• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

toplam alma makro veya excel formül yardım..

Tüm alternatifler dosyada olanlar mıdır? Yani seçenekler Lindeberg, reiss ve çoğaltma; saatler de 8-9 ve 9-10 mudur?

eğer öyleyse birkaç ETOPLA formülünün birleşimiyle yapılabilir ama değilse yani daha fazla seçenek varsa beni aşar.

yardım

aynen dediğiniz gibi daha fazla seçenek var ama siz yine de örnek olması açısından yardım edebilirsiniz....burada sadece 2 saat var normalde 11 saat ve çok fazla veri değişikliği var.........

Eğer çoksa vereceğim örneğin bir anlamı olmaz, çünkü seçenekler çoğaldıkça formül çok uzun bir hal alacak belki de tam düzenlenemeyecektir. Yine de uğraşayım.

Sadece verdiğiniz iki saatin bir günlük toplamını bulmak için aşağıdaki formül ortaya çıkıyor:

Kod:
=ÇOKETOPLA($C$3:$C$9;$A$3:$A$9;$A$11;$D$3:$D$9;$A12)+ÇOKETOPLA($E$3:$E$9;$A$3:$A$9;$A$11;$F$3:$F$9;$A12)+ÇOKETOPLA($G$3:$G$9;$A$3:$A$9;$A$11;$H$3:$H$9;$A12)+ÇOKETOPLA($O$3:$O$9;$A$3:$A$9;$A$11;$P$3:$P$9;$A12)+ÇOKETOPLA($Q$3:$Q$9;$A$3:$A$9;$A$11;$R$3:$R$9;$A12)+ÇOKETOPLA($S$3:$S$9;$A$3:$A$9;$A$11;$T$3:$T$9;$A12)

Burdaki saatler arttıkça formül de o kadar uzayacak demektir. Ayrıca belirttiğiniz gibi "Tarih" yazdığında tümünün toplamını almak için farklı bir formül daha düzenlemek gerekiyor.

En pratik yöntem makroyla güzel bir çözüm yapılmasıdır. Üstadlar ilgileneceklerdir.

Yardım

Teşekkür ederim ilgilendiğiniz için.....inşallah bir cevap buluruz.....

yardım

üstadlar konu ile ilgili yardımcı olabilirmisiniz......

Geri