• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Topla. Çarpım formülü hk

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan ossis
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Excel Vers. ve Dili
Open Office 4.1
Excel 2007 Türkçe
Excel 2016 Türkçe
Excel 2019 Türkçe
Arkadaşlar merhaba,

İki tarih arasında ki değerleri topla. Çarpım formülü ile toplatabiliyoruz. (tarihler değişken) ancak elimde ki tarihler metin biçiminde ( örn. '02/09/15 formatında) bunu parçaal fonksiyonu ile tarihe çevirebiliyorum. Ama 10 bin satırdan oluşan veri mevcut bu da boyutun yükselmesine ve geç çalışmasına sebep oluyor.

Format 3 sütundan oluşuyor. A sütunu mağaza adı B sütunu tarih (metin formatında) C sütunu ciro dan oluşuyor. Benim istediğim herhangi bir mağazanın herhangi iki tarih arasında ki ciro toplamına ulaşabilmek.

Bu haliyle topla. Çarpım bana hatalı sonuç veriyor

Desteklerinizi rica ediyorum.

İyi günler.

Merhaba .Örnek dosyanızı ekleyerek daha çabuk sonuç alabilirsiniz.

Merhaba,

Ek'tedir. Dosyada istediğim ve aldığım sonuç yazıyor.( dosyanın orijinal formatı .ods uzantılıdır. .xls formatına çevirdim umarım veri kaybı yaşanmıyordur.)

Desteğinizi rica ediyorum.

İyi günler.

Ekli dosyalar

Merhaba.
Gerek B ve gerekse de G sütununda yazdığınız veriler tarih DEĞİL.
Birkaç hücreyi aralıksız seçerseniz alt tarafta durum çubuğunda toplamlarının görünmediğini sadece adetinin göründüğünü fark edersiniz.)
Sorunun temelinde bu var. Bir hücreye 0 (SIFIR) yazıp o hücreyi kopyalayın, B sütunundaki verileri seçin ve özel yapıştır->topla işlemini yapıp sütunu tarih olarak biçimlendirin, sonrada G1 ve G2 hücrelerine tek tek gelip F2 -> ENTER işlemi yapın. Bu şekilde çözülmesi lazım.

merhaba,
verilerinizi metin olarak görüyor ve hesaplama yapıyor. Veri-metni sütunlara dönüştürden genel yapın çözülecektir.
yada boş satıra 1 yazın kopyalayın sağ klik özel yapıştır seçin ve çarpım yapın.

Ömer bey, esahin bey,

Söylediklerinizi denedim.Çalışıyor ancak mic.excel ile. Şirket politikası gereği open Office kullanıyoruz ve yapılan işlemler orada geçerli olmuyor.

Bu konuda yapabileceğimiz bir şey yada bilginiz mevcut mudur?

Desteğiniz için teşekkür ederim.

Aşağıdaki formülü deneyin.

Kod:
=TOPLA.ÇARPIM(($A$2:$A$50000=F5)*(1*$B$2:$B$50000>=1*$G$1)*(1*$B$2:$B$50000<=1*$G$2)*($C$2:$C$50000))

Geri