• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Toplama işleminde hata

zulfuernek

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
türkçe
label 81 ile label 85 arasındaki tüm labellerin toplamını label 86 da göstersin istiyorum hangi formülü denediysem bir türlü olmadı arkadaşlar.

labellerin içeri kuruşlu olarak görünüyor. ###.###,00 şeklinde.

labeller işlem gördüğünde anlık olarak label 86 da değişsin.

Örnek datanıza ilişkin bir iki örneği buraya yazar mısınız? Kontrol sağlayalım. Şirkette olduğum için dosya paylaşım sitelerine erişimim yok. Bu yüzden yorum olarak datanıza ilişkin 1-2 örnek yazabilir veya ekran görüntüsü atabilirseniz yardım edeyim.

İyi çalışmalar.

Deneyiniz..
Kod:
[SIZE="2"]Label86.Caption = CDbl(Label81.Caption) + CDbl(Label82.Caption) + CDbl(Label83.Caption) + CDbl(Label84.Caption) + CDbl(Label85.Caption)[/SIZE]

Private Sub TextBox1_Change() 'BALYA ÇARPIM SONUÇLARI
Label30.Caption = (Val(TextBox1.Value) * Val(Label9.Caption) * 1000)
Label30 = Format(Label30, "###,###" & " TL")
For tb = 30 To 36
If Controls("Label" & tb) <> "" Then
d = d + (1 * (Controls("Label" & tb)))
End If
Next
Label51 = Format(d, "###,###.00" & " TL")
Label81 = Label51

For tb = 81 To 85
If Controls("Label" & tb) <> "" Then
t = t + (1 * (Controls("Label" & tb)))
End If
Next
Label86 = Format(t, "###,###.00" & " TL")
End Sub

işyeri pc olduğu için bendedosya paylaşamıyorum ancak bir tabloda bu çalışırken diğer yeni tabloda çalışmıyor. hata veriyor. ilk satır

Merhabalar.

Salın OSMA çevrimiçi değil.

Label'da toplanacak verinin, ilk kaynağı olan nesne (elle veri girişi yapılan) ile ilgili kodları gözden geçirin,
Başka bir nesneye biçimlendirilerek (sonuna TL ekleme gibi) aktardığınız tutarlar üzerinden
matematiksel işlem yapmaya çalışırsanız gereksiz uğraşmış olursunuz.

Matematiksel işlemlerin tümünü elle veri girişi yapılan TextBox'ların Change koduna eklemek en pratiğidir.

Burada da TextBox'ların boş olma seçeneğini dikkate alarak boşsa 0, değilse 1*Textbox.. şeklinde düşünün derim.

Ezbere bu kadar.
.

Murat bey kodları yazmış.
Sizin labellerinizin içinde sayısal olmayan değerler var.Veya bir kaçı boş.Formatlarken "TL" yazmayın sonuna.

Geri