• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

"TOPLA.ÇARPIM" fonksiyonu için makro ?

Excel Vers. ve Dili
2007
Merhaba,

"TOPLA.ÇARPIM" formülünü kullanarak ekteki tabloyu hazırladım, tabloda tarih aralığını değiştirdiğinizde o tarih aralıklarındaki verileri toplamakta. burada bir sıkıntı yok, fakat veri çok fazla olduğundan işlem süresi çok uzun sürüyor. Bu işlemi bir makro ile yapabilirmiyim.

şimdiden teşekkür ederim..

Ekli dosyalar

Merhaba,

"TOPLA.ÇARPIM" formülünü kullanarak ekteki tabloyu hazırladım, tabloda tarih aralığını değiştirdiğinizde o tarih aralıklarındaki verileri toplamakta. burada bir sıkıntı yok, fakat veri çok fazla olduğundan işlem süresi çok uzun sürüyor. Bu işlemi bir makro ile yapabilirmiyim.

Daha önce başka bir form üyesinin sorusuna cevaben; böyle bir dosya görmüştüm umarım işinize yarayacaktır.
(NOT:makroyu yazan arkadaşa tekrar teşekkürler)

Ekli dosyalar

Merhaba,

Office 2003 te çalışacak şekilde dosyayı eklerseniz yardımcı olabilirim. (Farklı kaydet .xls)

Merhaba;
Ekleri deneyin. Hızı konusunda kendiniz karar verin.
İyi çalışmalar.

sayın uygun emeğiniz için teşekkür ederim, dizi formülü le hazırladığınız dosya oldukça hızlı (satır sırasını 65.000 olarak değiştirdiğimde dahi) fakat örnek dosyadaki sonuçlardan faklı sonuçlar çıkıyor. :(

Office 2003 te çalışacak şekilde dosyayı eklerseniz yardımcı olabilirim. (Farklı kaydet .xls)

Erkan bey dosyayı ekliyorum.

Ekli dosyalar

sayın uygun emeğiniz için teşekkür ederim, dizi formülü le hazırladığınız dosya oldukça hızlı (satır sırasını 65.000 olarak değiştirdiğimde dahi) fakat örnek dosyadaki sonuçlardan faklı sonuçlar çıkıyor. :(

Erkan bey dosyayı ekliyorum.

Merhaba;
Eğer formüle girdiniz ve normal yollarla çıktıysanız doğru sonuç alamazsınız.
Dizi formüllerini aktive etmek için formül satırında iken CTRL+SHİFT+ENTER tuşlarına birlikte basılmalıdır.
Bunun sonucunda formül {} parantezleri arasına girer. Bu işlem manuel oluşturulmamalı, CTRL+SHİFT+ENTER tuşlarına birlikte basılarak yapılmalıdır.
İyi çalışmalar.

Merhaba;
Eğer formüle girdiniz ve normal yollarla çıktıysanız doğru sonuç alamazsınız.
Dizi formüllerini aktive etmek için formül satırında iken CTRL+SHİFT+ENTER tuşlarına birlikte basılmalıdır.
Bunun sonucunda formül {} parantezleri arasına girer. Bu işlem manuel oluşturulmamalı, CTRL+SHİFT+ENTER tuşlarına birlikte basılarak yapılmalıdır.
İyi çalışmalar.

Evet biliyorum, zaten sizin dosyada hiç değişiklik yapmadım. ornek.xlsx ve sizin dosyada tarih akalıklarını ocak-nisan yaparak sonuçları karşılaştırdığınızda farklı sonuç veriyor.

Merhaba;
Birde bu eki deneyin. (Aslında sorunu tam anlamış değilim. Ama ilk veriniz olan Adana'nın Ocak otomobil girdi sayısı doğru.)
İyi çalışmalar.

Ekli dosyalar

Topla Çarpım makrosu

Merhabalar,

Topla.çarpım ile bir özet tablo yapmak istiyordum. Forumdaki tüm bilgileri okudum ancak ekteki dosyada makroyu bir türlü düzeltemedim.
Ekteki dosya esas dosyanın küçük bir kısmı, dosya çok büyük olmasın diye silerek yükledim. Esas dosyada çok fazla data olduğundan hücre içinde topla.çarpım formülü ile yapmaya kalkınca hafıza yetmiyor, o yüzden makro ile yapmak istiyorum.

Üstteki esas tabloda, tarihler ve işçileri günlük olarak giriyoruz. Farklı satırlarda aynı işçilerden olabiliyor.

Alttaki özet tabloyada istediğimiz tarih aralığındaki toplamları almak istiyorum.
Düğmeye bastığımızda hata veriyor.

Makroyu çalışır hale getirmede yardımcı olursanız çok sevinirim.

Teşekkürler,

Ekli dosyalar

Geri