• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

textbox'ta yazdığımı listbox'ta göster

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan İhsan Tank
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
İ

İhsan Tank

Misafir
merhaba
userform'da rehber yaptım yalnız aynı şirketten şubeli olarak kayıt yaptım yalnız arama yaparken istediğimi seçemiyorum ve listbox'ta seçtiklerimi diğer textbox'larda göstermek istiyorum umarım anlatabilmişimdir.
not : f12 kayıt
f11 arama

Ekli dosyalar

raferanslar bölümünden missing ile başlayan tikleri kaldır.

dosyan çalışıyor ancak ;

Kod sayfasındaki Tools / References'lara bakın "Missing" ile başlayan referansın kutusunu silip, kaydetin. Dosyayı tekrar açın deneyiniz.

dosyanda eksiklik yok çalışıyor bir bak. küçük değişiklik yaptım.

Ekli dosyalar

hocam ilgin için teşekkür ederim. yalnız benim istediğim yazdığım harfe göre listbox'ta sıralasın benim rehberimde 15000 kayıt var çoğu şubeli ben şirket ismini yazdığım zaman o şirkete ait şubelerin çıkmasını istiyorum yani textbox1'de yazdığım zaman listbox'da o şirket'in şubelerinin listesi çıksın istiyorum

hocam ilgin için teşekkür ederim. yalnız benim istediğim yazdığım harfe göre listbox'ta sıralasın benim rehberimde 15000 kayıt var çoğu şubeli ben şirket ismini yazdığım zaman o şirkete ait şubelerin çıkmasını istiyorum yani textbox1'de yazdığım zaman listbox'da o şirket'in şubelerinin listesi çıksın istiyorum

Ekli dosyayı inceleyiniz ?

Ekli dosyalar

ListBox1.ColumnWidths = "100;0;0"

burada 2 sütunun genişlik ayarı 0
ListBox1.List(sat1, 1) = i "bu sütunda satırların numarası var "

dolayısıyla pratik çözüm mükerrer ne kadar kayıt varsa satır numarası yanlış gelmeyecektir.

Ekli dosyalar

hocam teşekkür ederim.
bu kodları nasıl yazdığınızı öğenebilirmiyim hangi mantıkla yazılıyor ( makro kaydet seçeneğinin dışında eğer ki makro kaydet ile yapıyorsanız bunun tam mantığını nasıl çözebilirim )

Geri