• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

textboxta sorun var

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan manda
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Excel Vers. ve Dili
excell 2003 tr
tüm sorunum belge içinde dir lütfen ilgilenirmisiniz....Şİmdiden teşekkürler

Ekli dosyalar

textboxlara daha önce girlimş verileri kabul ediyorExcelde olmayan verileri girersek hata veriyor.
Lütfen yardım

slm

hata düzelmişi ekde...
sürekli textbox dediğin aslında combobox..
parakende sayfasında ne yapılmak isteniyor... macro yapmaya çalışalım

Ekli dosyalar

çalışma mantığı tamam ama.....

Öncelikle emeğiniz ilginiz için özelikle teşekkürler.Textbox olmadığını sonradan öğrendiğim :oops: comboxların exceldeki hücrelere aktarım sırası yanlış biraz uğraşayım dedim ama pek yemedi.ilgilenirseniz sevinirim diğer sayfa da parakende sayfasındaki A sütunu toptn sayfasındaki c d e satırlarındaki verileri birleştirip te satıra yazılacak ama veriler benzersiz olacak mükerrer olmayacak .Değşik yollar denemeye çalıştım ama bilg çok kasıyor.Olmuyor.Bunuda ayrca bir sorun olarak görmek mümkün ama birkolay yolu sanırım yo k.Bir ara bir arkadaş Ado felan dedi ama hiç anladığım bir şey değil.Saygılarımla......

comboxlarda veriler yanlış hücrelere aktarılıyor

pek saygıdeğer site sakinleri cevabınızı dört gözle bekliyorum bu belgeye işlenmesi gereken bir dolu mal oldu.Lüfen yardım edinde sizde benden kurtulun bendfe şu dertten.
Saygılarımla........

slm

giriş yapan program ...şu parakende sayfasında ne yapmak istediğini anlatman gerek... o sayfanın hücreleri başvuru değerleri silinmiş..formülleri okuyamadım..

ağırlığı orası yapıyor...
alım sayfasındaki benzer ürünlere tek olarak işlemmi yapmak istiyosun...
nedir anlaşılmadı...

ado veya başka bir formül... birlikte macro yapmaya çalışalım...

Ekli dosyalar

yok artıkk...

Emin olun belgeyi ilk açtığımda ve gördüğümde hönkk.. dedim.Bu benim şaşırma ifadem.:)Yani böylesini baya uğraşsam yapamayacağım kesin.Özellikle uğraşınız için içtenlikle söylüyorum Allah razı olsun.
Şimdi ilk gönderdiğim belge üzerinden konuşacak olursak (çünkü ben bu belgeyi görünce tanıyamadım.))Parakende sayfsındaki a sütununa toptan sayfasındaki C D E sütunlarıdaki veriler =birleştir(c1;" ";d1;" ") formülünden tek bir ifade oluşturmak istiyordum.Asıl amacım buydu.Zaten orada formülerdeki kalan başv olayı çeşitli yollardan yapmaya çalştığım olayın kalıntıları.Hoş verileri tek bir hücrede birleştirebilme olayını öğrendik.Ama nevarki toptan alım asayfasında aynı ürünler bittiği vakit tekrardan alındığında parakende de ki a sütununa aynı ürün tekrar edildiğinde girilmesin istiyorum.Bunu ne için yapıyorsunuz derseniz parakendede ki L M N O sütunlarına satış yapılırsa F sütununa direk kalan ürürn adedi yazsın.Yani a daki ürünün mükerrer olmamasının sebebi satış yapıldığında kalan mal ortaya çıksın diye.Ayrıca bunları halledince amacım şu ayrı bir comboboxla "ürün kategori" bölümüne çelik yazınca çelik grubuna ait ürünler oradan marka yazınca çelige ait olan markalar sonra markaya bağlı olan ürün çeşitleri seçilsin.AMA bunlar seçildikten sonra zurnanın zırt dediği yer burada ortaya çıkan ürünün en son alınmış tarihteki fiatı yazsın.Enson bölüme alış fiatının üstüne X 1,çarpıp yazsın.
Çok şeymi istedim .Saygılarımla.....

düzeltme:Enson bölüme alış fiatının üstüne X 1,çarpıp yazsın.YERİNE x1,45 İLE ÇARPSIN OLACAK özür dileriz tekzip yazısıdır.
Saygılarımla.......

slm

şimdiii... yeni bir düzenleme yapmak gerek

alış sayfası olacak.. oraya alım bilgileri girilecek...
satış sayfası olacak oradan satış bilgileri girilecek...

ürün sayfası adı altında devir ve kalan stokları görebileceğin birde ürün sayfası olacak.
aynı zamanda giriş ve satış yaparken ürünün durumunu görebileceğin ekran düzenin olacak...

bu ürün sayfasında ürünlere ait son fiyatı
alımlar toplam adet ve tutarını ;
satışlar-(iade-satış-satışda) toplam adet ve tutarını;
ve stok görebileceksin...

birde dönem çalışması yapılacak... yıl itibari ile... yeni dönem için devir yapıp sayfalar yeni dönem girişleri yapabilme durumuna getirilecek... yoksa excel şişer...

basit bir şey yapılırsa sürekli bitmek bilmez problemlerle uğraşır durursun...
biraz bekleyeceksin... yapmaya çalışacaz bakalım...
sonra eksiklere devam ederiz...

Valla hocam bunun için 3-4 aydır bekliyorum Beklerim.Yanlız Şunu göz önünde bulundurusak sevinirim.Şöyleki Aynı üründen çeşitli zman aralıkları ile alıyoruz.Ve satış yapılırken o ürünün enson tarihe karşılık gelecek fiatı bize göstermesi.Yıllık devir dediğinizde ise geçmiş dönemde alınmış diyelimki o ürün o ürünün enson tarihli fiatını devir olsada görebilirsem çok sevinirim.Çünkü bizde ürün çeşidi çok fazla.Siz hiç sattığınız bir ürünün fiatını bilmiyorum diyen bir esnaf gördünüzmü:frown:Ben yapıyorum.Durumun wehametini anlatmak açısından
Saygılarımla.......

slm

bişeyler ortaya çıktı.. fakat bu ürün çeşitleri bayağı düzensiz bunlar sorun yaratıyor... ürün çeşidine aynı zamanda marka ve kategori hatta parça nosuda yazılmış... halbuki onlar seçenek olarak ayrı ayrı olarak var zaten... aynı ürünleri buldurmakta zorlanıyorum... bu nedenle kotlama getirebilirm...
ürün kotu aynı ürünler üzerinde işlem yapmayı kolaylaştıracaktır ...

7-8 günlük bir işim olacak... tekrar dönerim...

ürün kodunu ben nasıl bulabilirim

Hocam söylediklerinzde haklısınız ama aynı ürünü girerken ben ürün kodunu ezberden nasıl bilebilirim.Yani mesela çelik grubuna aklıma gelen o1 yazsak çelik grubundaki ürünler çıksa mesela korkmaz markayı yazmak için "krk" yazsak korkmaz markasına ait ürünler giibi tabi yeni ürün girişde ayrı bir atama olması lazım diye bir beyin jimnastiği yapıyorum yol göstemesi açısından:frown:Yani sorun ürünlerin alıştan sonra ki bilgya girilmesi zorluğu.En çok sıkıntı yaşadıım durum buydu. Ben bunları zamanında çelik teflon ayrı bölümlerde sayfalara ayırarak yapıyordum.Ama ürünleri girerken ayrıbir zorluk yapıyordu.Ama şu var çok amatörce olduğu için olmadı.
Saygılarımla Allah yar ve yardımcınız olsun

slm

bir çalışma yolluyorum... açıklama sayfasını oku... hatalı, noksan, eksik kısımlar varsa ilave ederiz...

Ekli dosyalar

hocam 1-2 gün bir kayıt yapayım size bildidirim Sizin daha önce gönderdiğiniz belge üstüne kayıt yapıyordum çünkü elimdeki ürünler baya kabarmıştı bu belge üstünden dewam edeyim eksiklikler ortaya çıkar hörmetler sevgiler saygılar efenim........

HOCAM İLK BAKIŞTA incelemem ile parça no ne işe yarıyor parça nodan kasıt nedir.Brde devir adet tutar stoktaki malı ve enson alışın fiatı mı yazılacakAyrıca alış adet satış adet ve tutar bölümlerine weri giremiyorum
Saygılarımla.......

slm

parça no önemli değil... ama açıklama yazabişlirsin.. mesela 40X40X20 gibi
stok no olabilir.. hiç bir şey yazmasanda olur... ürün özelliği yazılabilir .. bilgi özelliği taşır... ..

alım ve satım girişleri yaptığında o giremediğin yerlere bilgiler kendiliğinden gelecek... koyu bölgelere giriş yapamazsın.. o bölgelere bilgisayar işlem yapacak... beyaz textlere giriş yap... sadece devir kısmını yazmaya çalış ordada tutar yazmana gerek yok... adet yaz sadece

ürün girince girdiğin ürünün üzerine çift tıklarsan alım satım girişleri yapabilirsin...
alım satım girişlerini yapınca ilgili ürüne ait toplam bilgiler ürün bilgisi olarak koyu bölgelere dökülecek... aynı zamanda ürün sayfasına gelecek...

Hocam enson alış birim fiatı en son satış birim fiatı stok adet tutar hücrelerine kadar bölümlerin hiç bir tanesinde veri otomatik olarak karşıma çıkmıyor.Yazmaya da çalışmıyorum ama ürün ana sayfasında bu saydığım bölümlere bir kayıt etma varmı diye bakıyorum ama tık yok.Bunlar ne wakit bilgi girecek görünecek
Saygılarımla............

Pardon şunu hatırlatmayı unutmuşum mesela sizn gönderdğiniz önceki belgede
baya ürün girişi yaptım hiç olmazsa fiatların gire duralım diye orad<a girdiğim fiatı yazdım iskontoyu yazdım ka de ve yi yazdım tak diye tutarı çıkartıyor.Ayrıca satış fiatım acizane iskonto ve kdv den sonra (eğer girilirse) net fiatın üstüne x1,45 soucunu direk verebilirmi
Saygılarımla.........

slm

bir açıklama yazısı yolluyorum... mutlaka uygula... sonra devam edelim...
bu kısmı aşmamız gerek...

Ekli dosyalar

Son düzenleme:
söylemeyi unuttum... işlemler mutlaka form çalıştırılarak yapılmalı... sayfalarda şimdilik bilgi girişi, kopyalama gibi extra girişler yapmayın... kontroller kot numarası üzerinde yapılır...

Geri