• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

TextBoxlara girdiğim verilerin kaydedildiği excel sayfasındaki tüm bilgileri silmek

gezgin-49

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
Türkçe 2003
Arkadaşlar 8page den oluşan bir userform var, yaklaşık 200 Textboxa girdiğim veriler excel sayfasında değişik hücrelere kaydediliyor, excel sayfasına yeni kayıt yapmak istediğim zaman eskiden kaydettiğim bilgilerin tümünü silmek istiyorum. bununla birlikte userform açıldığı zaman ilk olarak page1 sayfasının görüntülenmesini de istiyorum. bu konuda yardımlarınızı bekliyorum.saygılar sunuyorum.

Merhaba,

Kod:
Private Sub UserForm_Initialize()

Me.MultiPage1.Value = 3 [COLOR=green]' 4'üncü sayfayı açar.[/COLOR]

End Sub

Temizle için;

Kod:
Range("A2:A10").ClearContents
Şeklinde kod kullanabilirsiniz. Aralığı kendinize göre düzenleyiniz.

.

Sayın Üstadım Ömer, ilk pageyi açmak için kod tamam Allah razı olsun,
silme işine gelince, bu kodu yazınca excel sayfasındaki tüm bilgiler siliniyor,
benim istediğim sadece TextBoxlara yazarak excel sayfasına kaydettiğim verilerin silinmesidir, diğer verilerin silinmemesi gerekiyor.

Silme kodunu örnek olarak verdiğimi yazmıştım.

Dosyanıza uyarlayamadıysanız örnek ekleyerek açıklamanızı rica ederim...

.

Sayın üstadım
Private Sub CommandButton6_Click()
Sheets("İŞ DURUM ÇİZELGESİ").Select
[I2] = ""
[AE2] = ""
[AQ2] = ""
[AQ3] = ""
[P3] = ""
[I3] = ""
[A7:A12] = ""
[C7:P12] = ""
[R7:AE12] = ""
[AG7:AP12] = ""
.....
....

End sub

Excel sayfasındaki bir şablon içine yaklaşık 200' den fazla Textbox ile veri girişi yaptım. ancak ben sayfadaki şablona dokunmadan sadece TextBoxlarla girdiğim veri girişlerini silmek istiyorum, bunun için kısa bir yol varmı, yukarıdaki gibi yaparsam çok zamanımı alıyor, ayrıca hata yapma olasılığım da fazla,bu nedenle yardımlarınızı bekliyor, saygılar sunuyorum.

Pratik bir işlem düşünebilmem için tablonuzu görmem gerekir. Bu şekilde sorunuzu dahi zor anlıyorum.

TextBox'lar boş iken giriş yapmayı deneyince veriler silinmiyor mu?

Geri