• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

TextBox'ta Takvim Özelliği

Excel Vers. ve Dili
office 2003
Merhabalar;
Hazırlamaya çalıştığım Userform’da ; TextBox1 üzerinde otomatik tarih seçeneği koyularak buradan seçilen tarihin (Sayfa2) (B3) hücresine kaydedilmesi hususunda sizlerden yardım bekliyorum. Şimdiden teşekkür eder, saygılar sunarım

Ekli dosyalar

Merhaba,

Bu işlem için TextBoxa gerek yok. DTPicker nesnesini kullanmanızı tavsiye ederim.

Dosya ektedir.

.

Ekli dosyalar

Hata alıyorum yazılımım ; 2010 office 32 bit ; windows 7- 64 bit

1. cant find project or library
2. could not load an object because is not available on this machine

Hata alıyorum yazılımım ; 2010 office 32 bit ; windows 7- 64 bit

1. cant find project or library
2. could not load an object because is not available on this machine

Bende 2010 olmadığı için net bir çözüm sunamıyorum. Fakat araştırıp geri dönüş yaparım.

.

ToolBox'tan DTPicker'i seçin ve UserForm'a ekleyin...

toolboxta dtpicker yok sağ tık addional control seçsem toolboxa geri dönüyor yeni pencere açmıyor ; sayfadaki addinonal controlsden bakıyorum ondada yok açılmıyor bende ... webbrowser bile ekleyemiyorum ; web browseri olan formu insert ederek idare ediyorum ; bir yeri aktif etmek mi gerekiyor addin.. controls için ?

Son düzenleme:
win7 64 bit içinde office2010 tr 32 bit kullanıyorum ondan olabilirmi ?

orion kullanıcısı 2010 da bu özellik mevcut değil demiş demekki ondan :(

ne kadar garip demekki 2012 office çıkınca makrolarda tarihe karışacak :)

Son düzenleme:
Bilemiyorum. Office 2010 kullanmadığım için o konuda bir malûmatım yok.
Google'a Office 2010 DatePicker yazıp bakmak gerekir.

Son düzenleme:
DTPicker kullanmadan ComboBox'ta açılan takvim ile ilgili bir örnek verebilirim.

Belki işinize yarayabilir...

Ekli dosyalar

Merhaba,

Bu işlem için TextBoxa gerek yok. DTPicker nesnesini kullanmanızı tavsiye ederim.

Dosya ektedir.

.

Cevabınız için teşekkürler. ancak bende de aynı hatayı verdi. 2003 Office kullanıyorum. Tekrar ilgilenirseniz sevinirim. Bu özellik TextBox'ta olması lazım ki tarihi oradan ilgili hücreye yazdırmam gerekiyor.

TextBox'ta öyle bir özellik yok. Olması lâzımsa da bunu söylemek için geç kalmışsınız...

DTPicker ya da Takvim Denetimini kullanabilirsiniz...

Merhaba.
2010 da dtpicker ve calendar yoktur.
Belki uygun ocx dosyalarını yükleyip regsvr32 ile tanıtrsanız çalışabilir.

TextBox'ta öyle bir özellik yok. Olması lâzımsa da bunu söylemek için geç kalmışsınız...

DTPicker ya da Takvim Denetimini kullanabilirsiniz....

Cümleyi yanlış kullanmışım TextBox'ta böyle bir özellik olamayacağını bilmiyordum. Zaten ben bu işlerde çok yeniyim.

Cevabınız için teşekkürler. ancak bende de aynı hatayı verdi. 2003 Office kullanıyorum. .

Profilinizde 2003 yazdığı için .ocx tanımlarını açıklayayım.

Takvim ve DTPicker nesnesini kullanmadan önce gerekli ocx lerin bilgisayarda mevcut olması ve tanıtılması gerekir.

Ekteki .ocx doslarını;

C/Windows/System32 dosyanı kopyalayın. Daha sonra System32 klasöründeki "cmd" dosyasını bulun ve sağ klik ile yönetici olarak çalıştırın. Açılan ekrana,

regsvr32 MSCOMCTL.OCX

yazın ve entera basın. Ekranı kapatmadan,

regsvr32 MSCOMCT2.OCX

yazın ve entera basın. bu işlemden sonra .ocx leri tanıtmış olursunuz.

Daha sonra eklenen dosyalardan herhangi birini hatasız kullanabilirsiniz.

Ekli dosyalar

• ocx.rar
    ocx.rar
    715.4 KB · Görüntüleme: 115
Profilinizde 2003 yazdığı için .ocx tanımlarını açıklayayım.

Takvim ve DTPicker nesnesini kullanmadan önce gerekli ocx lerin bilgisayarda mevcut olması ve tanıtılması gerekir.

Ekteki .ocx doslarını;

C/Windows/System32 dosyanı kopyalayın. Daha sonra System32 klasöründeki "cmd" dosyasını bulun ve sağ klik ile yönetici olarak çalıştırın. Açılan ekrana,

regsvr32 MSCOMCTL.OCX

yazın ve entera basın. Ekranı kapatmadan,

regsvr32 MSCOMCT2.OCX

yazın ve entera basın. bu işlemden sonra .ocx leri tanıtmış olursunuz.

Daha sonra eklenen dosyalardan herhangi birini hatasız kullanabilirsiniz.

Verdiğiniz bilgiler için çok teşekkür ederim. Ayrıca konu hakkında yazan diğer arkadaşlarada ayrıca teşekkürler.

classmodule comboboxta dt picker.rar dosyasını kendi formuma uyguladım ekranda tarih comboboxta gorunuyor kaydet dediğimde comboboxun içi boş gözüküyor nasıl çözebilirim

Geri