• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

toplama işleminde hata

Excel Vers. ve Dili
2007
ilginç bir hata alıyorum.işin içinden çıkamadım
linkteki excel çalışma kitabında sekmeler arası toplama çarpma işlemi yaptırım en son icmal sekmesinde sütünların toplamını aldırmak istiyorum.

fakat icmal sekmesi dışındaki hücerelerdeki sayıları değiştirip toplam rakamları değiştirdiğinde icmal sayfasındaki toplam güncellenmiyor

bu nasıl bir hatadır anlayamadım 18 tane sekme var sekmeleri silsem bile silinen sekmelerin icmale yansması güncellenmiyor ve icmal sekmesindeki toplama işlemi çalışmıyor. inceleyip olası hatayı aktarmanızı rica ediyorum

http://www.dosya.tc/server39/VO1FXk/icmal.xlsx.html

Merhaba

İcmal sayfasında toplamlar güncelleniyor.
Nasıl bir hesaplama yönteminiz var bilemiyorum.
Sorun İcmal sayfasında güncellenmeyen formüller değil, net sayfanızda hesaplanan değerlere göre 1-18 sayfalarda hesap yapılıyor ve icmale gidiyor.
Örneğin 15. satırdaki değerleri değiştirdiğinizde net sayfası değişirken icmal sayfasında değişiklik olmuyor gibi görünüyor.
Aslında yeniden hesaplıyor ve önceki tablo ile sonraki tablo değerleri hiç değişmiyor.
1-18 sayfalarda yaptığınız değişiklikler icmale giderken, icmal sayfası hep tablo sayfası değerlerini hesaplıyor.

bakın örnek olarak iki nolu sekmede şubat ayı ortadaki tabloda rakamları değiştirirsek aşağıdaki tablodaki katsayılar ile çarpım yapıp en üsteki tabloya bu değeri yazıyor ve icmal tablosundada tüm 1-18 arası rakamlar toplu olarak gösteriliyor.

eğer ben buradaki bir sayı değerini arttırısam icmal deki toplamın artması lazım fakat icmal hiç değişmiyor problemin bu yani doğru icmal hesabı çıkmıyor ortaya

mesela bir veya iki numaralı sekmeyi sildiğimde icmaldeki toplamın azalması lazım fakat yine aynı kalıyor.

Merhaba

2 sayfası C15 hücre değeri orjinal dosyanızda 356166
Bu değerleri 100.000, 200.000, 300.000, 400.000, 500.000 olmak üzere 5 ayrı değer girerek 1-18 sayfaların C3 hücre hesap değerlerini icmal(Kontrol) sayfasına yazdırdım.
Buradan görebileceğiniz üzere 6 farklı veriye göre C3 hücre değerleri değişirken Toplamları yani icmal sayfası C3 hücre değeri değişmemektedir.
Aynı şekilde, yukarıda bahsedilen 5 farklı değere göre icmal(Kontrol) sayfasına makro ile toplamlarını aldığım halde çıkan sonuç; sizin hazırladığınız icmal sayfası değerlerinin aynısını vermekte.
bunun yanında icmal(Kontrol) sayfasındaki değerler yine sizin tablo sayfanızın değerleri ile aynı.

İlk mesajımda belirttiğim gibi sonuçlar hesaplanıyor ancak nasıl bir hesaplama yönteminiz var ise hep aynı sonucu buluyorsunuz.
Sorun tablodaki formüllerde değil hesaplama yönteminden kaynaklanmaktadır.

Aşağıdaki linkte bahsettiğim değişiklikleri görebileceğiniz dosya bulunmaktadır.
http://dosya.co/5fdnpjcif3pi/icmal.xlsm.html

teşekkür ederim. emek verdiniz inceleyeceğim.

Geri