• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Toplaçarpımda Sadece Görünür Hücrelerde İşlem

Alttoplam formülü algılıyor bunu.
Şöyle diyeyim Alttoplam formülünün doğasında gizli hücreleri algılamak var. :)

Kısır döngü herhalde bu;

Onu da biliyorum. Peki aşağıdaki formül ne demek istiyor? Vaktiniz varsa lütfen tane tane, akşamdan beri kafayı bozdum.

KAYDIR($E$5:$E$19;SATIR($E$5:$E$19)-SATIR($E$5);;1)

=Alttoplam(9;A1:A5) deseniz eyvallah da bu yukarıdaki nedir hocam? Okudum makaleyi bir daha okudum anlamadım. VBA ile olsa takla attırırım ama bu formülü anlayamadım anlayamadım. Redim preserve lerle neler yaparım ama bu kardeşimizi anlayamadım. :) Excelle neler yazdım VBA da ama bu kaydırı gubbağı anlamadım. Dizi mi yapıyor, hangi hücre aralığına başvurmuş oluyor, elle tutulur gözle görülür bir şey söyleyin mesela deyin ki bu kaydırla şu hücre referans alınarak 2 satır aşağı 2 sütun sağa kaydı ve şu hücre aralığı baz alındı ya da sonuç diziye alındı, ... şeklinde ve şu şekilde de bu dizideki hücrelerin gizli olunduğu anlaşıldı gibi

Teşekkürler.

Ömer Bey, siz bâri cevap verin. Bu saate kadar bekledim, bir cevap alabilirim belki diye, lütfen. Tşkler.

Merhaba,

Kaydırın buradaki amacı gizli olan hücreleri anlamak değildir. Kaydır fonksiyonu bir başvuru fonksiyonudur. Belirtiğiniz aralığın size başvurusunu verir. Aynen dolaylı fonksiyonundaki gibi.

Sorunuzda şart olmasaydı alttoplam tek başına işe yarardı. Fakat şart olduğu için diğer sütundaki satırları tek tek kontrol etmek gerekir. Bu işlemi excelin yerleşik işlemleri içinde yapan yani alttoplamda birden çok şartı kontrol eden tek başına bir fonksiyon olmadığı için sonuca ulaşmak için düşünülmüş bir yoldur.

KAYDIR(D3: D6;SATIR(D3: D6)-SATIR(D3);;1)

Yada

DOLAYLI("D"&SATIR(D3: D6))

Burada D3-D4-D5-D6 satırlarını diziye alır.

Yani =ALTTOPLAM(9;D3: D6) formülde D3: D6 aralığını bütün olarak dizi içinde hesaplamak yerine tek tek kontrol eder ve hesaplar.

Bu uzun yola girmemizdeki amaçta aynı satırların başka sütunlarında aradığınız şartlardan dolayıdır. D sütununu kontrol ederken aynı satırındaki örneğin E sütununu da kontrol etmek için.

Cevabınız için teşekkürler. Çok sağolun. Şimdi tamamdır.

Dolaylı bu iş için biçilmez kaftan hem de daha iyi anlaşılır olmuş. Çok teşekkürler.

=TOPLA.ÇARPIM((DEĞİL(EMETİNSE(C3:C6)))*(UZUNLUK(C3:C6)=6)*(E3:E6="")*ALTTOPLAM(9;DOLAYLI("D"&SATIR(D3: D6))))

Son düzenleme:
merhaba;
arkadaşlar ekteki dosyada bakiye sütununda aşağıdaki formulle
kümilatif toplam alınmakta
şimdi benim sormak istediğim aradan filitre ile gizlenen satırları bu toplamın dışında nasıl bırakabiliriz.
yardımlarınızı bekliyorum şimdiden teşekkürler.
h12 hücresi =EĞER(A12>0;H11+G12-F12;"")
h13 =EĞER(A13>0;H12+G13-F13;"")
h14 =EĞER(A14>0;H13+G14-F14;"")
.
.
.
bu şekilde h sutunu boyunca devam ediyor
3000 civarı satır da veri var

dosyayı ekleyemedim malesef

Merhaba,

Genel Toplam mı alıyorsunuz? Bu förmülde gizlenen hücre olma olasılığı yok!
Dosyanıza yakın bir örnek hazırlayıp ekleyiniz.

Geri