• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

tombala çekilişi

Excel Vers. ve Dili
2003 türkçe
yılbaşı için basit bir tombala formülü hazırlamak istiyorum.mesela a1 hücresine yazığım rakamı çıkansayılar grubuna kaydecedek ve alt satırdaki rakamları koşullu reklendirme yapacak..vakit az olduğu için malum yılbaşına değerli yardımlarınızı bekliyorum.

Tombala

Merhaba,

Birşeyler yapmaya çalıştım umarım beğenirsiniz.

Çekiliş sırasına göre çıkan sayıları listelemeyi düşündüm sonra vazgeçtim.
Bir tablo üzerinde çıkan sayıları koşullu biçimlendirme ile belirttim. Otomatik Açıklama ekledim. Hücre üzerine gittiğinizde çıktığı saati yazıyor.

Boş şanslar diliyorum yeni yılda, tombala oyununda :)

Kod:
Sub Sayı_Sec()
Do While Buldum = ""
    [M2] = Int((100 * Rnd) + 1)
    If Application.WorksheetFunction.CountIf(Range("B2:K11"), [M2]) = 0 Then Buldum = "Buldum"
Loop
Select Case Len([M2])
    Case 1
        Sat = 2
        Sut = [M2] + 1
    Case 2
        Sat = Left([M2], 1) + 2
        Sut = Right([M2], 1) + 1
        If Sut = 1 Then Sut = 11
    Case 3
        Sat = 11
        Sut = 11
 End Select
    Cells(Sat, Sut) = [M2]
    Cells(Sat, Sut).Select
    Cells(Sat, Sut).AddComment
    Cells(Sat, Sut).Comment.Visible = False
    Cells(Sat, Sut).Comment.Text Text:="Çıkış Saati :" & Date & " " & Time

End Sub

Kod:
Sub Aciklama_Sil()
Evet = MsgBox("Yeniden Başlamak İstediğinizden Emin Misiniz?", vbYesNo, "Tombala....")
If Evet = vbNo Then Exit Sub
Range("B2:K11").ClearComments
Range("B2:K11").ClearContents
[M2] = ""
End Sub

necdet hocam.çekilen sayı kısmına her seferinde ben yazsam yazılan rakama göre herseferinde 90 akadar sayılar koşullu biçimlensin nasıl olur??.tombalada hile olmaması için sayılar elle torbadan çekilecek.tombala numaralarıda 90 a kadar necdet hocam.yardımların için sağolasın.bu arada askerdi gazinoda oynanacak.bende pc başından projeksiyonla rakamlarıyazacakmısım.bu programa.. :)

Hımmm Tühhh,

O kadar da uğraşmıştım :)

Mademki askerlere lazım hemen kolları sıvayım :)

Eğer A1 hücresine elle siz veri girecekseniz buna uygun bir çalışmada ben hazırladım.

A1 hücresinde veri doğrulama vardır,90 dan büyük değer girilemez. Çıkan sayının zemini sarı renkli olur.

Tombala

Merhaba tekrar,

Ben bakkala gidip işleri bitirip gelene kadar Sayın Ali Bey, olaya el koymuş :)

Bende uğraşmıştım boşa gitmesin.

yardınlarınız için ne kakadar teşekkür etsem azdır.teşekkürler ..buarada
şafak 20

Sayın Ali, Sayın Yesertener, ortaya çıkan projeler süper olmuş, emekleriniz için ben de teşekkür etmek istiyorum, ellerinize sağlık.

Sayın angelworld,

Hayırlı teskereler dilerim, sayılı günler çabuk geçer.

Sayın 1Al2Ver nazik davranışınız için bende size teşekkür ederim.

Tombala

Tekrar Merhaba,

İster çıkan rakamı kendinizi yazın, isterseniz tablo üzerindeki rakamlara çift tıklayın.

Tekrar Merhaba,

İster çıkan rakamı kendinizi yazın, isterseniz tablo üzerindeki rakamlara çift tıklayın.

Sayın Yesertener,bu üretkenliğiniz ve bize sunuşunuz için bir kez daha kendim ve faydalananlar adına hayranlıklarımı ve teşekkürlerimi sunarım, saygılarımla.

Ayna rakkam yanlışlıkla mükerrer söylenirse ikaz verdirilebilirmi, "Bu sayı daha önceden okunmuştu" gibilerinden

merhaba
tombala çalışması güzel buldum buna 2 eklenti yaptım umarım beğenirsiniz
m2 hücresine rakamları elle yazmak yerine makro ile kendiniz kontrol edeceksiniz diğeride kartları değiştirmek için.

http://uploaded.to/?id=5fb2vr

Merhaba,

Mükkerrer girişte de alarm verdirildi.

Merhaba,

Görünüm olarak biraz değiştirildi.

Çıkan sayılar A2 hücresinden girilebileceği gibi, tablondan çift tıklama ile de seçilebilir.

Ailecek bizde oynayabiliriz artık :)

Mutlu Yıllar...

Sayın Necdet hocam süper olmuş emeğine sağlık.

Tombala

Şifreli tombalayı açamıyorum ve sizden isteğim bu tombalada birinci çinko, ikinci çinko ve tombala yapıldığında uyarı vermesi. Kontrol etmek zorunda kalıyorum hep. 60-70 kişiye oynatıcam oyunu o yüzden yardımlarınız aciliyeti konusunda şimdiden teşekkür ederim.

Daha önce yayınlanan Excel 'deki tombalayı da gördüm ama o çok işime yaramayacak.

Son düzenleme:
Tombala Çekilişinin İzlenmesi

Teşekkür ederim Sayın Galus,

Erlerimiz için olunca içimden uğraşmak geldi. Hatta şimdi yeni bir fonksiyon daha ekledim.

Eğer yanlış rakam yazılır yada tıklanırsa aynı rakam üzerine yine çift tıklandığında (son yazılan, seçilen rakam için geçerli, yani tıklanan hücre değeri ile A2 deki değer aynı ise) çıkan listesinden siliyor rakamı.

Tombala

Necdet üstad, ben tombalayı yükledim ama dediğim gibi çinkolarda ve tombala da uyarı vermesini istiyoruım bunu yapmamız mümkün mü?

Bende hazır var

şu anda 2007 excel de acamadım ancak daha önce ki sürümlerde bu tombalayı kullanıyordum. Kartlarda içinde mevcut.İnşallah açabilirsiniz.

Geri