• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Toplam Miktara iskonto getirme

Excel Vers. ve Dili
Office 365 İngilizce
Merhaba ekteki tabloda anlatmak istediğimi tablo içine yazdım umarım kendimi ifade edebilmişimdir.
Şöleki sipariş alanına girilen ürünlerin toplam tutarı Ürün grubu alanında M1 kısmınada topluyor miktar 100 tl ile 1000 tl arasında ise satır_isk1 kısmındaki ürünlere %10 getirmeli eğer m1 alanındaki toplam 1000 tl aşmış ise %15 iskonto getirmeli.
Dediğim gibi detayı tabloda.
Şimdiden teşekkürler.

Ekli dosyalar

Merhaba.

Umarım yanlış anlamadım.

Aşağıdaki formülü C2 hücresine uygulayın ve liste boyunca kopyalayın.
.
Kod:
=[COLOR="red"]EĞER[/COLOR]([COLOR="red"]VE[/COLOR]([COLOR="red"]ALTTOPLAM[/COLOR](3;$K$1:K2)>[COLOR="red"]ALTTOPLAM[/COLOR](3;$K$1:K1);$M$1>=100;$M$1<=1000);10;[COLOR="red"]EĞER[/COLOR]([COLOR="red"]VE[/COLOR]([COLOR="red"]ALTTOPLAM[/COLOR](3;$K$1:K2)>[COLOR="Red"]ALTTOPLAM[/COLOR](3;$K$1:K1);$M$1>1000);15;0))

Merhaba,

Siz bu siparişleri neye göre sınıflandırdınız. Ürün grubu sayfasında sipariş numarası göremedim.
L sütunundaki veri sipariş numarasını mı gösteriyor.Eğer öyleyse siz stok kodundan tek tek kodları seçerek süzme işlemi yapmışsınız. M1 hücresi süzme işlemine göre değişeceği için filtre kalktığından sonuçlar değişecektir. L sütunundaki sipariş numarasına göre işlem yaparsanız süzme işlemi sonucunuzu etkilemez.

Son düzenleme:
Ömer hocam elinize sağlık öncelikle olmuş çok sağolun.

Kuvari hocam şöle bu seçtiğim ürünlerde 100 tl ile 1000 tl alıma %10 1000 tl üzerine %15 sadece seçtiğim ürünlerde fiyat var. başka üründe yok
siparişi giren kişi o hangi ürünleri yazcağını bildiği için sıkın oluşturmıyacaktır.

L sütunu çikolata gurubunu oluşturuyor. 3 numara yani
L sütununda 1 i seçerseniz tek içimlikleri oluşturuyor formül yazıldığı için onada uyarlama yapmayı düşünüyorum çünkü onda da başka iskonto var.

Geri