• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Topla.Çarpım

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan meken
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Excel Vers. ve Dili
Microsoft Office Word 2016 TR
Merhabalar;

TOPLA.ÇARPIM(('2014GENEL'!$D$4:$D$9999>=$A$3)*('2014GENEL'!$D$4:$D$9999<=$C$3)*('2014GENEL'!$H$4:$H$9999=A8:A20)*('2014GENEL'!$G$4:$G$9999)*('2014GENEL'!$F$4:$F$9999=B8:B20))

förmülünde
A8:A20 müsteri adları
B8:B20 malzeme adları

kırmızı belirtilen yerlere müşteri adı ve malzeme adı yazdığımda förmül çalışıyor fakat ben her yeni müşteri ve her yeni malzeme için ayrı ayrı förmüller uygulamak zorunda kalıyorum.
Benim istediğim A8: A20 arasına her yeni müşteriyi
b8:b20 arasına yeni malzemeyi yazıp förmülün bunu bulup hesaplaması.
Şimdiden teşekkürler

TOPLA.ÇARPIM fonksiyonu yardımında şöyle yazıyor :
Dizi bağımsız değişkenleri aynı boyutlara sahip olmalıdır. Olmazlarsa, TOPLA.ÇARPIM fonksiyonu #DEĞER! hata değeri verir.
burada bir hata yok mu?
$H$4:$H$ 9999=A8:A20

Evet hata var onu ben yazdım
Anlatmak açısından yazdım.
=a fiması olarak yazdığımda a firmasını buluyor fakat ben Kayıt sekmesinde A8:A20 arasına müşteriyi ve B8:B20 malzemeyi kendim yazıp förmülün bunu arayıp bularak yazmasını istiyorum.
Bunun için nasıl bir förmül uygulayabilirim.
Teşekkürler.

istediğiniz dosyanın verilerle yüklü olan bir örneğini paylaşır mısınız?
(dosya yüklemek altın üyelik kapsamındadır, lütfen Google Drive, Yandex Disk gibi ücretsiz paylaşım alanlarını kullanıın ve dosyanın linkini buradan paylaşın)

Dosyayı yükledim.
Yardımlarınızı bekliyorum.

Kendimce bir makro hazırladım fakat tamamlayamadım.

yüklediğin örnekte (SEVKİYAT 2014.xls)
Gün sayfasındaki B8 hücresinde şöyle bir hata var.
Kod:
... *('2014GENEL'!$H$4:$H$9999=[COLOR="Red"][B]"ÇİMSA AŞ"[/B][/COLOR])* ....
Çimsa Aş olarak kontrol ettirmişsin ama 2014GENEL sayfasındaki H sütunundaki firmalar A B C D olarak yazılmış,
A B C D E leri firma isimleri ile değiştirip dener misin? galiba sorunun çözüldü!

Sayın Systran;
zaten förmül o şekildeydi,benim yapmak istediğim förmül içine firma ismi yazmamak,ben herhangi bir yere firmaları kayıt etmek ve förmülün orada arayıp bulması.
Sizin dediğiniz şekilde her firma ve her malzeme için ayrı ayrı förmüller yazmak zorunda kalıyorum.
Teşekkürler;

İlginiz için teşkkürler

Geri