• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Time Line

Excel Vers. ve Dili
Office 365
Merhaba Değerli Hocalarım,
Ekli dosyada bulunan evrakta Proje koduna göre ARGE MERKEZİ EKİBİ nin Time Line sayfasında B12:B32 kolonunda bulunan isimlerin Veri_Tabanı sayfasından aylara göre Toplam Efor sütün bilgisini sayfada göstermek istiyorum. Aşağıdaki formül ile denedim ama başarılı olamadım.

=EĞER(ÇOKEĞERSAY(Veri_Tabani!$B:$B;$B12;Veri_Tabani!$H:$H;E$11)>0;Veri_Tabani!$M$2;$M$3000)

Yardımcı olabilir misiniz?

Ekli dosyalar

Time Line Sayfası E12 hücresine kopyalayınız.Yeterinçe sağa ve aşağı çoğaltınız.
Kod:
=ÇOKEĞERSAY(Veri_Tabani!$K$2:$K$100;$D$3;Veri_Tabani!$B$2:$B$100;$B12;Veri_Tabani!$H$2:$H$100;E$11)

E12 hücresine kopyalayıp dener misiniz.

Eğer istediğiniz veri değer toplamı ise
Kod:
=ÇOKETOPLA(Veri_Tabani!M:M;Veri_Tabani!K:K;$D$3;Veri_Tabani!B:B;B12;Veri_Tabani!H:H;$E$11)

Eğer istediğiniz veri satır sayısı ise
Kod:
=ÇOKEĞERSAY(Veri_Tabani!K:K;kod_sec;Veri_Tabani!H:H;$E$11;Veri_Tabani!B:B;Veri_Tabani!B4)

Son düzenleme:
Merhaba.

Sorununuz çözülmediyse aşağıdaki formülü E12 hücresine uygulayın ve sağa ve aşağı doğru kopyalayın.
Rich (BB code):
=TOPLA.ÇARPIM((Veri_Tabani!$B$2:$B$640=$B12)*(Veri_Tabani!$K$2:$K$640=kod_sec)*(Veri_Tabani!$G$22:$G$640="PRJ-"&DOLAYLI(ADRES(10;KAÇINCI(99999;$A$10:E$10;1);4))&"-"&YAZIM.DÜZENİ(E$11))*(Veri_Tabani!$M$2:$M$640))

Merhaba Değerli Hocalarım, Hayırlı Hafta sonları diliyorum. Ekli Time Line dosyasında Veri_Tabani sayfasına Başlangıç Tarihi ve Bitiş Tarihi isimli iki kolon ekledim. Ömer Hocamın verdiği kodlara aşağıdaki gibi ekleme yaptım ama muvaffak olamadım. Yardımlarınızı rica ediyorum. D3 hücresinden kod seçimi yapıp, 1. Tarih ve 2. Tarih seçimi yaptıktan sonra alt tabloya ilgili kayıtların gelmesini nasıl sağlayabilirim.

=TOPLA.ÇARPIM((Veri_Tabani!$B$2:$B$5000=$B12)*(Veri_Tabani!$M$2:$M$5000=kod_sec)*(Veri_Tabani!$G$2:$G$5000="PRJ-"&DOLAYLI(ADRES(10;KAÇINCI(99999;$A$10:F$10;1);4))&"-"&YAZIM.DÜZENİ(F$11))*(Veri_Tabani!$O$2:$O$5000))

Ekli dosyalar

Önce belgenizdeki bir hatayı belirteyim.
VT sayfası J sütununda TARİH gibi görünen anlamsız veriler var (31.6.2018 ve 31.11.2018). Haziran ve Kasım ayları 30 gün çünkü.

Olması gereken sonuçları örneklendirir misiniz?
-- Önceki hesaplama; alt taraftaki tabloda, kişi (B12 ve aşağısı), proje kodu ( D3 hücresi ) ve AY (E10:AF11 verilerine göre oluştuturalacak YIL/AYlar) kriterlerine göre TOPLAM aldırma için idi.
-- Destek istediğiniz formülü nereye uygulayacaksınız, yine alttaki tablo hücrelerine mi uygulayacaksınız?
Bu durumda, eklemiş olduğunuz başlangıç ve bitiş tarihe denk gelmeyen (E10:AF11 verilerine göre oluştuturalacak tarihlere göre tabii ki) dönemlere ait sütunlar boş mu kalacak?
-- Destek istenilen formül yoksa sadece R3 hücresine uygulanacak ve başlangıç ve bitiş tarihleri arasına denk gelen (VERİ TABANI I:J sütunlarındaki tarihlerle kesişimleri anlamında), D3 hücresindeki proje koduna göre (VERİ TABANI G sütununda koşula uyan satırlar) ve kişi kriteri olmaksızın VERİ TABANI O sütununun TOPLAMInı mı almaktır?

Örneklendirme yaparken;
-- kriterleriniz neyse VT sayfasında ilgili kritere ait sütunlarda FİLTRE uygulayın,
-- kalan satır sayısı ile O sütunu toplamını bir kenara not edin.
-- sonra da şu filtrelere göre kalan satır sayısı olan şunu bulmak istiyorum, şu filtrelere göre o sütunu toplamı olan şunu bulmak istiyorum gibi net ifadede bulunun.
Kriterler ve olması gereken sonucun ne olduğunun bilinmesi formül oluştururken yardımcı olacaktır.
.

Merhaba Hocam, Öncelikle VT sayfası J sütununda TARİH gibi görünen anlamsız veriler için özür dilerim. Fark etmemişim. Uyarınız için Teşekkür Ederim. Yapmak istediğim işlemi farklı bir sayfa oluşturarak tamamladım. Ancak, Time Line 01 sayfasının X kolonunda bulunan sayı değerlerinden %100'e ulaşan olursa bir uyarı vermesini ve %100'e ulaşan personellerin isimlerini Veri_Tabani sayfasındaki ilgili tarihlerin bulunduğu satırlardaki bilgiyi Kırmızı ile işaretlemesini sağlamak istiyorum. Ve bir de bu işaretlenen isimlerin bir kopyasını txt dosyası olarak açmak istiyorum.

Ekli dosyalar

Merhaba.

Konu dağıldı sanırım.
7 numaralı cevapta, yeni bir soru sordunuz ve ben de 8 numaralı cevapta bu soruyu netleştirmek için
yol gösterici mahiyette, soruyu netleştirmenizi belirten bir cevap yazdım.

Son mesajınızda ise birşeyleri hallettiğinizi belirterek (halledilen nedir anlamadım).

Belgenizle ilgili yeni fark ettiğim hususlar;
-- VT sayfası I ve J sütunundaki tarihlerin büyük/küçük durumu çelişkili sanki;
başlangıç tarihi 01.12.2018 olan projenin bitiş tarihi nasıl 31.03.2018 oluyor?
Başlangıç tarihinin bitiş tarihinden küçük olması gerekmez mi? (Sıra no: 2, 7, 12, 17, 22, 27, 32, 37, 42, 47, 52'nci satırlardaki tarihler)
-- TL_01 sayfasında 3 ve 5'inci satırlarda, ikinci tarih sütunundaki tarihlerle, üçüncüdeki tarihler iç içe geçmiyor mu?
-- Belgedeki Ad SOYAD bilgileri, anladığım kadarıyla GERÇEK bilgiler (sakıncası olup olmadığına siz karar vermelisiniz) (örneğin ESEN AKÜ personeli)
NOT: Önceki örnek belgeye tekrar bakmadım, AD SOYAD ile ilgili durum aynıdır kuvvetle muhtemel, hatırlatırsanız firma ismini silebilirim.

Bence örnek belgelerin gerçek verilerden oluşması gerekir (özel bilgi olmamak koşuluyla).
Hayali veri kullanılacaksa da veriler kendi içerisinde anlamlı ve tutarlı olmalıdır.

Başlangıç ve bitiş tarihlerinin birbirlerine göre büyük/küçük durumlarını halletmiş olsanız bile;
eklenen son belgede uygulanan formülü de anlamadım doğrusu (durumu TL_01 sayfası 14'üncü satırdaki VOLKAN ÇİNKO için ele alalım.
VT sayfasında, koşulların tümüne (personel adı/proje adı/başl. tarihi/bitiş tarihi) göre filtre uygularsanız sonuçta kalan herhangi bir satır olmuyor ama formül sonucunuz, tüm tarih aralığı sütunları için 30.

Yanlış düşünmüyorsam; D9 hücresine uygulanması gereken doğru formül aşağıdaki gibi olmalıdır.
(Yukarıda belirttiğim tarih çelişkilerini düzelterek formül sonuçlarını kontrol edebilirsiniz (kontrol için VT sayfasında herbir kritere göre filtre uygulayın)
Rich (BB code):
=ÇOKETOPLA(Veri_Tabani!$O:$O;Veri_Tabani!$I:$I;"<="& D$3;Veri_Tabani!$J:$J;">="&D$5;Veri_Tabani!$M:$M;$B$5;Veri_Tabani!$B:$B;$B9)

Merhaba.

Konu dağıldı sanırım.
7 numaralı cevapta, yeni bir soru sordunuz ve ben de 8 numaralı cevapta bu soruyu netleştirmek için
yol gösterici mahiyette, soruyu netleştirmenizi belirten bir cevap yazdım.

Son mesajınızda ise birşeyleri hallettiğinizi belirterek (halledilen nedir anlamadım).

Belgenizle ilgili yeni fark ettiğim hususlar;
-- VT sayfası I ve J sütunundaki tarihlerin büyük/küçük durumu çelişkili sanki;
başlangıç tarihi 01.12.2018 olan projenin bitiş tarihi nasıl 31.03.2018 oluyor?
Başlangıç tarihinin bitiş tarihinden küçük olması gerekmez mi? (Sıra no: 2, 7, 12, 17, 22, 27, 32, 37, 42, 47, 52'nci satırlardaki tarihler)
-- TL_01 sayfasında 3 ve 5'inci satırlarda, ikinci tarih sütunundaki tarihlerle, üçüncüdeki tarihler iç içe geçmiyor mu?
-- Belgedeki Ad SOYAD bilgileri, anladığım kadarıyla GERÇEK bilgiler (sakıncası olup olmadığına siz karar vermelisiniz) (örneğin ESEN AKÜ personeli)
NOT: Önceki örnek belgeye tekrar bakmadım, AD SOYAD ile ilgili durum aynıdır kuvvetle muhtemel, hatırlatırsanız firma ismini silebilirim.

Bence örnek belgelerin gerçek verilerden oluşması gerekir (özel bilgi olmamak koşuluyla).
Hayali veri kullanılacaksa da veriler kendi içerisinde anlamlı ve tutarlı olmalıdır.

Başlangıç ve bitiş tarihlerinin birbirlerine göre büyük/küçük durumlarını halletmiş olsanız bile;
eklenen son belgede uygulanan formülü de anlamadım doğrusu (durumu TL_01 sayfası 14'üncü satırdaki VOLKAN ÇİNKO için ele alalım.
VT sayfasında, koşulların tümüne (personel adı/proje adı/başl. tarihi/bitiş tarihi) göre filtre uygularsanız sonuçta kalan herhangi bir satır olmuyor ama formül sonucunuz, tüm tarih aralığı sütunları için 30.

Yanlış düşünmüyorsam; D9 hücresine uygulanması gereken doğru formül aşağıdaki gibi olmalıdır.
(Yukarıda belirttiğim tarih çelişkilerini düzelterek formül sonuçlarını kontrol edebilirsiniz (kontrol için VT sayfasında herbir kritere göre filtre uygulayın)
Rich (BB code):
=ÇOKETOPLA(Veri_Tabani!$O:$O;Veri_Tabani!$I:$I;"<="& D$3;Veri_Tabani!$J:$J;">="&D$5;Veri_Tabani!$M:$M;$B$5;Veri_Tabani!$B:$B;$B9)

Merhaba Hocam,
Yukarıda belirttiğiniz Tarih sıralamasındaki hataları düzelttim. Uyarılarınız için Teşekkür ederim. Time Line 01 isimli bir sayfa oluşturdum ve bu sayfa üzerinde sizin #10 numaralı cevabınızda bulunan formülü uyguladım. Şu an iyi bir şekilde çalışmaktadır.

Ayrıca yapmak istediğim diğer bir işlem; Time Line 01 sayfasının X kolonunda bulunan sayı değerlerinden %100'e ulaşan olursa bir uyarı vermesini ve %100'e ulaşan personellerin isimlerini Veri_Tabani sayfasındaki ilgili tarihlerin bulunduğu satırlardaki bilgiyi Kırmızı ile işaretlemesini sağlamak ve bir de bu işaretlenen isimlerin bir kopyasını txt dosyası olarak açmak istiyorum.
Yardımlarrınız için Teşekkür ederim.

Ekli dosyalar

Son eklenen örnek belgede, TL 01 sayfasında yer alan formüller, bir önceki örnek belgedekiyle aynı.
Benim 10 numaralı cevapta verdiğim formül uygulanmamış ve kanaatim o ki; mevcut formüllerinizin sonuçları anlamlı değil.

-- D9 hücresinde mevcut formül :
=ÇOKETOPLA(Veri_Tabani!O:O;Veri_Tabani!I:I;">="& $D$3;Veri_Tabani!J:J;"<="&$D$5;Veri_Tabani!M:M;$B$5;Veri_Tabani!B:B;'Time Line'!B12)

-- D9 hücresi için önerdiğim formül :
=ÇOKETOPLA(Veri_Tabani!$O:$O;Veri_Tabani!$I:$I;"<="& $D$3;Veri_Tabani!$J:$J;"<="&D$5;Veri_Tabani!$M:$M;B$5;Veri_Tabani!$B:$B;$B9)
Verdiğim formülü TL_01 sayfasında D9 hücresine uygulayıp aşağı doğru kopyalayın ($ işaretlerine, >< işaretleriyle hücre adreslerine dikkat),
ardından D9 : D28 arasını kopyalayıp, sağdaki sütunlara yapıştırabilirsiniz.

Son örnek belgenizde, VT sayfasındaki BALANGIÇ ve BİTİŞ tarihleri hala tutarsız durumda (ya da bu sütunların sizin için ifade ettiği anlam ile benim anladığım farklı).
3, 8, 13, 18, 23, 28, 33, 38, 43, 48, 53'üncü satırlarda BAŞLANGIÇ tarihleri BİTİŞ tarihinden BÜYÜK.
Yani bu projeler, BAŞLAMADAN aylar önce BİTMİŞ. Sizce bu durum anlamlı mı yoksa ben mi yanış anlıyorum.
Başlangıç ve Bitiş tarihlerinin durumu böyle olunca, bu tarihlere göre yapılacak hesaplamalar da YANLIŞ sonuç (yine anladığıma göre) verecektir.

Kırmızı renklendirme: bu işlem için KOŞULLU BİÇİMLENDİRME kullanabilirsiniz.
.

Geri