Tıp merkezine excelde hasta kayıt yapılabilir mi?

Excel Vers. ve Dili
Office 2007
türkçe
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
15-10-2021
Arkadaşlar,
gelen hastanın adı soyadı,hastalığı,geldiği tarih,doğum tarihi,hangi doktora muayene olduğu,sonuc vbz. sutunların olacağı yazıcıdan rapor alınabilecek bir excel dosyası yapmam lazım.eski verilerin hepsi excelde onlarıda eklemeliyim.Bir makro olursa kayıt yapar değişiklikleri girebilrim.Dosyaları aradım sitede bulamadım.
Yardımlarınızı bekliyorum.

Excel Vers. ve Dili
2003 tr / ing
Excel yerine Access'te daha iyi olur. Fakat exceli biliyorsan ve accessten anlamıyorsan (benim gibi) excellde de yapabilirsin, fakat ufak tefek problemlerde kendin çözmen, ilerliyen safhalarda biraz öğrenmen gerekebilir.Önce hangisinde yapacağına karar vermen daha iyi olur.

1Al2Ver

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
64 Bit TR - Microsoft Office 365 - Win11 Home
04-01-2026
Arkadaşlar,
gelen hastanın adı soyadı,hastalığı,geldiği tarih,doğum tarihi,hangi doktora muayene olduğu,sonuc vbz. sutunların olacağı yazıcıdan rapor alınabilecek bir excel dosyası yapmam lazım.eski verilerin hepsi excelde onlarıda eklemeliyim.Bir makro olursa kayıt yapar değişiklikleri girebilrim.Dosyaları aradım sitede bulamadım.
Sayın mirefe merhaba,

Öneri ;

Eski çalışma kitabınızı, şuan ki haliyle, (veriler özel ise, onların yerine sanal veriler girerek),

İsteklerinizi örnekleyen yeni bir çalışma kitabı oluşturun ve olması gereken sonuçları, sütun ve satırlara manuel (elle) girerek, excel 2003 formatında (.xls)

ekleyiniz,

Ortada örnek dosya/dosyalar yok ise tahmin üzerine makro yazılmaz, yazılsa da size uymaya bilir, bu nedenlerle yukarıda bahsettiğim işlemleri yapmanız gerekiyor,

Doğru ve çabuk yardımı, ancak böyle alabilirsiniz.

Teşekkür ederim.

Excel Vers. ve Dili
Office 2007
türkçe
15-10-2021
Çok haklısınız 1Al2Ver . Ekte beni uğraştıran örnek var.Değerlendirmelerinizi bekleyeceğim. İlgilerinize teşekkür ederim.

Ekli dosyalar

halit3

Uzman
Uzman
Excel Vers. ve Dili
2003 excell türkçe
ve
2007 excell türkçe
Arkadaşlar,
Size örnek bir uygulama

Ekli dosyalar

Excel Vers. ve Dili
Office 2007
türkçe
15-10-2021
Sn.Halit3,

İlginize çok teşkkür ederim.Ancak Gönderdiğiniz örnek uygun değil maalesef.Materyal çeşitleri,refere denler,raporlama ay ve yıla göre gibi istediğim searc leri yapamıyorum.örnekte gönderdiğim tablo bende yaklaşık 4000 satır halinde.Her veriyi sorgulama yapabilmem de gerekiyor.
Teşekkür ederim.

halit3

Uzman
Uzman
Excel Vers. ve Dili
2003 excell türkçe
ve
2007 excell türkçe
Sn.Halit3,

İlginize çok teşkkür ederim.Ancak Gönderdiğiniz örnek uygun değil maalesef.Materyal çeşitleri,refere denler,raporlama ay ve yıla göre gibi istediğim searc leri yapamıyorum.örnekte gönderdiğim tablo bende yaklaşık 4000 satır halinde.Her veriyi sorgulama yapabilmem de gerekiyor.
Teşekkür ederim.
Dosyada hiç veri olmazsa bunu bilemezsiniz.
bu dosyanın esas kaynağı aşağıdaki linkte
http://www.excel.web.tr/f128/listview-de-50-sutun-suzme-t78427.html

Burada hangi sütündaki bilgileri istiyorsanız yeşil renkli text nesnelerine yazmanız yeterli

daha sonra Page2 de seçilenleri aktar düğmesi ile rapor sayfasına aktaracaksınız.

Dosyanın işlevi o kadar çok ki bazılarını deneme yanılma ile bulacaksınız.

halit3

Uzman
Uzman
Excel Vers. ve Dili
2003 excell türkçe
ve
2007 excell türkçe
5 nolu mesajdaki dosyada bazı eksiklikler giderildi.

Excel Vers. ve Dili
Office 2007
türkçe
15-10-2021
Ekteki dosya gibi yapmaya çalışıyorum.Debug hatası veriyor.Sizin gönderdiğiniz dosya pek faydalı olmadı. Bakabiir misiniz?
Teşekkürler

Ekli dosyalar

halit3

Uzman
Uzman
Excel Vers. ve Dili
2003 excell türkçe
ve
2007 excell türkçe
Ekteki dosya gibi yapmaya çalışıyorum.Debug hatası veriyor.Sizin gönderdiğiniz dosya pek faydalı olmadı. Bakabiir misiniz?
Teşekkürler
Ben sizin 4 nolu dosyanıza göre elimde vor olan dosyadan esinlenerek cevap vermiştim.Oysa şimdiki gönderdiğiniz dosyanın hem formatı farklı hemde içeriği

Ben dosyanızdan bir şey anlamadım. Sorunuza cevap alamazsanız
başka başlık altında yeni bir konu açarak sorunuzu yöneltiniz.

Excel Vers. ve Dili
Office 2007
türkçe
15-10-2021
Halit bey,
Var olan dosyamı en uygun kullanılabilecek tablo haline getirebilmek gayretindeyim.Sizin elinizde olan ve gönderdiğiniz tablo benim kullanımım için uygun değil.muayene diye gönderdiğim tabloyu yapmaya çalışıyorum.Verilerimi ona girmeyi düşündüm.Çünkü farklı excel sayfalarında çok sayıda bilgi var.
Elimdeki excel verilerini girerek hasta girişi-araması yapabileceğim program arıyorum kısacası.Bu nedenle şu ana kadar gösterdiğiniz yardımlara da teşekkür ederim.

Seyit Tiken

Uzman
Uzman
Excel Vers. ve Dili
Excel : 2010
Çalıştığınız işe göre Excel'de program yapabilirsiniz, Excel formatı içerisinde kısa yoldan iş yapabilmek için Excel'i sevip çalışmak lazım. Program yapmak için zihinde temel atıp tasarlamak lazım, programlar bir çırpıda istenilen olgunluğa ulaşmaz, programa yeni yetenekler kazandırmak için araştırmak-öğrenmek ve uygulamak gerek, aynen insan gibi, ne kadar bilgi o kadar başarı. İşte o zaman iş yapmak daha zevkli hale gelir. İyi bir tasarım başarının yarısıdır.