• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

toplam gelir-gider içinden aylık gelir-gider hesaplatma

Excel Vers. ve Dili
Excel 2000 Türkçe
Merhaba arkadaşlar;

a satırında "eylül 2014, ekim 2014 vb" girdiler var ve bu girdilerin karşılarında da birtakım tutarlar yer alıyor.

Ben birinci sayfada yer alan bu bilgilerden örneğin eylül 2014'te toplam gelir, toplam gider bilgisini başka bir sayfaya nasıl yazdırırım?

Aylara ait girdi sayıları değişken. Mesela eylül ayında 11, ekimde 8 tutar girdisi var. Günlerdir uğraşıyorum; ama bir türlü beceremedim.

Foruma hoşgeldiniz.
Örnek excel dosyanızı, GOOGLE DRIVE, YANDEX DISK, DOCYA.TC ,DOSYA.CO gibi dosya paylaşım sitelerine ekleyip linkini burada bildirirseniz yardım almanız daha kolay olur.

Dosya.tc sitesindeki dosya bulunamıyor. diğer dosyaya da "Altın üyeliğim" olmadığı için erişemiyorum.

Tekrar Denermisiniz.

Teşekkür ederim; ama sanırım tam olarak istediğim bu değil. Daha açık bir şekilde anlatmaya çalışayım.

Excele tam olarak şunu demek istiyorum: A satırına bak. A satırındaki birbiriyle aynı olan verileri -örneğin eylül 2014- belirle ve bu benzer verilerin f satırındaki toplamlarını al. Bunu da istediğim yere yaz.

Böylece diyelim ki a13 ile a18 arasında kasım 2014 tarihi var. Excel yalnızca f13 ile f18'de yer alan verileri toplasın. Ne var ki bu formül öylesine esnek olsun ki aylara ait girdi farklarını anlayabilsin. Yani ekim ayına ait 8 kayıt varsa 8 tutarı, kasım ayına ait 11 tutar varsa 11 tutarı toplasın.

böyle bir şey mümkün mü acaba?

Eylül ve ekim aylarına ileveler veya eksiltmeler yapıp denedinizmi.

Sizin göndermiş olduğunuz dosyaya baktığımda olmuş görünüyor.

Formülü alıp aynı şekilde kendi dosyama kopyaladığımda çalışmadı. #BAŞV! şeklinde bir şey çıkıyor.

Bu formülü kendi dosyama nasıl uygulayacağım?

Lütfen kusura bakmayın. Bu benim ilk excel deneyimim diyebilirim.

Bir de sizin yapmış olduğunuz dosyada ara satırlardan birine ve en alt satıra "ocak 2014) tarihli girdiler oluşturdum; ama son sayfada bu tarihlere ait veriler çıkmadı.

Çok mu şey istiyorum acaba?

Dosyayı değiştirdim tekrar indirirmisiniz.

Süper, ellerinize sağlık.

Şimdi sizin formülünüzde geçen "a4" şu anlama geliyor değil mi?

a4 hücresine bak. bu hücrede yazan tarih bilgisine göre ilgili sayfaya git ve o tarihe ait girdileri topla.

Ben sizin vermiş olduğunuz gelir ve ider formüllerini ilgili satırlara kopyaladım ve "doldur" seçeneğini kullanarak aşağı doldurdum. Şu anda dolduğurduğum kısımlar "0" olarak görünüyor. Böylece önümüzdeki ayın hesabını tuttuğumda a hücresine kasım 2014 yazdığımda sonuçlar aynı anda görünmüş olacak.

Son olarak formülde geçen "a4" dördüncü sayfadaki a4 hücresini işaret ediyor öyle değil mi?

Biz formülümüzde, birinci sayfadaki a satırına hiç değinmedik bile. Acaba excel yalnızca f satırına bakarak bunların hangi tarihe ait olduğunu nasıl anlıyor?

Yanlış anladığım bir nokta varsa lütfen düzeltin.

tekrar çok teşekkür ederim. Günlerdir bununla uğraşıyordum.

AYLIK GELİR-GİDER DAĞILIMI Sayfasında A4 te yazanı
GELİR_TABLOSU sayfasında
A2 ile A1000 Arasında buluyor.
F Sutunundaki karşılıklarını topluyor.
GİDER_TABLOSU içinde ayni.

Anlaşıldı.

Emeğinize sağlık.

Geri