• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

toplama formülü yapamıyorum.kafayı yicem

Excel Vers. ve Dili
Office 365
merhaba;
çözemedim ben bunu arkadaşlar destek olun lütfen.
3 sayfadan 22 tane hücreden sayı alıp toplayacağım.fakat hep bir sayı eksik hesaplıyor.

örneğin;

3 sayfa 22 sütunun içine 1 yazıyorum ve tek tek topla diye hücreme girdim.22 sütundan biri -1 olduğunda 21 olması gerekmez mi.? bende 20 oluyor.?

Merhaba,

Anlattığınız tamam da yaptığınızı görsek nasıl olur?

Merhaba,
Bence sonucun 20 çıkması normal çünkü toplama yapıyorsunuz.Siz Toplamda (1) kaç tane olduğunu istiyorsunuz değil mi ?
Kod:
=EĞERSAY(Sayfa1!B2:Q2;1)+EĞERSAY(Sayfa2!B2:Q2;1)+EĞERSAY(Sayfa3!B2:Q2;1)

Merhaba,
Bence sonucun 20 çıkması normal çünkü toplama yapıyorsunuz.Siz Toplamda (1) kaç tane olduğunu istiyorsunuz değil mi ?
Kod:
=EĞERSAY(Sayfa1!B2:Q2;1)+EĞERSAY(Sayfa2!B2:Q2;1)+EĞERSAY(Sayfa3!B2:Q2;1)

olmuyor hocam.sadece sayım tl hücreleri toplanıp 3 sayfada ana sayfa da total sayım tl de yazacak ama olmuyor.1 sadece örnek sayı belki -2,5 tl yazacak amadoğru cıkmaz ozaman

Sayın Yunus Bey;

Herhangi bir yanlışlık yok çalışmanızda. 21 hücreye "1" yazıyorsunuz toplamı 21 eder. Sayfa3 teki hücreye de "-1" yazıyorsunuz 21-1 = 20 eder.

Sayın Yunus Bey;

Herhangi bir yanlışlık yok çalışmanızda. 21 hücreye "1" yazıyorsunuz toplamı 21 eder. Sayfa3 teki hücreye de "-1" yazıyorsunuz 21-1 = 20 eder.

hayır hocam 22 hücre var içinde sayı(1) yazan.bitane hücreyi -1 yaptığımda 21 olması gerekirken 20 yazıyor.eki inceleyiniz.
tşk.

Sayın Yunus Bey;

Arkadaş izah etmiş ama anlayamamışsın.

Sorun yok ik bunu bil,22 tane hücren var doğru 21 hücrende (1) yazıyor, 1 hücrende (-1) yazıyor. Toplam 22 hücre eder. Parmak hesabı yaparsanız anlarsınız 21 ağacın biri çürümüşse kaç sağlam ağaç kalır ? mantık budur.

Arkadaş izah etmiş ama anlayamamışsın.

Sorun yok ik bunu bil,22 tane hücren var doğru 21 hücrende (1) yazıyor, 1 hücrende (-1) yazıyor. Toplam 22 hücre eder. Parmak hesabı yaparsanız anlarsınız 21 ağacın biri çürümüşse kaç sağlam ağaç kalır ? mantık budur.

hıı tamam :)
teşekkürler

Yunus bey,

Sizin hesaplama mantığı daha çok bilmecelerdeki şaşırtmalara benzemiş.

22 tane 1 var diyorsunuz, bir tanesini -1 ise 22-1 olarak hesaplayamazsınız.

Bu şekilde yaparsanız -1 değerini önce +1 olarak toplamış sonra ise çıkartmış olursunuz.

Formülünüze alternatif olarak kullanmanızı tavsiye ederim.

Kod:
=TOPLA(Sayfa1:Sayfa3!2:2)

.

Rica ederim.Birde okadar uzun formul yazmayın kesin yanlışlık olabilir sayfalar arası aynı hücreleri toplamak için =topla yazdıkdan sonra sayfa 1 geçin SHİFT'e basılı tutarak sayfa 3 seçin daha sonra toplama yapacağınız aralığı seçin "B2:Q2" parantezi kapatıp enter. Formul şu şekilde çıkar.
Kod:
=TOPLA(Sayfa1:Sayfa3!B2:Q2)

Geri