• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Textbox'a yazdıkça filtreleme

Excel Vers. ve Dili
2010 türkçe
slm arkadaşlar linkteki dosyaya textbox ile soyisim filtrelemesi yapmam gerek ve karakter girdikçe filtre işlemi yapsın istiyorum ama nasıl yapılacağını bilmiyorum.
bir de şifre ile giriş nasıl yapacağım. 4 farklı kullanıcı için. şifre ve k.adını hücrelere girip oradan kontrol edip çalışması için ne yapacağız. yardımlarınızı bekliyorum.

dosya burada

bir de arkadaşlar günlerdir araştırıyorum, uğraşıyorum ama nasıl yapıldığını bir türlü anlayamadım. userform kullanarak bu sayfaya veri ekleme, düzenleme ve silme işlemleri için kullanabileceğim basit bir pencere oluşturamadım.

Sn battlemaster

Lütfen bizlerden size sıfırdan bir program yazmamızı beklemeyin. Bu tip taleplerinize cevap gelmeyince, bu seferde siz hayal kırıklığına uğruyorsunuz. Biz hiç bir üyemizi üzmek istemeyiz. Bu nedenle programı siz yapmalısınız. Burada bizim görevimiz size yol göstermektedir. Forumumuzda bir program tasarlamak için gereken tüm bilgiler fazlasıyla mevcuttur. Önce bu bilgilerle kendiniz bir şeyler yapmaya çalışın, takıldığınız yerde biz yardımcı oluruz.

slm arkadaşlar linkteki dosyaya textbox ile soyisim filtrelemesi yapmam gerek ve karakter girdikçe filtre işlemi yapsın istiyorum ama nasıl yapılacağını bilmiyorum.
bir de şifre ile giriş nasıl yapacağım. 4 farklı kullanıcı için. şifre ve k.adını hücrelere girip oradan kontrol edip çalışması için ne yapacağız. yardımlarınızı bekliyorum.

Şifre işlemleri için,

Kullanıcı Adı ve Parola Uygulamaları

bir de arkadaşlar günlerdir araştırıyorum, uğraşıyorum ama nasıl yapıldığını bir türlü anlayamadım. userform kullanarak bu sayfaya veri ekleme, düzenleme ve silme işlemleri için kullanabileceğim basit bir pencere oluşturamadım.

Veri yönetimi uygulamaları için, Veri Yönetimi Uygulamaları

Ayrıca bir userform tasarımı ile ilgili bilgiler için, Uygulamalı Excel Eğitimi

Bir çok konuda temel bilgilendirme için, Excel Dersanesi

Ayrıca Korhan bey ve Ferhat beyin temel ders niteliğindeki uygulamalı anlatımlarınıda aşağıdaki linklkerden incelemenizi öneririm.

Personel Kayıt Programı (Resimli Anlatım)

USERFORM oluşturmak sıfırdan başlama (yeni başlayanlar)

Levent hocam haklı. sizin isteğiniz bir program hazırlamak ile aynı. Ben örnek olsun diye bir dosya gönderiyorum. çalışmalarınızı bunun üzerinden yapıp, kafanızdakileri tasarladıktan sonra takıldığınız yerleri foruma sorarsanız bütün arkadaşlar yardımcı olmak için elinden geleni yapacaklardır. kolay gelsin

Ekli dosyalar

uzun uğraşlar sonunda yapabildim.
Levent hocam, sbayyigit hocam
teşekkür ediyorum ilginiz için.

ekteki dosyada textbox a girilen harfle başlayan değerleri soyadı kısmında nasıl filtreleyebilirim.

ekteki dosyada soyadı kısmı nerde bilmiyorum? veritabanı sayfasında
Sıra No- Adı Soyadı -gorevi -tc -Tel No alanları var ve süzme işlemi işlemi adı soyadı alanına göre yapılıyor.

ekteki dosyada soyadı kısmı nerde bilmiyorum? veritabanı sayfasında
Sıra No- Adı Soyadı -gorevi -tc -Tel No alanları var ve süzme işlemi işlemi adı soyadı alanına göre yapılıyor.

sbayyiğit hocam ilk gönderide dosya. herhalde başka dosyaya baktınız. Ama önemli değil süzme nasıl yapılacak onu öğreneyim de...

Son düzenleme:
gönderdiğim tek dosya var ona baktım. başka dosya göndermedim ki?

hocam ilk iletide "dosya burada" diye bir link eklemiştim. oradaki dosyada müşteriler sayfasına bir textbox ekleyip buraya bir harf girdiğimde o değerle başlayan kelimeleri listelesin. örneğin a girdiğimde A ile başlayan AB ile başlayan soyisimleri göstersin.
dosyayı yeniden linkle ekledim dosyayı buradan indirebilirsiniz

gönderdiğim ekteki userform texbox1_change() olayını aşağıdaki şekilde değiştirirsen senin örnekteki soyadı kısmını texboxa giriş yaptıkça süzecektir.

Private Sub TextBox1_Change()
lstpersonel.Clear
Set s1 = Sheets("veritabani")
For a = 4 To s1.[c65536].End(3).Row
If Left(buyuk(s1.Cells(a, "c")), Len(TextBox1)) = buyuk(TextBox1) Then
C = C + 1
For b = 2 To 5
lstpersonel.AddItem
lstpersonel.List(C - 1, 0) = s1.Cells(a, "c")

Next
End If
Next
End Sub

çözüldü

ilgilerinize teşekkür ediyorum.

sayfaya textbox ekledim. daha sonra alanlara filtre uygulayıp aşağıdaki kodu ekledim.
Kod:
Private Sub TextBox1_Change()
On Error Resume Next
METİN = TextBox1.Value
Set FC2 = Range("D7:J65000").Find(What:=METİN)
Application.Goto Reference:=Range(FC2.Address), _
   Scroll:=False
Selection.AutoFilter Field:=3, Criteria1:=TextBox1.Value & "*"
If METİN2 = "" Then
Selection.AutoFilter Field:=3
End If
End Sub
bu şekilde çalıştırdım.

Geri