılan Hücreleri Koşullu biçimlendirm

Merhabalar.

Benim istediğim Banka bakiyelerini girdikten sonra toplam bakiye çıkıyor.
Daha sonra K.Bakiye kısmında ayrıca istediğime bağlı hücreleri ayrı ayrı topluyorum.
İstediğim bu topladığım hücrelerin Kalın italik ve altı çizgili olarak otomatik biçimlenmesi.

BANKA USD
AKBANK 67,22
ALBARAKA 1.623,49
ALTERNATIF 1.882,70
ASYAFİNANS 1.984,93

TOPLAM BAKIYE 5.558,34
K.BAKIYE ...............

Bakiye rakamlarının B2:B6 aralığında yazılı olduğu varsayımıyla;
C2:C6 aralığında K.Bakiyeye dahil edilecekler için örneğin 1 sayısını (koşullu biçimlendirmede de kullanılacak) yazdıktan sonra, K.TOPLAM hücresine aşağıdaki formülü uygularsanız sağına 1 yazdığınız değerlerin toplamını alabilirsiniz.
Kod:
=TOPLA.ÇARPIM((B2:B6)*(C2:C6=[B][COLOR="red"]1[/COLOR][/B]))
Koşullu biçimlendirme için C2:C6 aralığını seçip -> Koşullu Biçimlandirme-> Biçimlendirme için formül kullan seçip ekrana gelen formül alanına
Kod:
=$C2=[B][COLOR="Red"]1[/COLOR][/B]
yazıp, renk vs ayarlayıp tamam diyebilirsiniz.

Bu da bir secenek fakat benim bu yukarda yazdığım bankaların EUR ve TL bakiyeleri de var.
Bu cözüm işimi zorlaştırıyor. Ben K.Bakiye'de toplam aldığım hücreleri biçimlendirmem lazım.
Aslında excel tablosunu eklesem belki daha iyi anlaşılacak ama ekleyemedim.

Bu da bir secenek fakat benim bu yukarda yazdığım bankaların EUR ve TL bakiyeleri de var.
Bu cözüm işimi zorlaştırıyor. Ben K.Bakiye'de toplam aldığım hücreleri biçimlendirmem lazım.
Aslında excel tablosunu eklesem belki daha iyi anlaşılacak ama ekleyemedim.

Örnek bir dosyanızı, GOOGLE DRIVE, YANDEX DISK, DOCYA.TC ,DOSYA.CO gibi dosya paylaşım sitelerine ekleyip linkini burada bildirirseniz yardım almanız daha kolay olur.

Geri