• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

₺ işareti

muratgunay48

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
Office 365 - Türkçe (64 bit)
Arkadaşlar, belki size çok basit gelecek ama. Ben mi yapamadım. Kod içerisine (mesela textbox'da yazı rakam gözükecek) neden ₺ işareti koyamıyorum. Onun yerine ? işareti çıkıyor. Artık yeni sistem böyle değil mi. TL yerine ₺ koymamız lazım.
Örneğin.
Private Sub TextBox1_Exit(ByVal Cancel As MSForms.ReturnBoolean)
TextBox1 = Format(TextBox1, "#,##0.00 TL")
End Sub
Yazıyorum, TL yerine ₺ koyamıyorum.
Şimdiden teşekkür ederim.

Kod:
    TextBox1 = Format(TextBox1, "#,##0.00 " & ChrW(8378))

.

Kod:
    TextBox1 = Format(TextBox1, "#,##0.00 " & ChrW(8378))

.
Hocam, yapmaya çalıştım ama yapamayınca danışayım dedim. Başa almak için nasıl yazmak gerekir. ₺ 100,56 şeklinde.
Bir de sadece fikir almak açısından, ben de böyle kullanıyorum ama aslı, doğrusu rakamlar arası virgül olması gerekmez mi. Nokta bitti demektir. Yani
₺ 323.345.345,75 değil de ₺ 323,345,345.75 şeklinde. Bu kısmı sadece fikir almak.
Teşekkür ederim.

Simgeyi başa almak için;

Kod:
    TextBox1 = ChrW(8378) & " " & Format(TextBox1, "#,##0.00")
End Sub

Diğer taraftan; Türkiye'de nümerik ifadelerde basamak ayracı olarak "." ve ondalık ayracı olarak "," kullanılır. Sizin ifade ettiğiniz notasyon daha çok ABD, İngiltere gibi ülkelerde kullanılır.

.

Simgeyi başa almak için;

Kod:
    TextBox1 = ChrW(8378) & " " & Format(TextBox1, "#,##0.00")
End Sub

Diğer taraftan; Türkiye'de nümerik ifadelerde basamak ayracı olarak "." ve ondalık ayracı olarak "," kullanılır. Sizin ifade ettiğiniz notasyon daha çok ABD, İngiltere gibi ülkelerde kullanılır.

.
Öncelikle teşekkür ederim hocam. Haklısınız. Ben de yurtdışı bir yazılımda görmüştüm.
Saygılarımla.

Geri