• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Toplama formülü neden problem çıkarır.

Excel Vers. ve Dili
Office 365 (Türkçe)
Toplama formülü neden problem çıkarır. Bir türlü çözemedim.
Kod:
=P1+P2+P3+P4+P5+P6+P7+P8+P9+P10+P11+P12+P13+P14+P15+P16+P17+P18+P19+P20+P21+P22+P23+P24+P25+P26+P27+P28+P29+P30

Verdiği hata:
Kod:
#DEĞER!

Ekli dosyalar

Son düzenleme:
Toplama formülü neden problem çıkarır. Bir türlü çözemedim.
Kod:
=P1+P2+P3+P4+P5+P6+P7+P8+P9+P10+P11+P12+P13+P14+P15+P16+P17+P18+P19+P20+P21+P22+P23+P24+P25+P26+P27+P28+P29+P30

Verdiği hata:
Kod:
#DEĞER!

Birleştime işlemi ile yaptığınız formulleri ekteki gibi deneyin.

=SAYIYAÇEVİR(E5&","&F5)

toplamları almak için ise =Topla(P1:P30) formulunu kullanın

Birleştime işlemi ile yaptığınız formulleri ekteki gibi deneyin.

=SAYIYAÇEVİR(E5&","&F5)

toplamları almak için ise =Topla(P1:P30) formulunu kullanın

Mükemmel oldu. Emeğine sağlık burda birşey sorayım 25 86 25,86 olarak geçiyor. Yukarıdan aşağıya toplananların sonuçları 25,86 formatında oluyor. Bu sonuçları tekraren bordroya 25 86 formatında geçmesini nasıl sağlarım.

Mükemmel oldu. Emeğine sağlık burda birşey sorayım 25 86 25,86 olarak geçiyor. Yukarıdan aşağıya toplananların sonuçları 25,86 formatında oluyor. Bu sonuçları tekraren bordroya 25 86 formatında geçmesini nasıl sağlarım.

Toplam için =Tamsayı(Topla(P1:P30) 25 Ayırır
=(Topla(P1:P30-Tamsayı(Topla(P1:P30))*100 86 Ayırır

E35 hücresinde
Kod:
=(Topla(P1:P30-Tamsayı(Topla(P1:P30))*
verdiğiniz kullandım. Ancak olmadı. Hata verdi.
Kod:
-590,16
hatası verdi.
Ayrıca yine aynı dosyada E5 hücresinde
Kod:
=(Topla(P1:P30-Tamsayı(Topla(P1:P30))*
Bunda
Kod:
#DEĞER!
hatası verdi.
Örnek dosyada ektedir. Çözebilirmiyiz.

Ekli dosyalar

Son düzenleme:
Ekli dosyayı inceleyiniz.

Ekli dosyalar

Üstadım.Mükemmel oldu. Emeğine sağlık. Tabii, excelin bu üstünlükleri ufuklar açıyor, aynı dosyada 2,3 revizyon yapabilirmiyiz.Revizyon istediğim dosya ektedir.

Ekli dosyalar

Sn.Ahmet Cahan,
Tablonuzdaki uygulama mantığı ve tablonuzun şeklkine göre formüller uyarlanarak dosyanıza eklenmiştir.

Ancak; Bordro düzenlediğiniz format gereksiz şekilde TL KR. olarak sütunlara bölündüğü için , buna bağlı olarak gereksiz ve düzensiz formüllere ihtiyaç duyuluyor.
Yerinizde olsam;Brüt tutar, Gelir Vergisi, Damga Vergisi ve Net Ele geçen kısımlarını doğrudan kolay formüllerle çözerdim, bu sayede bütün toplam ve hesaplama hücreleri de kolayca çözülürdü.

Tabii ki, tercih sizin.
Kolay gelsin....

Ekli dosyalar

Sn.Ahmet Cahan,
Alternatif olarak ekli dosyayı hazırladım.
Dosyadaki değişiklikleri ve açıklamaları formülleri inceleyiniz.
Beğenirseniz kullanırsınız.

Ekli dosyalar

Üstadım, yaptıgınız çalışmalar çokça işe yarıyor. Beğenmemem söz konusu değil. hepsi el emeği gerektiriyor. Teşekkürler.

Ancak; Bordro düzenlediğimiz format TL KR. olarak sütunlara bölünmek zorunda çünkü bordro çıkışı alınıyor, hesaplanıyor. Gelir Vergisi, Damga Vergisi ve Net Ele geçen su anki haliyle işe yarıyor. Bu yaptıgınız dosya başka bir konuda referans oldu, hepsini http://www.excel.web.tr/f14/bordroya-gore-puantaj-olu-turma-ve-ucretlerin-ki-t125054.html#post680418bu konuda birleştirdim.bu sayede Eğer halledilebilinirse, muhteşem olacak. Böyle yapıldığı takdirde biraz agır ve hantal gibi olabilir. Ama çok fazla çalışma ya gerek kalmadan, hata yapmadan pratik çözüme ulaşırım.Diye umuyorum.

Geri