• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Toplaçarpımda Sadece Görünür Hücrelerde İşlem

Excel Vers. ve Dili
Excel 2019
Merhabalar;

Toplaçarpım formülünde kullanmak üzere sadece görünür hücrelere yönelik bir formül yazmak istiyorum, VBA ile değil de yerleşik işlevle mümkün mü tşkler. (Dosya büyük VBA fonksiyonları sistemi çok kasıyor). Teşekkürler.

MErhaba,

Süzme işlemimi yapıyorsunuz? Görünürden kastınız nedir?

Dosyanızdan küçük bir örnek ekleyiniz.

Hızlı cevap için teşekkürler. Evet süzme işlemi yapıyorum. Aşağıdaki toplam satırında da Toplaçarpım formülü var. Toplaçarpım formülü de sadece süzülü olan verileri kapsasın istiyorum. Toplaçarpımda, Alttoplam gibi bir çözüm mümkün mü? Teşekkürler.

İstediğiniz yapılabilir ama dosya yapınız görmek lazım. Dosyanıza uygun bir örnek ekler misiniz?

=alttoplam(9;a1:a10) bu formül süzülen alanlarda çalışır ama Topla.çarpım() formülü kullandığınız göre kıriterli toplam alıyorsunuz.

örnek dosyanız lütfen

Teşekkürler fakat beklediğim cevap bu değil. Toplaçarpımdaki kriterler sağlanmış vaziyette nasıl olur? Mesela örnekte Ankara'yı devredışı bıraktığımda bana 10 sonucunu döndürmesi lazım, çünkü opsiyonu boş olan tek şehir Eskişehir o da 10. Yani Toplaçarpımda tek tek Eskişehir, Ankara diye belirtmeden süzülü hücrelerde işlem yapsın istiyorum, Teşekkürler.

Teşekkürler fakat beklediğim cevap bu değil. Toplaçarpımdaki kriterler sağlanmış vaziyette nasıl olur? Mesela örnekte Ankara'yı devredışı bıraktığımda bana 10 sonucunu döndürmesi lazım, çünkü opsiyonu boş olan tek şehir Eskişehir o da 10. Yani Toplaçarpımda tek tek Eskişehir, Ankara diye belirtmeden süzülü hücrelerde işlem yapsın istiyorum, Teşekkürler.

sorunu tam anlayamadım ama eki incelediğinizde hangi kriterleri baz alırsanız sonucu veriyor hala ne yapmak istediğiniz anlamış değili,m.....eki inceleyin lütfen

Merhaba, tek başına alttoplam işimi görmüyor çünkü örnekte Opsiyonu boş olanların toplanmasını istiyorum, bunun için olmazsa olmaz Topla.çarpım. Bu sadece ufak bir örnek bunun gibi onlarca sütun var. Diğer sütunlardan da süzme işlemi yaptıkça toplaçarpımda berlirtilen kriterlere göre görünür hücrelerde işlem yapmasını istiyorum. Değilse süzülü verilere göre alttoplam iş görüyor ama sadece görünen hücrelerin değil, toplaçarpımda istenen şartları sağlayanların toplanmasını istiyorum. Tşkler.

MErhaba,

Dizi
formülüdür.
Kod:
=TOPLA.ÇARPIM(ALTTOPLAM(9;KAYDIR(D3:D6;SATIR(D3:D6)-SATIR(D3);;
1));(UZUNLUK(C3:C6)=6)*(E3:E6="")*--(D3:D6<>""))
Dizi formülü: Formül hücreye girildikten sonra enter tuşuna basmadan Ctrl+Shift+Enter tuş kombinasyonu ile aktif olmaktadır.
Formülün başında ve sonunda { } bu işaretler çıkar.

Elleriniz kollarınız dert görmesin fakat formülü tam olarak anlayamadım, özellikle kaydır formülündeki SATIR(D3 : D6)-SATIR(D3) ifadesini ama siz tam olarak baştan adım adım anlatırsanız çok sevinirim. Tekrar çok teşekkürler.

Mesela SATIR(D3 : D6)-SATIR(D3) ifadesi için KAYDIR fonksiyonuna fokuslanıp fx lediğimde 0 olarak gözüküyor bu ifadenin yerine formülde direkt olarak sıfır yazarsam #DEĞER hatası veriyor

Son düzenleme:
Dizinin bir parçası, tek başına sonuç üretmez.
Açıklamasını boş olduğumda yazacağım.

Teşekkür ederim, cevabını online olarak beklemedeyim. Tekrar çok teşekkürler.

Cevap için teşekkür ederim ama bir yere takıldım o da can alıcı olan yeri sanırım dumur vaziyetteyim. Kaç sefer okudum anlayamadım;

"Şimdi alttolam ile kaydırın alanını birleştirirse,

=allttoplam(3,kaydır dizin alanı şeklide olur.

Buradaki 3 değeri sayım yapmak için kullanıldığı için, F5:F19 aralığına tek tek bakarak dizi içinde eğer süzülen (gizli) değer varsa 0 yoksa 1 değeri verir"

Bu nasıl oluyor, gizli olduğunu nasıl anlıyor. Aptal mıyım neyim, anlamadım vallahi?

Kaydırdan maksat ne? Kaydırarak 0 başlangıçlı diziye alınıyor diyelim, gizli olduğunu nerden anlıyor? Kafayı yiyeceğim...

Lütfen arkadaşlar bu konu benim için çok önemli, mantığı anlatacak kimse yok mu?

=Alttoplam(3;a1:a10) bu yerleşik bir işlevdir.

Boş bir Excel de deneyiniz. Alttoplam 1-11 arasında işlevler tanımlıdır.

Excel versiyonunuz nedir? 2007 ve üzeri ise boş bir hücrede =alttoplam( yazın ve çıkan sonuçları irdeleyiniz.

Hocam ilgin için tşkler. Benim alttoplamla bir sıkıntım yok. Onu biliyorum, benim anlamadığım konu kaydırla başlayan formül nasıl oluyor da gizli olan hücreleri anlıyor, onu anlamadım.

Yani benim anladığım kaydırla hücre aralığı 0 la başlayan bir diziye alınıyor, tamam eyvallah. bundan sonra neler oluyor da nasıl bir yol izleniyor da gizli satırlar tespit ediliyor. Sorum bu.

Geri