• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

topla çarpım

mcetinkaya65

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
2021 türkçe
Herkese selamlar.
Bir personelin bir yıl içersinde 7 günden fazla rapor alması durumunda o personelin tazminatından 7 günden fazla kullandığı gün kadar kesiliyor.
-F2 hücresine yazdığımız tarih g2 hücresinde yılın ilk gününe dönüşüyor
-G10 hücresine yazdığım formülde G2 > dersem 311 çıkıyor G2< dersem 0 çıkıyor.
-İstediğim G2 hücresinde yazılı tarihten sonra hastalık izni alınmış ise veya o tarihten önce alınmış iznin bir kısmıda bu tarihten sonra kullanılıyorsa o izinlerin
toplamını (örnek Dutucu isimli görevliye G10 hücresine 41 yazdıracak formül
Saygılarımla..

Ekli dosyalar

Merhaba
deneyin
Kod:
=TOPLA.ÇARPIM(('izin izlenimi'!$A$3:$A$5000=Rapor!B10)*('izin izlenimi'!$D$3:$D$5000>Rapor!$G$2)*(('izin izlenimi'!$K$3:$K$5000)-(Rapor!G2-'izin izlenimi'!C3:C5000)))

İlginize teşekkürler.
Kardeşim, geçenseneden başlayıp bu sene bitende problem yok, G2 deki tarihten sonra başlayanları yanlış hesaplıyor.Örnek tabloda eryaman 2 gün rapor almış 26 gün çıkarıyor.
Saygılarımla..

Son düzenleme:
örnek Dutucu isimli görevliye G10 hücresine 41 yazdıracak formül.

Merhaba,

Eğer sorunuza yanıt alamıyorsanız soru içeriğini gözden geçirmenizi tavsiye ederim.

Neden 41 çıkması gerekiyor, mantık nedir. "izin izlenimi" sayfasında "DUTUCU" ismin i filtre yaptığımda 41 ile ilgili hesaplanacak bir veri göremedim. 41 değerini nasıl bulduğunuzu hücre adreslerinide vererek tek tek açıklarmısınız.

Sayın Üstadım;
Çalıştığımız kurumda bir personel yılda 7 ücretli rapor (hastalık izni) alabilir.7 günden fazlası tazminatından düşülür.Bunun için personelin yıl içinde aldığı hastalık izinlerini takip etmemiz gerekiyor.Dutucu isimli personel 13.11.2012 tarihinden başlayıp 10.02.2013 tarihine kadar izinli.Yani 2013 yılında 41 gün izinli.Yaklaşık 250 personelimiz var.Bazı personelimizin izni ise sadeece 2013 yılından başlıyor.Kısacası F2 hücresine yazdığomız yıla ait, E4 hücresindeki tarihe kadar geçen hastalık izinlerini görmemiz mümkün mü? C stunu makroyla yapıyor ama sadece 2013 ait olanları değilde bütün raporları topluyor.Örnekte bir çalışma var ama istenilen sonucu vermiyor.

Ekli dosyalar

Kod:
=TOPLA.ÇARPIM(('izin izlenimi'!$A$2:$A$5000=B10)*('izin izlenimi'!$D$2
 :$D$5000>=$G$2)*('izin izlenimi'!$D$2:$D$5000-$G$2))

İstediğiniz bu mu?

.

Ömer hocam sağolun var olun.
Ben sorunumu anlatamadım her halde istediğim E3 ile E4 tarihleri arasında raporlu olan kimselerin isimleri makroyla geliyor.Bu isimlerin G2 deki tarihten sonra kullanılan raporların toplamını görmek.
Hazırladığınız formül 2012 de başlayıp 2013 de biten izinleri doğru hesaplıyor.Fakat direk 2013 de başlayan izinlerde istenilmeyen sonuçlar veriyor.
Birde G2 deki tarih bir önceye gidince de anlamsız sonuç veriyor.
Saygılarımla..

Ekli dosyalar

Örneğin hangi hücre yanlış değer veriyor, olması gereken nedir?

Sayın hocam,
Sizin formülünüzü g10 hücresine yapıştırıp aşağı doğru çoğaltım.G10 ve G11 izinleri 2012 den başlayıp 2013 de bittiği için işlem doğru.Fakat g12 ve sonrası izinlerinin başlangıç tarihi ocak 2013 olunca anlamsız sonuçlar çıkıyor.H13 ve sonrasındaki sonuçlar.

Bu proğramı hazırladığımda 2012 yılı idi.Modüldeki makro C stununda istenilen sonucu veriyordu.2013 e girince 2012 de başlayıp 2012 de biten izinleride topluyor.B stunudaki ismin ne kadar hastalık izni kullandıysa topluyor.Buna bir ayrım getirip F2 hücresinde yazan yıla ait izinleri toplatmak.Ama makro ile veya formülle.Çözüm getirecek değişiklikler tabloda yapılabilinir.
Saygılarımla..

Ekli dosyalar

Son düzenleme:
Nihayet konuyu anladım :)

Kod:
=TOPLA(EĞER(('izin izlenimi'!$A$2:$A$5000=B10)*('izin izlenimi'!$D$2
 :$D$5000>=$G$2);EĞER('izin izlenimi'!$C$2:$C$5000>=$G$2;'izin izlenimi'!$K$2
  :$K$5000;'izin izlenimi'!$D$2:$D$5000-$G$2)))

Dizi formülüdür. Girişini ctrl+shift+enter tuş kombinasyonu ile yapınız.

.

İlginize ve bilginize teşekkürler.
Üstadım 48 yaşından sonra insan excel öğrenirse benim gibi yardım edenlerin sabrını zorlar değil mi?
Konuyu anlatmam sanırım cevabından zor oldu.
Her şeye rağmen Allah razı olsun.

Rica ederim. Bazen iş yoğunluğundan konuya odaklanmam zor oluyor, bu yüzden anlamam zor oldu. Yoksa sizin anlatımınız gayet normaldi.

İyi çalışmalar dilerim.

Geri