• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

textboxlara nasıl eğer formülü tanımlayabilirim

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan HazaL07
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Excel Vers. ve Dili
2010 ExceL & Vba
Merhaba Arkadaşlar Kolay Gelsin.

Benim basit Bir Sorum Olacak userformumda 2 tane textbox va birisi textbox13 birisi textbox14 burada yapmak istedigim olay eğer textbox13 de Veri Varsa textbox14 boş Kalsın Ama Textbox13 Boş İse textbox14 "Dolmadı" Diye Yazsın İstiyorum Araştırdım Ama Bulamadım Yardımcı Olursanız Sevinirim Teşekürler...

Deneyiniz...
Kod:
[SIZE="2"]if not isempty(textbox13.value) then textbox14.value = empty
if isempty(textbox13.value) then textbox14.value = "Dolmadı"[/SIZE]

Kod:
TextBox14.Value = IIf(Trim(TextBox13.Value) <> "", "", "Dolmadı")

Arkadaşlar İlginize Teşekür Ederim Murat Bey Sizin Verdiginiz Kodu Calıstıramadım Mancubus Beyin Kodunu Calısıtırdım Ama Texbox13 Dolu İkende textbox14 Dolamadı Yazı Ama Bos Olması Gerekiyor Teşekürler....

Arkadaşlar Belirtmeyi unutuğum Bişi Var textbox13 Exelden Tarih Alıyor yani Tarih Formatında Bu Etkileyebilirmi? Bide Bu Kodu Neyin Altına Yazmam Uygun Olur? Teşekürler..

Benmi verdiğim kodu şu şekilde bir deneyin;
Kod:
 [SIZE="2"]If TextBox13.Value <> "" Then TextBox14.Value = ""
 If TextBox13.Value = "" Then TextBox14.Value = "Dolmadı"[/SIZE]
Sn. mancubus'un verdiği kodda bir sorun görünmüyor...

TextBox13 sayfadan tarih alıyor, dolayısıyla kodları TextBox13_Exit olayına yazdığınızda TAB tuşuna basarak TextBox13'teki sonuca göre TextBox14'e veri yazdırabilirsiniz...

Murat Bey Teşekürler Bu Şekilde Oluyor Ama Ben Bu Olayı Userform_Activate Kısmına Yazdım Cünkü Combobox dan Arama Yaptırıdıgımda ilgili Kişi Bilgileri Textboxlara Direk Geliyor.. Bu Şekilde Yapabilirmiyiz?

Kolay Gelsin...

Afedersiniz ama siz ne yapıyorsunuz ve benden ne istiyorsunuz gerçekten anlamadım.........?
Bu şekilde boşuna uğraşmak istemiyorum. Dosyanızı ekleyin onun üzerinden gidelim...

Murat Bey Ben Personel İle ilgili Kıdem Günleri Emeklilik Zamanları Gibi Bir Calısma yapıyorum Bittiginde İcindeki Bilgileri Temizleyip Burada Paylasacagım Ama Bazı Yerlerde Takıldım. Onuda Size Ekteki Dosyada Anlatmaya Çalıştım İlginize Tekrar Teşekür Ederim iyi Çalışmalar.

Son düzenleme:
Resim çok küçük ne görünmüyor...

Murat Bey Ben Personel İle ilgili Kıdem Günleri Emeklilik Zamanları Gibi Bir Calısma yapıyorum Bittiginde İcindeki Bilgileri Temizleyip Burada Paylasacagım Ama Bazı Yerlerde Takıldım. Onuda Size Ekteki Dosyada Anlatmaya Çalıştım İlginize Tekrar Teşekür Ederim iyi Çalışmalar.

Merhaba
Tarih : A1 hücresine
Gün Sayısı : A2 Hücresine
Brüt ücret : A3 hücresine
Olduğunu varsayarsak
Userform'un kod bölümüne bu kodu kopyalayın ve deneyin.
Kod:
Option Explicit
Private Sub UserForm_Initialize()
'Konu       :   Textbox'a Veri Alma ve Sigorta hesabı Yapma
'Mail       :   m.batu.1967@gmail.com
'Msn        :   m.batu.1967@hotmail.com.tr
'Coder By   :   asi_kral_1967
If Range("A1") <> Empty Then
TextBox1 = Format(Range("A1"), "dd.mm.yyyy")
TextBox2 = ""
Else
TextBox2 = "Dolmadı"
End If
TextBox3.Value = Range("A2").Value
TextBox4.Value = Range("A3").Value
TextBox5.Value = Format(TextBox3 * TextBox4 / 360, "#,##0.00")
End Sub
Dosyanız Ekte

Ekli dosyalar

Geri