• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Toolbar menüde formların kaybolması ...

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan cems
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

cems

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
office 2010 tr 32bit
Düğmeler değil toolbar ile anaform üzerinde formlar açılıyor .

Anaform üzerine form1 veya form2 yi açınca sorun yok ancak , form 1 açıkken form2 yi açmak ve childform tarzı iki formu kullanmak istersem ;
Form2 yi açtığım anda form1 kaybolarak excel sayfası ile anaform arasına saklanıyor. Dolayısı ile işlev yitiriyor.

Sub formac2()
UserForm2.Show
UserForm3.Show
End Sub

Şeklinde 2 formu aynı anda açmak mümkün ancak 10 12 form için bu yol da uygun değil , birbirinden bağımsız kalması gerek.

Talep : anaform üzerinde 2 formda da aynı anda çalışmak için kodlarda nasıl bir ekleme yapılması gereği ...

Şüphe : Toolbar menü excel 2010 öncesi sürümlerde çalışır mı ?

http://s8.dosya.tc/server4/7x40ug/toolbar.rar.html

Son düzenleme:
Bir fikri olan var mı ?

Formların "Modal" özelliğini "True" yaparak deneyin.

.

Formların "Modal" özelliğini "True" yaparak deneyin.

.

Bütün formlara showmodal true yaptığımda 2ci form üzerine 3cüyü açmıyor
Bütün formlara showmodal false yaptığımda bütün formlar açılsa da 3cü formu açmak isterken 2ci form anaform ile excel arasına kayboluyor.

Bir menüye 2 sini birden aç deyince showmodal false olarak açıyor ama , 2 yada 3 form için çözse de 10 yada 12 form için
oldukça karışık kombinasyon gerekecek.

Belki üstadların ; 2ci form açıkken 3cü form çağrıldığında ikisi birden görünür etme yolunda bir bilgileri vardır , yol gösterebilir.
Zira 2ci açıkken 4cü ya da 7ci formu çağırmak gerekebilir

Bu soruna çözüm bulamadığım durumda anaform yapısı , dolayısı ile bütün formların yolu klasik düğmelere dönmek zorunda kalacak . Ekteki örnekte bulunan 3 formda da showmodal in bütün varyasyonlarını denedim , true koşullarda en son açılan form kullanılır oluyor ya da false koşullarda form saklanıyor .

Belki indirekt bir kodlama ile kaybolan form öne çalışır kullanılır halde getirilebilir. Bring to front aradım , formlarda onu da ya goremedim ya da vba de yok .

Merhaba.

ToolBar denetimi 32 bit office versiyonlarında kullanılabilir. 64 bit office kullandığım için (toolbar denetimi sebebiyle) şahsen dosyanızı indirip incelemedim bile.

Toolbar yerine buton da kullansanız sonuç değişmeyecektir. Formlar hiyerarşini etkileyen iki yol var. Bunlardan biri formların "modal" özelliği, diğeri de API dir.

Modal = False (Default) formun popup olarak (en üstte) açılmasını sağlar. Sorunuzdan benim anladığım formlar arasında geçiş yapmak sanırım. Ki, bu da modal=true ile sağlanabilir.

İstediğiniz pencere açılışta deaktif oluyorsa "showwindow" API ile düzeltilebilir sanıyorum. Forumda bu API yi aratın.

Tüm bunlara rağmen sorunuz tam anlaşılamamış da olabilir.

Ekranda 10-12 formun açık olmasına neden ihtiyaç duyuyorsunuz? :D

.

Tüm bunlara rağmen sorunuz tam anlaşılamamış da olabilir.

Ekranda 10-12 formun açık olmasına neden ihtiyaç duyuyorsunuz? :D
.

Merhaba Sayın Gürsoy ;

Açıklamanızdan , toolbar ile kurulacak bir menü sisteminin excel versiyonları dışında nedenlerle çok da verimli olmayabileceğini anlıyorum . Bu durumda toolbar anaforma özgür alan verse de kullanımı sorunlu olacaksa hiç deşmemek ve zaman kaybetmemek gerek.

10 12 form tabii bir ekranda açık olmaz :) Ancak bir konunun hiyerarşik ayrıntılarını yanyana ve birbirine ulaşır görüp belli bir işleme geçmek için 2 yada 3 form açık olabilir.
Sözgelimi ;
Birinci formda holdingler hakkında bilgi depolu olsun ve biri seçilsin. Bu form holding öz detaylarını versin.
İkinci formda bu holdinglerin altındaki şirketler ve detayları depolu olsun ve süzülerek gelsin
Üçüncü formda Her bir altfirmanın yönetim tablosu ve görevleri ile zaman içinde bulunduğumuz firmadan kim bu firmadan kiminle geçmişte ne zaman hangi konularda görüşmüş ve açılan dosyalar hangileri bu bilgilerle depolu ve süzülerek gelsin.

Buradan da holding ya da altfirmalara kesilen faturalar listesi , kalemler ve tutarlar gösteren bir listbox taşıyan pencere tıklandığında süzülerek getirsin .

Bu şekilde 3 form yanyana kullanırken 1 de popup form kullanınca , bir ekran ile oldukça iyi bir rontgen çekimi gerçekleşecektir diye düşünüyor ve bunu da kuruyordum. Kalan formlar neye yarayacak derseniz , onlar da firmaların çeşitli alan bilgileri faaliyet rapor özetleri gibi direk değil ama yardımcı bilgi süzüp getiren formlardan ibaret . Dolayısı ile bir toplantı anında karşılaşılacak random bir soru ile alakalı görsel bilgi getiren ve her an gerekmeyen formlar .

Sorun ekranda yer tasarrufu ile gorselde düğmelerin en aza indirilmesiydi .

Toolbar bu nedenle formları ekranda tutsaydı iyi bir araç olacaktı , ancak dediğiniz nedenler ile bu düzene göre açılan formlardan önceki olanlar çalışmayacaksa çok da karıştırmaya gerek kalmıyor. Çünki toolbarda ne kadar menü olursa olsun tek bir çalışan form ekranda kalıyor diğerleri arkaya kaçarak saklanıyor .

Butonlarda bu problem olmuyor , hepsini showmodal false yapınca yanyana istediğiniz kadar açılıyor , saklanmıyor.

Sanırım amacım ya da sorum şu anda daha anlaşılır ..

Son düzenleme:
Tasarımlarınızda "Multipage" kullanırsanız, hem ekranı verimli kullanırsınız, hem de ana formun üzerine çok fazla form açma gereği duymazsınız.

Aşağıdaki yapabileceğiniz örnek tasarımlardan ikincisi hoşuma gitti. Aynı zamanda "MultiPage" nesnesini Ribbon menu olarak da kullanabilirsiniz.

Umarım esas çalışmanıza uyarlayabilirsiniz.

Her iki formdaki hiyerarşi durumu:
+ Holdingler
___ + Şirketler
______ + Alış Fat, Satış Fat...vs
_________ + Detaylar
____________+ Alt detaylar

attachment.php

attachment.php

Ekli dosyalar

• 1.jpg
    1.jpg
    201.9 KB · Görüntüleme: 23
  • 2.jpg
    2.jpg
    187.2 KB · Görüntüleme: 23
  • Demo_Cems.xlsm
    Demo_Cems.xlsm
    508.4 KB · Görüntüleme: 10
.

Aşağıdaki yapabileceğiniz örnek tasarımlardan ikincisi hoşuma gitti. Aynı zamanda "MultiPage" nesnesini Ribbon menu olarak da kullanabilirsiniz.

Umarım esas çalışmanıza uyarlayabilirsiniz.

Sayın Gürsoy ;

Fikir altın değerinde ancak altın üye olmadığımdan eklerinizi ve yönlendirdiğiniz adreslerdeki dosyaları ( cevap verirken adres linkleri çıkıyor ) görme şansım olmadı. Sanırım olmayacak da eğer bir dış servera örnek olarak atılmazsa . Bunu , altın üyelere haksızlık illiyeti nedeni ile isteyemem ancak bu fikri kendi çapımda geliştirmeye çalışabilirim. Multipage ribbon olarak nasıl kullanılabilir , bunu da anlamaya ya da bulmaya çalışacağım artık .

Teşekkür ederim

Bilgi ricam

Değerli üstadım;

Merhabalar.

Demo Sayfa1'deki excel tablosu W16 ve X16 hücreleri içinde "@" kullanımı hakkında sizden bilgi rica edebilir miyim?

Yardımınız için önceden teşekkürler.

Sevgi ve saygılar.

Sayın Gürsoy ;

Fikir altın değerinde ancak altın üye olmadığımdan eklerinizi ve yönlendirdiğiniz adreslerdeki dosyaları ( cevap verirken adres linkleri çıkıyor ) görme şansım olmadı. Sanırım olmayacak da eğer bir dış servera örnek olarak atılmazsa . Bunu , altın üyelere haksızlık illiyeti nedeni ile isteyemem ancak bu fikri kendi çapımda geliştirmeye çalışabilirim. Multipage ribbon olarak nasıl kullanılabilir , bunu da anlamaya ya da bulmaya çalışacağım artık .

Teşekkür ederim

Dosyayı dikkatli incelediğinizde çözebilirsiniz sanıyorum.

http://s3.dosya.tc/server11/q3ox3m/Demo_Cems.zip.html

.

Dosyayı dikkatli incelediğinizde çözebilirsiniz sanıyorum..

Bu sitede 2 müthiş özellik var :

1- Akıl akıldan üstün ...
2- Özveri deryalar dolusu ...

Formları indirdim ve geceye asıl porsiyonunu bırakmak üzere iş içinde düşünceyi anlayacak kadar inceleyebildim .

Sonuçta , dosyamda görmek istediğin akışkan planıma oldukça yatkın bir form içi form düşüncesi buldum ki , gerçekten işe yarar ve hiyerarşik ulaşma da sorun yaşamaz ..

Size gerçekten yukarıdaki 2 madde anlamında çok teşekkür ederim , keşke bu kadar kuru teşekkürden daha fazlası elimde olsaydı , ancak bilin ki "Bir Allah'ın sizden rızasına iki cihanda da duacıyım " :)

Database hazırdı 15000 satırlık doğru hatırlıyorsam , şimdi sizin aydınlattığınız fikirle bunları verimli şekilde bir ekrana toparlamak kaldı . Yapı düşüncesini anladım , teknik aşama herhalde 1 2 hafta belki daha az sürer ama , ciddi iş yapar bir şey ortaya çıkar :)

Tekrar teşekkürler :) Çözdürdünüz konuyu :)

Övgü dolu sözleriniz için ben teşekkür ederim.

Kolay gelsin... :)

Geri