• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Toplama Sonucu Yanlış (yardım lütfen)

Excel Vers. ve Dili
2003-2007-2010 türkçe
Merhabalar. Bir Tablo hazırlamak için uğraşıyorum adet, metreküp ve metre kare değerleri olan. fiyat ile çarpıp sonuç verdiği yerin en altına toplama yapmasını bunuda kdv ile çarpıp sonucu vermesini kişi nekadar ödeme yaptıysa anaparadan okadar düşüp kalanını göstermesi olay....

Amaa Adet veya metreküp, metrekare çarpımından gelen sonuç toplamı yanlış bi türlü düzeltemedim yardım lütfen dosyayı ekledim. Excel 2010.

Şimdiden Teşekkürler...

Ekli dosyalar

farkettim düzeltemiyorum ama şifre kaldırıp tekrar yükledim buyrun.

Ekli dosyalar

Merhabalar. Bir Tablo hazırlamak için uğraşıyorum adet, metreküp ve metre kare değerleri olan. fiyat ile çarpıp sonuç verdiği yerin en altına toplama yapmasını bunuda kdv ile çarpıp sonucu vermesini kişi nekadar ödeme yaptıysa anaparadan okadar düşüp kalanını göstermesi olay....

Amaa Adet veya metreküp, metrekare çarpımından gelen sonuç toplamı yanlış bi türlü düzeltemedim yardım lütfen dosyayı ekledim. Excel 2010.

Şimdiden Teşekkürler...

Merhaba,
yanlış toplama hangi satırda ? bende hepsi normal görünüyor veya tam olarak ne istediğinizi anlamadım

Şimdi Sarı dolgu yaptıgım yer o satırın yukarıya dogru toplamı ama elle toplayın sonuc o çıkmaz toplamalarda neyde hata var anlamıyorum çarptıgı tl cinsinden sonuçda öyle küsürat veriyor diyemi acaba sonucu yanlış çıkartıyor ?

Şimdi Sarı dolgu yaptıgım yer o satırın yukarıya dogru toplamı ama elle toplayın sonuc o çıkmaz toplamalarda neyde hata var anlamıyorum çarptıgı tl cinsinden sonuçda öyle küsürat veriyor diyemi acaba sonucu yanlış çıkartıyor ?

E18 Sütunu 18.504.796,00 çıkıyor elle toplamamda.Belki sizin tabloda bi bozulma vardır.Tüm sayfayı kopyalayıp başka bir excel dosyasına özel yapıştırdan sadece değerleri (only values) olarak yapıştırıp tekrar formülleyin.

Bi yanlışlı olmasın toplamanızda ? şimdi ben hesap makinesiyle topladım tek tek küsüratlar dahil olmak üzere 37,279.944 çıkıyor. Baştaki ilk fiyat 14 bin 40 krş. E8 deki tutar ise 10 bin 44 krş sadece bu ikisi 24 bin küsür etmeli degilmi ?

Bi yanlışlı olmasın toplamanızda ? şimdi ben hesap makinesiyle topladım tek tek küsüratlar dahil olmak üzere 37,279.944 çıkıyor. Baştaki ilk fiyat 14 bin 40 krş. E8 deki tutar ise 10 bin 44 krş sadece bu ikisi 24 bin küsür etmeli degilmi ?

Merhaba,

E sütununu sağa hizalarsanız, E3 ve E8 in farklı olduğunu görürsünüz,

Birisi 14.040,00 (ondörtbinkırk) diğeri 10.044.000,00(onmilyonkırkdörtbin) yani basamak farkı var,

Dolayısı ile toplam 18.504.796,00
Kolay gelsin.

hepsinde ondalık "2" olarak ayarlı. Amma dediginiz gibi farklı basamaklar var şimdi ne yapmak gerekiyor ben onmilyonkırkdörtbin olarak gözükenin ondalık sayısını "sıfır" da yaptım değişen bişi olmadı.

adet metreküp ve metrekare olarak virgül koysak düzeliyor gibi ama bu seferde küsüratları siliyor virgüllü olunca "B" sutunundaki değerler.

E3 sütunu 1.080 * 13 = 14.040,00
E8 sütunu 12.555 * 800 = 10.044.000,00

bende ki örnekle sizin hesapladığınız farklı olabilir mi ?

E3 sütunu 1.080 * 13 = 14.040,00
E8 sütunu 12.555 * 800 = 10.044.000,00

bende ki örnekle sizin hesapladığınız farklı olabilir mi ?

hayır farklı degil şimdi virgüllü olarak yazsak sanki doğru olur gibi ama virgüllü olarak "1,080" yazınca "1,80" kendi yapıyo.

hayır farklı degil şimdi virgüllü olarak yazsak sanki doğru olur gibi ama virgüllü olarak "1,080" yazınca "1,80" kendi yapıyo.

Excel ayarlardan 1.000 (000.000) ayracı ve son (000,00) 2 hane ayraç kısımları sende farklı olabilir mi ?

Excelde sol üst köşedeki office butonuna tıklayıp excel ayarlar (excel options) advanced (gelişmiş) küsürat ayracı (Decimal separator) kısmında , (virgül) bin ayracı (Thousands separator) kısmında . (nokta) yazılı olması gerekiyor.Kontrol eder misiniz ?

Excel ayarlardan 1.000 (000.000) ayracı ve son (000,00) 2 hane ayraç kısımları sende farklı olabilir mi ?

Excelde sol üst köşedeki office butonuna tıklayıp excel ayarlar (excel options) advanced (gelişmiş) küsürat ayracı (Decimal separator) kısmında , (virgül) bin ayracı (Thousands separator) kısmında . (nokta) yazılı olması gerekiyor.Kontrol eder misiniz ?

Aynı dediginiz gibi ayalar. Sistem ayırıcılarını kullan işaretli hemen üstünde.

GünceL.

Halen Bi çözüm bulamadım :S

Geri