• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

topla.çarpım formulü hatası

Merhaba,

Formül ( =TOPLA.ÇARPIM(($A2=talepeden)*(B$1=donem)*toplamm) ) ile ay ve bölüm bazında maliyet takip etmek istiyorum. Fakat veriyi çektiğim listede formüllü (miktar*tutar) satırları aşağıya doğru kopyaladığım zaman "topla.çarpım" formülünde #değer! hatası veriyor.
Fakat henüz karşısına bilgi girmediğim satırlardaki formülleri (miktar*tutar) sildiğim zaman "topla.çarpım" formülüne bilgiler geliyor.
Bu neden olabilir? Yardımlarınız için teşekkür eder, iyi akşamlar dilerim.

merhaba,

formül ( =topla.çarpım(($a2=talepeden)*(b$1=donem)*toplamm) ) ile ay ve bölüm bazında maliyet takip etmek istiyorum. Fakat veriyi çektiğim listede formüllü (miktar*tutar) satırları aşağıya doğru kopyaladığım zaman "topla.çarpım" formülünde #değer! Hatası veriyor.
Fakat henüz karşısına bilgi girmediğim satırlardaki formülleri (miktar*tutar) sildiğim zaman "topla.çarpım" formülüne bilgiler geliyor.
Bu neden olabilir? Yardımlarınız için teşekkür eder, iyi akşamlar dilerim.

dosyayı eklerseniz yardımcı olalım

dosyanız ektedir

Konuyu anladığım kadarı ile siz ay bazlı masraf merkezlerini toplamak istediniz topla.çarpım formülünü değilde çoketopla fonsiyonu ile de işiniz görülür

Ekli dosyalar

Son düzenleme:
selam,
formülünüzün içerisindeki
*Sayfa1!$K$2:$K$999 ibaresinde * yerine ; koyarak deneyin..

Yardımlarınız için teşekkür ederim. Fakat dosyayı indiremiyorum.
Bu konuda nasıl yardımcı olabilirsiniz?
Teşekkürler, iyi çalışmalar.

B2 hücresindeki formülünüzü aşağıdaki gibi düzenleyin. Daha sonra sağa ve alt hücrelere sürükleyin.

Kod:
=TOPLA.ÇARPIM(($A2=Sayfa1!$A$2:$A$1000)*(B$1=Sayfa1!$C$2:$C$1000);(Sayfa1!$K$2:$K$1000))

Geri