• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Topla.Çarpım Sorusu Son kısımda sütunda metinlerde var

modoste

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
Microsoft OFFİCE Ev ve İş 2019 TR
merhaba sayın hocalarım
çalışma dosyamdaki 100 e yakın sekmem var ve sekmelerimden veri çekmeyle ilgili formülümde
=TOPLA.ÇARPIM((DOLAYLI("'"&$C5&"'!B1:B2000")>=$D$3)*(DOLAYLI("'"&$C5&"'!B1:B2000")<=$K$3)*(DOLAYLI("'"&$C5&"'!C1:C2000")=D$4)*(DOLAYLI("'"&$C5&"'!E1:E2000")))
bu formülle birçok sekmemden başarılı sonuçlar alıyorum ancak birkaç sekmemde sekmelerdeki sayıların bulunduğu E1:E2000 arasında metinler var ve #DEĞER# htası veriyor. bunu yoketmek için formülde nasıl bir ekleme yada nasıl bir değişiklik yapmam lazım

EMETİNDE yada EMETİNDEĞİLSEYİ YADA ESAYIYSA eklemeleriyle denemeler yaptım ama çözemedim
hata veren birkaç sekmeye gidip E1:E2000 arasındaki metinlerin tamamını silince formül sayısal sonuç veriyor.

=TOPLA.ÇARPIM((DOLAYLI("'"&$C5&"'!B1:B2000")>=$D$3)*(DOLAYLI("'"&$C5&"'!B1:B2000")<=$K$3)*(DOLAYLI("'"&$C5&"'!C1:C2000")=D$4)*(DOLAYLI("'"&$C5&"'!E1:E2000")))
...... E1:E2000 arasında metinler var ve #DEĞER# htası veriyor. bunu yoketmek için formülde nasıl bir ekleme yada nasıl bir değişiklik yapmam lazım

EMETİNDE yada EMETİNDEĞİLSEYİ YADA ESAYIYSA eklemeleriyle denemeler yaptım ama çözemedim
Merhabalar.

Formülünüzün sorun çıkartan son kısmını aşağıdaki gibi değiştirerek deneyin isterseniz.

Kod:
*([COLOR="Red"]ESAYIYSA[/COLOR](DOLAYLI("'"&$C5&"'!E1:E2000"))[COLOR="red"]=DOĞRU[/COLOR])

Geri