• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Toplam olan hücrenin yan hücresine otomatik sonuç gelmesi..!

Excel Vers. ve Dili
2010 Türkçe
Merhaba G3:G aralığında sayısal veriler bulunmakta, bu sayıların arasında bazı hücrelerde ise toplamlar bulunmakta, toplam bulunan hücrelerde yan hücresi olan H sütunda =G21/0,9 bu işlemin gelmesini istiyorum. Yani g21 hücresinde toplam var yan hücresinde ise bu işlemin sonucunun olmasını istiyorum. Umarım açıklayıcı olmuşumdur.

toplamlar derken..mesela
g3 20
g4 15

g5 toplamlar...(toplamlar derken nasıl yani))

Merhaba G3:G aralığında sayısal veriler bulunmakta, bu sayıların arasında bazı hücrelerde ise toplamlar bulunmakta, toplam bulunan hücrelerde yan hücresi olan H sütunda =G21/0,9 bu işlemin gelmesini istiyorum. Yani g21 hücresinde toplam var yan hücresinde ise bu işlemin sonucunun olmasını istiyorum. Umarım açıklayıcı olmuşumdur.

Kod:
Sub hesapla()
    For x = 1 To [G65536].End(3).Row
        If Cells(x, "G").HasFormula Then
        Cells(x, "H").Value = Cells(x, "G").Value * 10 / 9

End If
    Next

End Sub

Merhaba Süleyman Bey,
Günaydın, hayırlı sabahlar. İlginiz için teşekkür ederim istediğim bu ama bunu butonsuz yapmak gerekiyor. Sadece Başlığı değiştirmiş olsam yeterli olurmu, ya da buna döngü eklenecekmi.

İyi çalışmalar dilerim.

Syg,

G21 hücresinde toplam olduğunu excel nasıl bilecek? Örneğin F21 hücresinde "Toplam" ifadesi varsa H3 hücresine şöyle bir formül yazılıp aşağıdaki hücrelere kopyalanabilir:

Kod:
=EĞER(F3="Toplam";G3/0,9;"")

Merhaba Süleyman Bey,
Günaydın, hayırlı sabahlar. İlginiz için teşekkür ederim istediğim bu ama bunu butonsuz yapmak gerekiyor. Sadece Başlığı değiştirmiş olsam yeterli olurmu, ya da buna döngü eklenecekmi.

İyi çalışmalar dilerim.

Syg,

Kod:
Private Sub Worksheet_Change(ByVal Target As Range)
    If Intersect(Target, [G1:G1000]) Is Nothing Then Exit Sub
    For x = 1 To [G65536].End(3).Row
        If Cells(x, "G").HasFormula Then
        Cells(x, "H").Value = Cells(x, "G").Value * 10 / 9

End If
    Next

End Sub
Bugün araziye çıkmıştım yeni gördüm soruyu
G Sutunu 1000 değerine kadar yaptım g sutununda hücre değişince bu kod devreye girecek
kodu sayfanın kod bölümüne yaz
kolay gelsin...

Ekli dosyalar

Geri