• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

textboxta sorun var

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan manda
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Hocam hakkını helal et.Emin ol bu yazdıklarını ben okumadan evde uğraşırken alım satım bölümüne tesadüfen ulaştım.Ama gerçekten sevinçle şaşkınlık arası aptalca bir gülümseme vardı yüzümde:redface:.Sizi sebebsiz yere meşgul etmişim tekrar kusura bakma.Her şey tam dilediğim gibi hatta aylarca yapmaya çalıştığım gibi olmuş.Yanlız sadece tek kusur ki oda kusurmudur bilmem ama satım bölümğndeki tarih formu 30-9-11 yazdığımızda tarih olarak 30-09-2011 yazabilirmi.Onun dışında dedim ya enson yazınızı görmediğim için (buğün görebildim)akşam kendime kod ları ooo01 00002 diyerek elle ve rilerin birkısmını girdim(formdan değl)oldu çalıştı.Daha fazla veride çozuturmu onu bilemem.AMa bazı tekseferliğine aldığım ürünler var dediğininz gibi bunlarda progmın kullanıbilirliği için nasıl bir olumsuz etkisi olabilir bilmiyorum.Ocağınıza düştük.Birde aklıma gelen ki bunuda ayrı bir rapor sayfası gibi ( kendimce ve amatörce yapabildiğim 2 ayrı belgede yapamıyordum)Mesela aynı FİRMA isimlerine ait ürünlerin 0cak 11 şubat 11 ....vs aylara göre firmadan alınan toplam ürün meblağı artı firmaya ait alınan malların aylara göre toplam satış dağlılmı nedir diye görebilecek bir rapor sayfası eğer zor olmayacaksa..yapabilirimsiniz.Bunu ben daha önceki uğraştığım belgelerde stok olayını kıvaramadığım için haliyle bu rapor olayında gerçek bir değere ulaşamadım.Çok zorlamayıp belgenin şeklini şemalini değiştirmeyecekse bunu sizden rica edeyim.Ayrıca şunuda söyleyyeim uğraşalrınız we emekleriniz için ayrıca çok minnettarım
saygılarımla...........

slm

en son yolladığım açıklama.xls dosyasını indirip tatbik ettinizmi...
bu çok önemli.. çalışmanızı form ile o şekilde yönlendirin..

bu şekilde bir müddet böyle çalışıp duruma hakim olduktan sonra,
neyin nasıl işlem gördüğünden emin olunca, sayfalar üzerinde işlem yaparsanız.. böylece bir yanlışlık olmaz... bilgisayarın ürünlere kendisinin kot numarası vermesi gerek...

sonra sizdeki dosyayı yollayın çalışma durumunuza bakıp kontrol edeyim... bilgi düzenlemelerine bakmak gerek... yolladığınız dosyada eksikleri tamamlarız...
bu arad bir çok firma girişide olmuş olur... firmalar için istediğiniz rapor konusunda bir çalışma yaparız...

henüz işimiz bitmedi...
ek olarak ilave edilecek programlar var... yıl sonu devir... ürün bazında devir...
macro hızlandırma... şimdilik girişleri bir hazmedin...

Hocam dediğiniz gibi 2-3 güne kadar (ilk verdiğiniz belğeye verileri işlemiştim )yeni belgeye de işlem yapayım Herhangibir sıkntı çıkıp çıkmadığını ben size bildireyimTEkrar elleriniz dert görmesin Aman kendinize iyi bakın ,size dolayısıyla programa birşey olmasın.
Saygılarımla.............

veri girişi tamam

Verileri tektek eleyip ana sayfaya girişleri yaptım.şu an çalışıyor.şu durumuyla ama verielri bulurken biraz uyuzlaşıyor.Bir de ürün giriş formunda diyelimki kategoriden çelik grubunu seçtik çelik gurubuna ait ürürünler çıka rsa benim için o kadar iyi olacak ki çünkü ürün çeşidi girerken baya bir arama yapıyorum.Ayrıca bazende ürünün sadece fiatı soruluyor bu durumda ürün giriş formunda tavsiye satış fiatı olan bir bölüm olsada direk 1.45 ile çarpsa sonucu yazsa bizdde direk fiatı söylesek.
Saygılarımla..........

slm

1-2 ürünede örnek alım satım girişi yapsaydın daha iyi olurdu.. ama problem değil ben bir kaç örnek giriş yaparım...

bu dosyaya ek olarak şunları yapıp yollarım...

1. ürün bulmada esneklik ve hızlandırma..
2. ilk formda ürün için tavsiye satış fiyatlandırması..
3. gerektiğinde girili alım satımı datadan yok etme..
4. istenilen tarih aralığına göre, aynı firmaya ait alım dökümleri ve toplamları
5. ürünlerin istenilen aylara göre satış dökümü ve toplamları...
6. ürün seçilerek veya genel olarak alım satımların tek kaleme indirilip yeni devir yapılması...

biraz uzayacak.. şu günlerde kat kaloriferi problemim var... ama yapacaz...

Eksik olmayın

Öncelikle teşekkürler eksik olmayın.Dün akşam mal alım satımınd kayıt yapmak istedim ama sizinde belirttiğiniz gibi ürün kategorisinden çelik seçtim diyelimki o anda çelik ürünlerinin kategorisine ait ürünler çıkarsa iyi olur baya bir aramak zorunda kalıyorum.Birde ürünlerin alım satım bölümünde tarih yazım formatı önce yazılanı ay olarak görüyor.Bunlarda ayrıca hatırrlatmak istediğim sorunlar.Ama önümüz kış Kalorifer işi özellikle inşaat işi varsa Allah kolaylık wersinYardımlarınıdan dolayı saolun eksik olmayın.
Saygılarımla......

slm

benim burda tarihler normal görünüyor...
gün/ay/yıl sistem tarihinizizdeki format etkiliyor olabilir... yinede hücre özelliklerine bakarım olmazsa sonradan hücre formatını 'metin' yaparız...

firma raporlama haricinde bitti.
çalışma bitsin odan sonra eksiklere devam edecez...

Selam,
hımmmmmmm sabırsızlıkla bekliyoruz.

(Takip edebileyim diye gönderilen mesaj,hemde takip edenler belli olsun,kolay gelsin)

slm

burada bir şey gözden kaçmış... ürün bazında tutarlarla ilgili...
toplam satış tutar, toplam alış tutardan genelde büyük kalacak...
bazende alım yaptınız diyelim, satış yok. bu sefer toplam alım, toplam satışdan tam tersi büyük kalacak..
şimdi bu durum devir-stok kısmının sadece adet olarak değerlendirlmesini gerektiriyor...
konuyu nasıl ele alıyorsunuz... devir-alım-satım-stok dan kasıt sadece adet sayısımı oluyor...
'----------------------------------

Son düzenleme:
öncelikle kusura bakmayın

Öncelikle kusura bakmayın bilg ve intnet işyerinde olduğu için ister istemez pztesi görebildim sorunuzu.Ama şunu söylemeliyim ki ne yazıkki sorunuzu anlamadım.Malımızı alıyoruz stokluyoruz bazı zamanlarda satıyoruzda yani her halukarda alış herzaman fazla olması lazım değilmi dewamlı alınan malın az çıkması ne şekil düşünülecek onu anlamadm.....:roll:
Saygılarımla....

Öncelikle dişe dokunur harbi harbi bir program ortaya çıkmış.Süper olmuş.Yanlız işyerinden ilk etapta bakarak konuşuyorum ve bu tip programlardan pek anladığım söylenemez cahilliğim için önce mazur görün bu ürün işlemlerindeki stok devret düğmesi nedir ne işe yarar ve hayatımızdaki önemi nedir.:???:ayrıca rapor kısmına gelmeden önce alım yapılmış bir adet daha önce listede olan bir ürün girdim rapora bastım rapordaki firma adını seçmeli olarak giremedim.bunun inceliği ne şekildir yapamadım.AYRICA sıkılarak söylemek isterimki devret düğmesine basamadım korkumdan neden çünkü okadar uğraşmışım olaki ürünleri siliverir diye.Bu dev ret diyelimki ürün belli bir zman alınmamış ve alınma yüzdeis de düşük bu durumdamı devrediyor :redface:
Saygılarımla......

slm

stok devret husunda neler oluyor görmek isterseniz dosyanızı ayrı bir isimde kaydedin.. o kaydettiğiniz dosyayı istediğiniz gibi kurcalayın ve istediğinizi yapın... sonuçda asıl dosyanız değil...

stok devret konusu şu... ürünlerin belli bir zamana kadar, girilmiş alım-satım miktar ve tutarlarına; stok belirleyip, tek rakam halinde son halini kaydetmek... o ana kadarki alış satışlarıda silip, yeni alım ve satım girişi yapmaya hazır hale getirmek...
bu kısmı çalıştırmasanızda olur..
ama diyelimki belli bir zaman sonra bir ürün alım satımı 25-50 kalemi geçti.. fazla yer işgal edecektir... etmemesi için ürüne ait stok devir butonu çalıştırılabilir...
ürüne stok devir yap dendiğinde bu ürünün son alım ve satım miktar ve tutarları devir olarak kaydedilir, alım satımlarını siler ve tekrar yeni girişleri için hazırlar..
bu eylemi ürün sayfasında manuel olarak sizde yapabilirsiniz...
ürün sayfasında son stok rakamlarını devir hanesine yazın... data sayfasından o ürünün alış ve satışlarını temizleyin... aynı eylemi devir butonu yapıyor...
dediğim gibi başka bir dasyada bu butonların işlevlerini rahatca çalıştırabilirsiniz...

sürekli ürünlere alım ve satım yapmak exceli dosya boyutu olarak büyütecektir... ürün sayfasındaki devret butonuda bütün ürünler üzerinde aynı işlemi bir seferde yapmaktadır... yani ürünlerin son durumunu devir hanesine kaydeder... tüm alım satımları siler ve yeni girişlerre hazırlar..
çalıştırmasanızda olur ama günün birinde lazım olacak...

Hocam dün akşam kayıt yapmaya başladım süper.Devir konusu ilerisi için "Haydaaa...."dememek için için yerinde bir yöntem olmuş.Şuan son bir soru ekte durumu anlaattım dün akşam satış yaparken gözüme takıldı....
Saygıllarımla .........

eki unutmuşum docx formatında ama umrım sorun olmaz belgeyi akşam yazmıştım

Ekli dosyalar

slm

aslında onları kaldırmam lazım dı... benim daha önce tutarlarla ilgili sorduğum ama senin anlam veremediğin buydu...
bazı kurumlar stoklarında bu tutar takibini yapıyolar... 'sendede böyle bir durum var' varsayımından hareketle yapıldı...
başka bir stok mantığı ile karıştı... orda bir kargaşa yaşamışım...
sende tutarın stoğu yok... seni devir adet ve stok adet ile alış satış tutarı sanırım ilgilendiriyor...
o kısımlar seni şaşırtmasın... hatta devir kısmındaki tutarda seni şaşırtmasın... şimdilik kalsın ilerde kaldıralım...

benim kulanımım için herhangibir manası yoksa sorunda yok aslında Ama satış eksi alış farkı toplamda yıl sonu elde edilen karı(şapkalı okuyun lütfen :tongue: )Görmem AÇISINDAN faydalı olabilirdi ama bundan iyisi şamda kayısı canınız saolsun Çok emek werdiniz ben bu tür bir program için baya bir araştırma ve olmadı excele sarmıştım Nekadar faydalı olabildiğinizi tahmin bile edemezsiniz Allah raz olsun.Şükranlarımın ifadesinin en anlaşılabilecek şekli bu.Saolun varolun,
Küçük işletmeler için , fazla kalem malı olanlar bu programdan mutlaka faydalnmasını tavsiye ederim.
İrtbatı koparmayalım ,sorunlarla dolu bu hayatta yeni sorunlarda buluşmak amacıyla hoşçakalın.....(TRT spikerleri gbi olduk)
Saygılarımla.......

Hocam çok özür dilerim ama program (bugün buranın pazarı) işlerken unutulmuş bir ayrıntı ortaya çıktı.Şöyleki mal alımında iskontolu yazılan üründe ana forum sayfasında iskontosuz halini gösteriyor Fiyat olarak bizde iskontosuz halini anaforumda görüp oşekil fiyat vermek zorunda kalıyoruz.Birde bizim için çok önemli olan bir ayrıntı Ana forum da yer alan %65 satış fiyatı tavsiye edilen kutucuk yerine enson o ürünün satış yapılmış fiatı yazabilirmi acaba Ne olur şunu halediverinde işimizi tam görsün
Saygılarımla.........

Geri