Ömer BARAN
Uzman
- Excel Vers. ve Dili
- Office 2013 ( 32 bit ) TÜRKÇE
TOPLA.ÇARPIM fonksiyonuna benzersiz değerleri dahil etme
Merhabalar!.. TOPLA.ÇARPIM fonksiyonu ile ilgili olarak yardıma ihtiyacım var.
Bu formül ile Sheet1 isimli sayfanın;
-- H sütununda KKTC,
-- I sütunundaki TARİH değerlerinden 6'ncı ayda olan,
-- O sütununda "Yatan" ibaresi olan
satır sayısını tespit ediyorum.
Burada sorun yok ANCAK 2 formül için yardım ricam var.
Birincisi; bu formüle B sütunundaki benzersiz olanları nasıl ilave edeceğim, yani B sütunundaki tekrarlanan değerleri birer kez dikkate almasını nasıl sağlarım.
İkincisi; Buna benzer olarak; aynı formülü ( I ve O sütunu için farklılık yok) H sütunundaki değer KKTC, İRAN ve YUNANİSTAN değerlerine eşit OLMAYANLARIN sayısı şeklinde nasıl yazabilirim.
Merhabalar!.. TOPLA.ÇARPIM fonksiyonu ile ilgili olarak yardıma ihtiyacım var.
Kod:
[SIZE="2"]=TOPLA.ÇARPIM(("KKTC"=Sheet1!$H$2:$H$10000)*((AY(Sheet1!$I$2:$I$10000)=6))*((Sheet1!$O$2:$O$10000)="Yatan"))[/SIZE]
Bu formül ile Sheet1 isimli sayfanın;
-- H sütununda KKTC,
-- I sütunundaki TARİH değerlerinden 6'ncı ayda olan,
-- O sütununda "Yatan" ibaresi olan
satır sayısını tespit ediyorum.
Burada sorun yok ANCAK 2 formül için yardım ricam var.
Birincisi; bu formüle B sütunundaki benzersiz olanları nasıl ilave edeceğim, yani B sütunundaki tekrarlanan değerleri birer kez dikkate almasını nasıl sağlarım.
Kod:
[SIZE="2"]=TOPLA.ÇARPIM([COLOR="Red"][B](B SÜTUNUNDAKİ BENZERSİZLER)[/B][/COLOR]*("KKTC"=Sheet1!$H$2:$H$10000)*((AY(Sheet1!$I$2:$I$10000)=6))*((Sheet1!$O$2:$O$10000)="Yatan"))[/SIZE]
Kod:
[SIZE="2"]=TOPLA.ÇARPIM([COLOR="Red"][B]((VE("KKTC"<>Sheet1!$H$2:$H$10000);"YUNANİSTAN"<>Sheet1!$H$2:$H$10000);"İRAN"<>Sheet1!$H$2:$H$10000))[/B][/COLOR]*((AY(Sheet1!$I$2:$I$10000)=6))*((Sheet1!$O$2:$O$10000)="Yatan"))[/SIZE]
Son düzenleme: