• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

textboxdan listboxa veri aktarma

Excel Vers. ve Dili
2010
İyi günler excel makro ile okul için sınıf oturma planı hazırlamaktayım. Sınıflarda 40 adet sıra bulunmaktadır. Makro ile c:\sürücüsündeki okul\ klasöründen okul numarasına göre resimleri çekmektedir. 1.sıradaki textboxa okul no yazdığımda listboxdaki 1.sıraya adı soyadı gelsin.
2.sıradaki textboxa okul no yazdığımda listboxdaki 2.sıraya adı soyadı gelsin istiyorum bu şekilde 40 textbox var 1 adet listbox var . örnek program ektedir . bu konuda yardımınızı bekliyorum.

Ekli dosyalar

Erişmek istediğiniz son amacı , mevcut userform artı dosyada ( belki fazlalık yapmasın diye kaldırmış olduğunuz ) diğer userformları farketsem de kurmak istediğiniz algoritmik akış mantığını tam olarak anlamadım ve varolan userformda

Initialize açarak ;

1- Sn Haluk 'un kodları ile otomatik tam ekran görünmesini sağladım
2- Listbox' un öğrenci adı ve TC sini görmesini sağladım.
3- Sınıf veya öğrenci no hafızada kalacak bir şey olamayacağından textbox yerine açılırkutu ekledim ve sınıflar sütununu otomatik görmesi şeklinde ufak düzeltmeler sağladım.

Textboxtan Listboxa bildiğim kadarı ile veri aktarılamaz zira Listbox kalıcı veri taşımaz , sadece bir sayfada varolanı belli bir şekilde yeniden dizerek görüntüler . Dolayısı ile sırada öğrenci no yazarak listbox ta eklenmesi tarzı bir yürüyüş düşünüyorsanız bana göre başarılı sonuç vermez. Bunun doğru akışı ; textboxlar sayfaya belli düzende atar , listbox bu atılmış verileri sadece okur ve gösterir.

Bunun daha kısa yolu öyle sanıyorum ki; bütün öğrencileri listboxta göstermek , sınıfa göre süzmek ve her öğrenciye bir textbox göstermek , bir öğrenciye tıklayınca da onun textboxunu renklendirmek DUZEN1 sayfasına ekle tuşu ve kodu vasıtası ile yazdırmak ,olabilir.

Bu userformda öğrenci resmi nerede gösteriliyor ? Hepsine yol yazılmış tamam ama , bu form üzerinde bir öğrenci tıklandığında görseli nerede çıkacak ? Görsel DUZEN1 sayfasında çıkacaksa , userform 40 kere kapanmalı ki yerleştirme doğru mu görülebilsin ...

Belki her sınıf için ayrı bir data sayfası açmak ve userform üzerinde de her sınıf için ayrı sayfası bulunan bir multipage yerleştirilmesi hem derli toplu kalması hem de karışmaması için daha uygun olurdu ...

Ya da bu kadar userform işleri yerine ; direkt DUZEN1 sayfasında uste öğrenci noları için veri doğrulama konup alta da resim çağrılabilirdi ...

Ekli dosyalar

Son düzenleme:
teşekkür ederim arkadaş.
bu hazırlamış olduğum programda diğer userformları ve orjinal verileri kaldırdım. yasal olarak gizli kalması gereken bilgiler ama bu userformda kutulara öğrenci numarası yazdığımda otomatik olarak resimleri çekiyor 40 adet resimli sınıf oturma planı çıkarıyor ama klasördeki resimdeki öğrenci numarasını yazdığımda düzen1 sayfasına resimleri aktarıyor. benim istediğim her resmin altına öğrenci numarasını yazdığımda okul numarasının karşılığı olan öğrenci adı soyadı gelmesi mesEla 3.sıraya öğrenci numarası ile resim çağırdığımda düzen1 sayfasında 3.sırada öğrenci adı soyadı gelmesi .bunun içinde listbox kutusunda her satırı ayrı ayrı bağlamak zaten kayıt altına almasına gerek yok.

Ekli dosyalar

Geri