• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

TOPLA.ÇARPIM Neden hatalı çıkıyor.

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan tufan03
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Ekli dosyada TOPLA.ÇARPIM Fonksiyonu ile öğrençilerin hangi tarih aralığında dğduğunu belirlemeye çalıştım,fakat istediğim sonucu alamadım. Açıklama dosyada var. Teşekkün ederim.

Ekli dosyalar

Excel hatalı alanlar görmüş ondan sanırım. B4 hücresinde 27 nolu sırayı süzün. Süzülmüş bu veri içindeki ilk hücreyi seçip (burada B27 olacaktır) aşağı doğru çekip tekrar yazdırın. Formül doğru çalışacaktır.

Ali Bey tesbitiniz doğru o şekilde yapınca düzeliyor,anlayamadığım hatalı alanlar görmüş olması olayıdır,ilgili sütunun biçimleri aynı,acaba bizim göremediğimiz hataları merak ediyorum.Selamlar.

Yukarda her nekadar düzeliyor demişsem de bazılarında sizin belirlediğiniz müdahale ile de düzelmiyor malesef,acaba başka sütünlarda hatalı alanlar olabilirmi.

Sayın tufan,nereler hata veriyor.

Aslında aynı hatalar, Söz konusu kopyalama işlemini yapmama rağmen yine 54 olması gerekeni 51 veya 47 yerine 43 gibi sonuçlar veriyor.

Merhaba,

=TOPLA.ÇARPIM((I5:I1000>=G2)*(I5:I1000<=H2)*(--B5:B1000=B1))&" Adettir"

Bu şekilde deneyiniz..

Sayın Yurttaş sizin örneği denedim, 25 nolu kodu saydırıyorum,normalde 51 adet olmasına rağmen o formülde 49 gösteriyor.Yani sonuç doğru çıkmıyor.

B1 hücreniz hep 27'yi gösteriyor o nedenle formülde 27'yi görüyor ve onun sonucunu getiriyor. Oraya elle 25 yazın sonuç doğru hesaplanacaktır.

Sayın Yurttaş sizin örneği denedim, 25 nolu kodu saydırıyorum,normalde 51 adet olmasına rağmen o formülde 49 gösteriyor.Yani sonuç doğru çıkmıyor.

Sayın tufan03,

=TOPLA.ÇARPIM((I5:I1000>=G2)*(I5:I1000<=H2)*(--B5:B1000=B1))&" Adettir"

Formülü denemediniz sanırım..

B sütunundaki bazı değerleriniz sayı olduğu halde metin formatında gözükmektedir bu yüzden formül o değerleri saymıyor..Yukardaki formülde bu değerler sayıya çevrilerek hesaplatılmıştır..

.

Sayın,
=TOPLA.ÇARPIM((I5:I1000>=G2)*(I5:I1000<=H2)*(--B5:B1000=B1))&" Adettir" formülündeki -- ne işe yarıyor?
İyi çalışmalar

Sayın,
=TOPLA.ÇARPIM((I5:I1000>=G2)*(I5:I1000<=H2)*(--B5:B1000=B1))&" Adettir" formülündeki -- ne işe yarıyor?
İyi çalışmalar

B5:B1000 arasında sayı olupta biçimi metin formatında olan değerleri 1 ile çarparak sayıya çeviriyor..

Bütün kodları bir ile çarpıp tekrar yapıştırdım, Sorun giderilmiş görünüyor.İlginize Teşekkür ederim.

Geri