• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

"topla.çarpım", "uzunluk" ve "yerinekoy" fonksiyonları ile ilgili bir soru

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Excel Vers. ve Dili
2007
Türkçe
"topla.çarpım", "uzunluk" ve "yerinekoy" fonksiyonları ile ilgili bir soru

Herkese kolay gelsin,

Elimde yemek çeki takibini yaptığım bir dosyam var. Bu dosyada kullandığım bazı kısaltmalar var. Bu kısaltmalardan "*", "M*" ve "V*" gün sayısını otomatik olarak 1 artırırken diğerleri etkisiz eleman gibi artırma veya eksiltme yapmıyor (örnek dosyada görebilirsiniz). Buraya kadar bir sıkıntı yok(tu); ancak şimdi bu kısaltmalardan "M" i kullandığımda -1 düşülmesini istiyorum.

Yani A şahsı için 5 günlük sıra şöyle olsun:

* * V V V* = 3 gün. (V'ler etkisiz olduğu için *'lar ve V*'ler 1'er gün eklediği için 3 gün oluyor.

B şahsı içinse şöyle olsun:

* * M * V = 2 gün. (V etkisiz. *'lar 1'er gün eklediği için 3 gün oluyor; ancak M 1 gün düşürdüğü için (veya -1 gün eklediği için) toplamda 2 gün oluyor.

Örnek dosyada A şahsının yemek çeki talebi sorunsuzca yapılabiliyor, ancak B şahsının yapılamıyor. Çünkü M yazdığım zaman -1 düşülmüyor.

örnek dosyada GÜN sütunu altındaki formül şu şekilde:

=TOPLA.ÇARPIM(UZUNLUK(D3:AH3)-UZUNLUK(YERİNEKOY(D3:AH3;"*";"")))

Bu formüle nasıl bir kod ekleyeceğimi bulamadım. Mümkün mü onu da bilmiyorum. Alternatif bir çözümü varsa ona da açığım. Tek istediğim yukarıdaki formülü bozmadan dosyada günlerden herhangi birisine M yazdığımda GÜN sütunundan 1 gün düşülmesi.

Şimdiden yardımlarınız için teşekkür ederim.

ismail Avcı

NOT 1:

Formülün sonuna -UZUNLUK(YERİNEKOY(D3:AH3;"M";"-1")) şeklinde bir ekleme yaptım; ancak bu sefer de TUTARSIZ FORMÜL diye ahta verdi, ayrıca * koyduğumda da 1 eklememeye başladı.

NOT 2:

M ve M* karışabileceği için M yerine başka bir harf de kullanılabilir.

Ekli dosyalar

Son düzenleme:
Merhaba

Bu mudur?
Kod:
=TOPLA.ÇARPIM(UZUNLUK(D3:AH3)-UZUNLUK(YERİNEKOY(D3:AH3;"*";"")))-EĞERSAY(D3:AH3;"M")

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri