• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Topla.çarpım formülü hk.

Excel Vers. ve Dili
Office Pro Plus TR 2019
Merhabalar,
İki değişkenli bir tablom mevcut ben de Topla.çarpım metoduyla işimi görüyordum.
Kod:
=(TOPLA.ÇARPIM ((KÜTÜKD2:D15=C3)*(KÜTÜKB2:B15=E1)*(KÜTÜKE2:E15)))

Ancak sınır belirtmek istemediğim zaman ise #say! Hatası veriyor. Nasıl çözebilirim?
Hata veren kod;
Kod:
=(TOPLA.ÇARPIM ((KÜTÜKD:D=C3)*(KÜTÜKB:B=E1)*(KÜTÜKE:E)))

Not: kodu ctrl +shift + enter kombinasyonuyla da girdim.

Son düzenleme:
Merhaba,
Formülünüzün başına ( gerek yok.
Formüldeki KÜTÜK kelimesi bir sayfa ismi mi? (muhtemelen öyle)
Ozaman şartlarınızı şu şekilde değiştirerek deneyiniz.
Kod:
=TOPLA.ÇARPIM ((KÜTÜK[COLOR="red"][B]![/B][/COLOR]D2:D15=C3)*(KÜTÜK[COLOR="red"][B]![/B][/COLOR]B2:B15=E1)*(KÜTÜK[COLOR="red"][B]![/B][/COLOR]E2:E15))
Değişiklik yapılan alanlar Kırmızı dolgulu yerlerdir.

Son düzenleme:
İlginize teşekkür ederim bzace, düzelttiğiniz yerlerde sıkıntı yok el ile yazdığımdan eklemeyi unutmuşum. Benim sorunum topla.çarpımın sınırını genişletmek. Onu nasıl yapabilirim? Aşağıdaki formülün normalde sınırı yok ama çalışmıyor. :/
Kod:
=(TOPLA.ÇARPIM ((KÜTÜK!D:D=C3)*(KÜTÜK!B:B=E1)*(KÜTÜK!E:E)))

Son parantezden önceki çarpı işaretini noktalı virgül yapıp deneyiniz.

Not: TOPLA.ÇARPIM fonksiyonu 2007 versiyon ve sonrası için sınırsız aralık mantığıyla çalışmaktadır. Önceki versiyonlarda kullanmak isterseniz hata alırsınız.

Sn. Korhan ilginize teşekkür ederim,
Ben de onu fark ettim evde Excel 2013'te denedim oldu; ancak iş yerinde Excel 2003 olmuyor. Peki ben ne şekilde iki olasılığın toplam değerini elde edebilirim. Sınırsız istememin sebebi ise KÜTÜK sayfasına makro ile sürekli artan veri girişi olmaktadır. Yani tablo sürekli artmaktadır.

Sn. Korhan ilginize teşekkür ederim,
Ben de onu fark ettim evde Excel 2013'te denedim oldu; ancak iş yerinde Excel 2003 olmuyor. Peki ben ne şekilde iki olasılığın toplam değerini elde edebilirim. Sınırsız istememin sebebi ise KÜTÜK sayfasına makro ile sürekli artan veri girişi olmaktadır. Yani tablo sürekli artmaktadır.

.

Forumda, dinamik alan ve Tablo konularına bakınız.

.

=TOPLA.ÇARPIM ((KÜTÜK!D2:D15=C3)*(KÜTÜK!B2:B15=E1)*(KÜTÜK!E2:E15))
bu sınırlı formulü kaydır fonksiyonu ile dinamik hale getirirmisiniz

Ekteki örnek dosyada KAYDIR fonksiyonu kullanılarak dinamik alan tanımlamaları yapılmıştır.

EKLE-AD-TANIMLA menüsünden yapılan tanımlamaları görebilirsiniz.

Veri alanına yeni veriler girdiğinizde toplam otomatik olarak değişecektir.

Ekli dosyalar

=KAYDIR(Sayfa1!$A$2;;;BAĞ_DEĞ_DOLU_SAY(Sayfa1!$A:$A)-1) sizin formül
=KAYDIR(Sayfa1!$A$2;0;0;BAĞ_DEĞ_DOLU_SAY(Sayfa1!$A:$A);1) idris hocamın anlattığı dinamik alanı okudum
2 formülde aynı sonucu veriyor bu kafama takıldı . ama kaydır fonksiyonunuda bu başlıkla beraber kavramış oldum teşekkürler korhan bey

=KAYDIR(Sayfa1!$A$2;0;0;BAĞ_DEĞ_DOLU_SAY(Sayfa1!$A :$A);1)
YOK BÖYLE YAPINCA HATA VERDİ

=KAYDIR(Sayfa1!$A$2;0;0;BAĞ_DEĞ_DOLU_SAY(Sayfa1!$A:$A)-1;1) şimdi kavradım o -1 i a1 deki firma verisini bağ_değ_dolu say dan düşmek için...öndeki 2 tane 0 ı ve en sona yazdığım sütun adedini yazmadanda formül çalışıyormuş demekki ...saygılar iyi geceler

Geri