• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

toplama çıkarma işlemi sonucunu butonla hücreye atama

Excel Vers. ve Dili
2003
Merhaba arkadaşlar bir konuda yardımınıza ihtiyacım var. butona ekledğim formülü bir türlü çalıştıramadım...

Private Sub CommandButton7_Click() eklediğim formülü toplama çıkarma işlemi ni ; istediğim hücreye atıyor ama formülde istediğim işlemi yaparak değilde formülü direkt olarak ekleme yapıyor ve bu hücrede #AD? sorununa sebeb oluyor istediğim işlemin sonucunu otomatik olarak hücreye aktarmasını nasıl sağlayabilirim yardımcı olurmusunuz eklediğim formüller Private Sub CommandButton7_Click() , ve , Private Sub CommandButton5_Click() butonlarında ekli ... yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim.

ana sayfada butonlar BANKA ve 835 ...

Ekli dosyalar

Butondaki kodunuzu aşağıdaki şekilde düzelterek deneyiniz.

Cells(Mutlu, "t").Formula = "=SUM(R12:R26)"

Kolay gelsin...

Yardımların için teşekkür ederim ...
tek bir sorun kaldı şimdi :)

Private Sub CommandButton7_Click()
Mutlu = Range("b22").End(3).Row + 1
Cells(Mutlu, "b") = "103.02"
Cells(Mutlu, "t").Formula = "=sum(R12:R26)-sum(T12:T16)" bu toplama çıkarma formülünde T12:T16 yapınca formülün atılan hücrenin üstendeki sayıları hesaplıyor ama ben bunu T12:T16 ile değilde t12:t26 olarak hesaplasın istiyorum bu şekilde yaparsamda bu sefer büyük ihtimal formül kendi içinde çakışıyor sonucu sıfır çıkartıyor bu nasıl bir çözüm bulabiliriz

Sayın jseramsi,

Formülünüzü T13 hücresine yazdığınıza göre, T13'ü toplama dışında tutabiliriz. Aşağıdaki şekilde bir deneyin.

Cells(Mutlu, "t").Formula = "=sum(R12:R26)-sum(T12,T14:T26)"

T13 le sabitlemek biraz sıkıntılı olur veri girişi çok olursa eğer arada engel olabilir ama bir deneyeyim...

teşekkürler yardımların için ....

formülü denedim ama çalışmadı yada şöyle düşünsek Eğer b16 =103.02 ise topla(R12:R26)-topla(T12:T15),Eğer b17 =103.02 ise topla(R12:R26)-topla(T12:T16), Eğer b18=103.02 ise topla(R12:R26) -topla(T12:T17) böyle iç içe bir döngü oluştursak hücreye bu formülü bütün hücrelere eklesem bu formülün döngüsü nasıl olabilir

Geri