• DİKKAT

    DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

topla.çarpım formül yardımı

  • Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan m.ensar
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Katılım
5 Nisan 2016
Mesajlar
445
Excel Vers. ve Dili
office 2016 Türkçe
Hayırlı cumalar;
=TOPLA.ÇARPIM((ARŞİV!$L$3:$L$7476>=G$3)*(ARŞİV!$L$3:$L$7476<=SERİAY(G$3;0))*(ARŞİV!$J$3:$J$7476="KADIN")*(ARŞİV!$I$3:$I$7476=$B$15)*(ARŞİV!$O$3:$O$7476="ELDEN"))+TOPLA.ÇARPIM((ARŞİV!$L$3:$L$7476>=G$3)*(ARŞİV!$L$3:$L$7476<=SERİAY(G$3;0))*(ARŞİV!$J$3:$J$7476="KADIN")*(ARŞİV!$I$3:$I$7476=$B$15)*(ARŞİV!$O$3:$O$7476="POSTA"))

bu formülde O sütununda olan ELDEN ve POSTA terimlerini toplatıyorum daha kısa bir halde yazılabilir mi? Yada aynı formül içerisinden O sütunu çıkarılıp Q sütununa A harfi ile başlayan değerler toplatılabilir mi?
İki önergeden birinin en kısa yazımlı formül haline ihtiyacım var. yukarıdaki formül işimi görüyor ancak bu kadar yapabildim ama daha kısa yolu varsa çok makbule geçer
Hayırlı günler
 
Aşağıdakini deneyin,

Kod:
=TOPLA.ÇARPIM((ARŞİV!$L$3:$L$7476>=G$3)*(ARŞİV!$L$3:$L$7476<=SERİAY(G$3;0))*(ARŞİV!$J$3:$J$7476="KADIN")*(ARŞİV!$I$3:$I$7476=$B$15)*(ARŞİV!$O$3:$O$7476={"ELDEN";"POSTA"}))
 
Walabi çok teşekkür ediyorum hocam birçok şey denedim bir çok örneğe baktım emeğine sağlık sağolasın
 
Alternatif...

C++:
=TOPLA(ÇOKEĞERSAY(ARŞİV!$L:$L;">="&G$3;ARŞİV!$L:$L;"<="&SERİAY(G$3;0);ARŞİV!$J:$J;"KADIN";ARŞİV!$I:$I;$B$15;ARŞİV!$O:$O;{"ELDEN";"POSTA"}))
 
Korhan hocam bilgi amaçlı birşey soracağım bu 2 formülün alt alta gelmesi güzel olmuş sorum açısından da; yukarıda sorumun cevabı olarak Walabi hocamın revize ettiği formülde L4:L7476 gibi bir sınırlama var, sizin formülünüzde direk L sütununu komple içeriyor excel işlem yaparken bunların hangisinde zorlanır çok aşırı derece formül kullandığım listeler var ve genelde satır sınırı koyuyorum bunun bir faydası olur mu? yoksa gereksiz bir işlem mi?
Size zahmet kısa da olsa bilgi verir misiniz?
 
TOPLA.ÇARPIM fonksiyonu yapısı gereği yavaş çalışan bir fonksiyondur. Bu sebeple hücre aralığı tanımlamak avantaj sağlayacaktır. Yeni nesil fonksiyonlar hız olarak daha avantajlıdır.

Eğer veri sayınız çoksa aralık tanımlamanızı tavsiye ederim. Hatta veri alanını TABLO olarak biçimlendirme şansınız varsa bu aralık tanımlama işini kökünden çözmüş olursunuz.
 
Hocam teşekkür ederim ilginiz için sizden ve diğer hocalarımdan çok şey öğrendim öğrenmeye devam ediyorum çok sağolasınız iyi ki excell.web var
 
Geri
Üst