• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Topla.çarpıma eğer eklemek

merhaba,
C8 hücresinde aşağıdaki kodu deneyiniz.

Kod:
=EĞER(VE(E1=F1;E1=G1;F1=G1);TOPLAM(B2:B6);"")

Merhabalar,
Alternatif olsun,
Kod:
=TOPLA(EĞER(A2:A5={"Ocak";"Şubat";"Mart"};
      EĞER(EĞERSAY(E1:G1;E1:G1)>2
;;B2:B5);))
[COLOR="Blue"]Formül dizi formülüdür. CTRL + SHIF + ENTER ile tamamlayınız.[/COLOR]

Arkadaşlar önerileriniz için çok teşekkür ederim ancak denedim istediğim olmuyor.kısaca bana şu lazım;

=TOPLA.ÇARPIM((E1:G1=A2:A5)*(B2:B5=1)*(C2:C5+D2:D5)) bu formülü hiç bozmadan 1 koşul daha eklemek o da;

E1,F1,G1 açılır listesindeki boş ise B1 den B5 EKADAR TOPLA YUKARDAKİNE BUNU MONTE ETMEM LAZIM YUKARDAKİ MANTIK AYNEN KALACAK SADECE BU KOŞULU DAHİL EDECEZ.

Son düzenleme:
Ben sorunuzu net olarak anlamadım ama aşağıdaki formülü deneyin. İsteğinize göre revize edersiniz.

Kod:
=TOPLA.ÇARPIM((EĞERSAY(E1:G1;A2:A5)=0)*(B2:B5=1)*(C2:C5+D2:D5))

Korhan saol cevabın için. Konuyla ilgili aşağıya yazdığım formülde biçim olarak ne yanlış var arkadaşlar bakarmısınız hep hata veriyor. Aslında formülün TOPLA.ÇARPIM kısmı işimi görüyor ama EĞER li bir koşul daha eklemek istedim.

=EĞER(E1:G1<>A2:A5;TOPLA(B2:B5);TOPLA.ÇARPIM((E1:G1=A2:A5)*(B2:B5=1)*(C2:C5+D2:D5)))

Eşit değilseden kastınız nedir?

Eklediğiniz dosyada açılır kutulardan üç seçim yapıyorsunuz. İkisi aynı ay seçilmiş.

"Ocak;Şubat;Ocak" böyle olunca neden B sütunundaki değerler toplanacak?

topla.çarpımın içinde şöyle bi mantık kurdum ocak şubat çok önemli değil önemli olan ayların yazılı olduğu E1,F1,G1 in içinde artık ay olarak ne yazılıysa yada şöyle söyliyeyim açılan kutudan ne seçildiyse A2 den A5 e kadar olan hücrelerdeki ay isimleriyle uyuşanların hemen karşısında bulunan B2 den B5 e kadar olan hücrelerde 1 rakamı olanların karşısında bulunan C2 den C5 e ve D2 den D5 e kadar olan sütün içerisindeki rakamların toplamını istedim bunu yazınca da oluyor zaten ama bütün bunların haricinde eklemek istediğim şu;

ayların yazılı olduğu E1,F1,G1 açılır hücrelerinin eşit değilden ziyade şimdi yazarken farkettim hatamı, boş seçiliyken B2 den B5 ekadar ne varsa toplaması koşulunu eklemek istiyorum

Aşağıdaki formülü deneyiniz.

Kod:
=EĞER(BAĞ_DEĞ_DOLU_SAY(E1:G1)=0;TOPLA(B2:B5);TOPLA.ÇARPIM((E1:G1=A2:A5)*(B2:B5=1)*(C2:C5+D2:D5)))

Aşağıdaki formülü deneyiniz.

Kod:
=EĞER(BAĞ_DEĞ_DOLU_SAY(E1:G1)=0;TOPLA(B2:B5);TOPLA.ÇARPIM((E1:G1=A2:A5)*(B2:B5=1)*(C2:C5+D2:D5)))

Korhan Bey çok teşekkür ederim aradığım buydu ellerine sağlık.Ayrıca yardımları için diğer bütün arkadaşlar da sağolsunlar.

Geri