• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Topla.Çarpım ve Dolaylı Formüllerinin Birlikte Kullanılması

Excel Vers. ve Dili
64 Bit TR - Microsoft Office 365 - Win11 Home
Merhaba,

Makro ile 1 satır kaydıran sayfamdan (Giriş isimli sayfa) başka bir sayfaya Topla.Çarpım ile veriler alıyorum.Sayfada (Rapor isimli sayfa) C4 hücresindeki formül aşağıdaki gibidir.

Kod:
=TOPLA.ÇARPIM((GİRİŞ!$B$4:$B$304=$B4)*(GİRİŞ!$C$4:$C$304=$C$3)*(GİRİŞ!$F$4:$F$304))

Burada ;

Giriş!B4:B304 kaymadan önce B2:B302,
Giriş!C4:C304 kaymadan önce C2:C302,
Giriş!F4:F304 kaymadan önce F2:F302 dir.

Her kaymada bu rakamlar artıyor, dolayısı ile tablodaki hesaplama (veri alışının başlangıç noktası değiştiği için) eksik oluyor.

Dolaylı formülünü Topla.Çarpım ile birlikte kullanarak çözüm elde edebilir miyiz ? Edebilirsek formülü rica ediyorum.

Farklı bir çözüm de olabilir.

Teşekkür ederim.

Merhaba, deneyiniz.
Kod:
=TOPLA.ÇARPIM((DOLAYLI("GİRİŞ!$B$4:$B$304")=$B4)*(DOLAYLI("GİRİŞ!$C$4:$C$304")=$C$3)*(DOLAYLI("GİRİŞ!$F$4:$F$304")))

.

GİRİŞ sayfasındaki listenizi, TABLE - TABLO olarak belirleyip, formülü de ona göre düzenlerseniz daha sağlıklı olur, kanısındayım.

.

Merhaba, deneyiniz.
Kod:
=TOPLA.ÇARPIM((DOLAYLI("GİRİŞ!$B$4:$B$304")=$B4)*(DOLAYLI("GİRİŞ!$C$4:$C$304")=$C$3)*(DOLAYLI("GİRİŞ!$F$4:$F$304")))

Sayın mucit77 merhaba,

Tamamdır, teşekkür ederim.

Küçük bir ricam daha var, aynı mantıkla bir çarpma işlemi yapmak istiyorum, şöyle ki ; H1 hücresine =DOLAYLI("E2*D2"), ancak bu formülle #BAŞV! hatası aldım.Formülün doğrusunu rica ediyorum.

Tekrar teşekkür ederim.

.

GİRİŞ sayfasındaki listenizi, TABLE - TABLO olarak belirleyip, formülü de ona göre düzenlerseniz daha sağlıklı olur, kanısındayım.

.

Sayın İdris SERDAR merhaba,

Öncelikle ilginiz ve önerileriniz için teşekkür ederim.

Giriş sayfamdaki tablo, makro ile satır kaydırmakta ve her zaman üstte 1 satır kayıt satırı bırakmakta, bu sebeple Tablo yapamadım, yada ben beceremedim.

Saygılarımla.

Buyurunuz...
Kod:
=DOLAYLI("E2")*DOLAYLI("D2")

Geri