• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

toplam_aralığı

Excel Vers. ve Dili
2003 tr
Arkadaşlar merhaba....

ETOPLA formülünde toplam aralığı olarak mesala B3:F250 seçmemiz mümkün olamıyormu.Bana böyle bişeyler lazım bunun yerine işime yarıyacak nasıl bişeyler kullanabilirm.

=etopla(F:F;"KUMAŞ";B3:F250) şeklinde yazdım olmadı sayın yurttaş

ÖZÜR DİLERİM FORMÜLÜ BURAYA YANLIŞ YAZMIŞIM YAZMAK İSTEDİĞİM AŞAĞIDAKİ GİBİDİR.

=etopla(G:G;"KUMAŞ";B3:F250)

ÖZÜR DİLERİM FORMÜLÜ BURAYA YANLIŞ YAZMIŞIM YAZMAK İSTEDİĞİM AŞAĞIDAKİ GİBİDİR.

=etopla(G:G;"KUMAŞ";B3:F250)

.

Konu uzamadan (daha başlamadan 5. mesaja gelmişiz), bir örnek dosya ekleyin. Ve ne yapmak istetediğinizi açıklayın. Bakalım...

.

Sayın Yurttaş hocam Topla.Çarpımı kullanmayı bilmiyordum yardımınız için çok teşekkür ederim.Aklıma sonradan gelen bişey daha var bununla ilgili bi örnek dosya yolluyorum yardım ederseniz çok çok iyilik yapmış olacaksınız bana

Ekli dosyalar

Gerçi sayın yurttaş el atmış ama eğer illa ETOPLA ile çözümlemek isterseniz her sütun için ayrı ayrı etopla formülü yazıp birbiriyle toplayabilirsiniz:

=ETOPLA(G3:G250;"kumaş";B3:B250)+ETOPLA(G3:G250;"kumaş";C3:C250)+ETOPLA(.....)+.... GİBİ

yurttaş hocam bu formulu topla.çarpıma uygulayamıyoruz sanırım

aşağıdaki formulü yazdım ama olmadı

=TOPLA.ÇARPIM(ilk:son!;(G3:G6="KUMAŞ")*(B3:F6))

Arkadaşlar eklediğim dosya ile ilgili bana yardım edebilecek kimse varmı.
Sayfa1-sayfa5 teki toplamları rapor sayfasına almasını istiyorum

Ekli dosyalar

yurttaş hocam bu formulu topla.çarpıma uygulayamıyoruz sanırım

aşağıdaki formulü yazdım ama olmadı

=TOPLA.ÇARPIM(ilk:son!;(G3:G6="KUMAŞ")*(B3:F6))
.

Olur.

Verdiğim linkte yer alan "3 boyutlu koşullu toplama ve sayma" başlıkta eklediğim dosyada nasıl yapıldığını gösterdim.

İncelemediniz herhalde...

.

Yurttaş hocam incelememmi çok inceledim hemde sadece toplam formülü için toplatabiliyorum ancak topla.çarpım için toplatamıyorum.Hocam exceli sizin kadar bilmediğimiz için bir kıvılcım çakmanız malesef bana yeterli olmuyor. Yapamadım malesef :(

Yurttaş hocam çok teşekkür ederim bu elinize sağlık

Geri