• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

topla çarp formülü Hk.

Excel Vers. ve Dili
Office 2013 türkçe
Ek excel dosyada açıklamaya çalıştım.Topla çarp formülü ok. ancak referans nosuna göre nasıl formül kurabilirim.

Ek excel dosyanız görünmüyor.Acaba hata benden mi kaynaklanıyor?

Günaydın arkadaşlar
yardımınızı bekliyorum

Sayın celofb;
Genel olarak önerdiğim formüllerde sonucu kontrol ederek ,doğrulunu gördükden sonra yazarım,istediğiniz formülde başka dosyada kullanılıyor ve sonuç olarak bulunmak istenen sonuç ile ilgili bir bilgi yok.Kısaca benim ilgilendiğim bir konu değil.Forumda ilgilenen ve yardımcı olan arkadaşlar olur.

Merhaba Arkadaşlar.
Yardımlarınızı bekliyorum..

Merhaba
formül konusunda yardımlarınızı bekliyorum

ne yapmak istediğinizi lütfen detaylı anlatın. hiçbir şey anlaşılmıyor

etopla formülüne ek olarak verdiğim referans nosu ile ret veye rotus toplamını gün(tarih) bazlı almak.

"Formüle ek olarak"tan kastınız nedir?

Topla çarp formülünde sorun yok.
Verdiğim ref numarası ile topla çarp yapmak istiyorum.

Açıkçası diğer arkadaşlar gibi ben de ne anlatmak istediğinizi anlamadım maalesef. Anlatış şeklinizi ve örnek dosyanızı "bizim anlayacağımız" şekilde değiştirmeniz yararlı olabilir.

Açıkçası diğer arkadaşlar gibi ben de ne anlatmak istediğinizi anlamadım maalesef. Anlatış şeklinizi ve örnek dosyanızı "bizim anlayacağımız" şekilde değiştirmeniz yararlı olabilir.
Yusuf Bey;
Hangi arkadaş anlamamış ve anlamadığını belirtmiş???:(

Pardon, özür diliyorum. Şöyle düzelteyim:

Açıkçası ne anlatmak istediğinizi anlamadım maalesef. Anlatış şeklinizi ve örnek dosyanızı "bizim anlayacağımız" şekilde değiştirmeniz yararlı olabilir.

Merhaba
=TOPLA.ÇARPIM((RET!$A$2:$A$101=A20)*(RET!$K$2:$K$101="ret")*(RET!$F$2:$F$101)) formülde sorun yok.
yapmak istediğim ret listesindeki 28463862 ref nosuna göre topla çarp formülü
sanırım anlatabildim.

Ekli dosyalar

=TOPLA.ÇARPIM((RET!$A$2:$A$101=A20)*(RET!$K$2:$K$101="ret")*(refnoalanı=refnohücresi)*(RET!$F$2:$F$101))

Sanıyorum bunu istiyorsunuz. Formülde refnoalanı kısmına ret sayfasındaki ref notların olduğu hücre adresini, refnohücresi kısmına ise aranan ref nonun olduğu hücre adresini yazmalısınız.

Cepten baktığımdan deneyemedim.

Aradığınız formül aşağıdaki olabilir mi?

Kod:
=TOPLA.ÇARPIM((RET!$A$2:$A$101=$A20)*(RET!$K$2:$K$101="Ret")*(RET!$B$2:$B$101=""&$A$34)*(RET!$F$2:$F$101))

teşekkürler

Geri