• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Toplam Mesafeler ve Maliyet Hesabı

Excel Vers. ve Dili
Excel 2007 - Türkçe
Merhaba, eke de Excel'i koyuyorum, ama bir de sözel olarak ifade etmeye çalışayım: Şimdi "başlangıç" ve "varış" noktalarının arasına ara duraklar koyuyorum. Eğer kamyon bu yazılı olan ara duraklara uğrarsa her seferinde bir sonraki durakla olan arasındaki mesafeyi bir başka tablodan çekecek şekilde iteravif olarak ilerleyecek ve sonucu "total km" sütununda bulacak. Şimdi sorun şu:

Bazı noktalar arası mesafeler maalesef tabloda yer almıyor. Ben bu noktaların kullanıcıya uyarı olarak gitmesini istiyorum. Bir "Message Box" yardımıyla olabilir mesela. Şimdiki durumda sonuç versin diye "EHATALIYSA" formulü kullanarak, hatalı olduğu durumlarda da 0 yazıp geçmesini, ama bir şekilde toplam olarak bir rakam vermesini istedim. Bu şekilde kullanıcı hangi duraklar arası mesafenin tabloda yer almadığını göremiyor tabii. Bunun çözümü nedir?

İlla makro olması gerekmiyor. Başka bir sütun açıp orada da göstermek mümkünse daha iyi olur aslında. Benim aklıma çözüm gelmedi. Yardımcı olabilirseniz sevinirim.Ekli dosyayı görüntüle Maliyet Hesabı.rar

Bir el atan yok mu hala? :(

Geri