• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

topla.çarpım yavaşlama sorunu

Excel Vers. ve Dili
2010-2013 Türkçe

Ekli dosyalar

Merhaba,

Ad tanımlamalarınızda komple sütunu aralık olarak vermişsiniz. Topla.Çarpım formülü dizi mantığıyla çalışan bir fonksiyondur. Çok geniş aralıklarda kriter sayınıza göre yavaş çalışması normaldir.

Nasıl hızlandırabilirsiniz;

1. Yöntem;

Vba kodlarınızı aşağıdaki yapıya göre ayarlayabilirsiniz.

Kod:
Sub Test()
    Application.Calculation = xlCalculationManual
    'Kodlarınız...
    'Kodlarınız...
    'Kodlarınız...
    Application.Calculation = xlCalculationAutomatic
End Sub

2. Yöntem;

Ad tanımlamalarınızı dinamik olarak ayarlarsınız. Bu şu anlama geliyor. İlgili sütunda kaç satır veri varsa ad tanımlamanız ona göre kendisi otomatik olarak genişler. Böylece formülleriniz hız kazanır. Bunun için forumda dinamik ifadesi ile arama yapın.

Merhaba,

Ad tanımlamalarınızda komple sütunu aralık olarak vermişsiniz. Topla.Çarpım formülü dizi mantığıyla çalışan bir fonksiyondur. Çok geniş aralıklarda kriter sayınıza göre yavaş çalışması normaldir.

Nasıl hızlandırabilirsiniz;

1. Yöntem;

Vba kodlarınızı aşağıdaki yapıya göre ayarlayabilirsiniz.

Kod:
Sub Test()
    Application.Calculation = xlCalculationManual
    'Kodlarınız...
    'Kodlarınız...
    'Kodlarınız...
    Application.Calculation = xlCalculationAutomatic
End Sub

2. Yöntem;

Ad tanımlamalarınızı dinamik olarak ayarlarsınız. Bu şu anlama geliyor. İlgili sütunda kaç satır veri varsa ad tanımlamanız ona göre kendisi otomatik olarak genişler. Böylece formülleriniz hız kazanır. Bunun için forumda dinamik ifadesi ile arama yapın.

Dinamik Alan Adı Tanımlamasıyla Sorun Çözüldü. Teşekkür Ederim.

Soru:
Peki gerçektende satır sayısı 20 bine veya 30 bine çıktığında ne olacak?

Hocam bana başka bir tavsiyede bulunacaksınız gibi geldi.
Korhan bey size cevap verecektir.
Ama şu an online değil sanırım.
O nedenle ben cevap vereyim.
Ben sayfayı tasarlarken bir veritabanı koşularına göre hazırlıyorum.
Ve autofilter ile çok hızlı bir şekilde süzüp listeleme araçlarına alıyorum.
süzüyorum ve boş bir sayfaya süzülenleri atıp listboxa rowsource yöntemi ile verileri alıyorum.Bir çırpıda.Hem böylece listboxta sütun başlıklarınıda almış oluyorum.Columnhead = true yaparak.Ado ilede alınabilir,yada bir diziye alınır o diziden sorgulanır.uyanlar başka bir diziye atılır oradanda listboxa atılır.Buda hızlı olur.
Sizin dosyanızın durumuna bakmadım.Ama baştan tasarlarken böyle tasarlayıp işe devam etmelisiniz.
Kolay gelsin.:cool:

Korhan bey size cevap verecektir.
Ama şu an online değil sanırım.
O nedenle ben cevap vereyim.
Ben sayfayı tasarlarken bir veritabanı koşularına göre hazırlıyorum.
Ve autofilter ile çok hızlı bir şekilde süzüp listeleme araçlarına alıyorum.
süzüyorum ve boş bir sayfaya süzülenleri atıp listboxa rowsource yöntemi ile verileri alıyorum.Bir çırpıda.Hem böylece listboxta sütun başlıklarınıda almış oluyorum.Columnhead = true yaparak.Ado ilede alınabilir,yada bir diziye alınır o diziden sorgulanır.uyanlar başka bir diziye atılır oradanda listboxa atılır.Buda hızlı olur.
Sizin dosyanızın durumuna bakmadım.Ama baştan tasarlarken böyle tasarlayıp işe devam etmelisiniz.
Kolay gelsin.:cool:

Kulaklara küpe olacak bu açıklama için çok Teşekkür ederim Sayın Orion1. Bahsettiğiniz her konuyu araştıracağım.

Geri