textboxa verı alma ve textboxtan verı gırme

Excel Vers. ve Dili
excel 2003 tr
arkadaslar hepınıze kolay gelsın
benım problemım su
ben cok acemı bır kullanıcıyım bır excel sayfasına bır userform ekledım.bu userform uzerınde textboxlar ve 2 adette command buton var. 1. commandbuton textbox1 e gırdıgım degere gore ( deger satır numarasını belırtıyor ) diger textboxlara o satırda karsılık gelen verılerı alıyor. buraya kadar olan kısmı belkı kulagımı uzun yoldan tutarakta olsa hazırlamıs durumdayım. ama yapamadıgım sey 2. commandbutonun yapması gerekenler.
textboxlara aldırdıgım verılerı degıstırmek ıstıyorum ve ya ekleme yapmak ıstedıgımde textboxlara gırdıgım verılerın texbox1 de yazılı olan satıra ışlenmesını ıstıyorum :)
ama bır turlu bunu yapamadım. bana yardımcı olursanız sevınırım dosyamıda eklıyorum burada teklıflerı gor butonunun actıgı userform2 de anlatmak ıstedıgımı daha ıyı anlarsınız.

Ekli dosyalar

dEdE

Destek Ekibi
Destek Ekibi
Excel Vers. ve Dili
Ofis 2013 TR 64 Bit
1. commandbuton textbox1 e gırdıgım degere gore ( deger satır numarasını belırtıyor ) diger textboxlara o satırda karsılık gelen verılerı alıyor.
2. commandbuton:textboxlara aldırdıgım verılerı degıstırmek ıstıyorum ve ya ekleme yapmak ıstedıgımde textboxlara gırdıgım verılerın texbox1 de yazılı olan satıra ışlenmesını ıstıyorum ...
Merhaba,
UserForma veriler hangi sayfadan alınıyor ve hangi sayfaya yazılacak?
Sanki Sipariş Takip sayfasının AC11 - AD17 artasından veri alıyor gibi görünüyor.
Eğer öyleyse, veriler değiştirildikten sonra nereye (Hangi sayfaya-Hangi sütuna) yazılacak. Eğer verileri aldığı yere yapıştıracak ise (veriler formülle oluşturulmuş) formüller bozulacaktır.
Özet: Soru anlaşılamadı.
Hoşçakalın.

Excel Vers. ve Dili
excel 2003 tr
evet verileri farklı olarak sipariş takip içerisinde düşey ara formuluyle getirdigim hücrelerden (ac11-ad18) den alıyor. ancak yazarken textbox1 deki belirtilen satıra yazması nı ıstıyorum

Excel Vers. ve Dili
excel 2003 tr
biraz daha açayım textbox1 deki degere 11 yazın ve commandbuton1 tıklayın texbox9=a textbox20= 10 textbox10=b textbox21 =20 textbox11=c textbox22=30 ve diğer textboxlar sıfır oluyor. mesela ben burda gozuken textbox9 daki a degerini diyelimki AA olarak degıstırdım ve commandbuton2 ye tıkladıgımda k11 hücresindeki deger AA olarak değişmeli yanı soyle efendıme soyleyeyım textbox9=K(textbox1) textbox20= L(textbox1) vb gibi.. anlatabildimmi acaba ?bu arada k 11 hücresinde herhangi bir formul olmadıgı için bozulmayacaktır. yanı verileri alırken formul var ama yazarken yok

dEdE

Destek Ekibi
Destek Ekibi
Excel Vers. ve Dili
Ofis 2013 TR 64 Bit
Merhaba,
Galiba böyle birşey istiyorsunuz.

Ekli dosyalar

Excel Vers. ve Dili
excel 2003 tr
Elinize sağlik teşekkür ederim tam istediğim gibi olmuş
birazda açıklama eklerseniz sevinirim bende ilk basta textbox1 i i olarak tanımladım yani kendimce ve su şekilde yazmıstım
i= textbox1
textbox9= cells(k,i)
gibi
ama olmamıstı. Rica etsem yazdıgınız kodu bıraz ayrıntılı olarak anlatırmısınız

dEdE

Destek Ekibi
Destek Ekibi
Excel Vers. ve Dili
Ofis 2013 TR 64 Bit
Merhaba,
İlk hata i= textbox1 şeklindeki yazımdır. textbox1 bir nesnedir. Size o nesnenin içinde yazan lazım. Yani i=textbox1.text yazmalısınız.
İkinci hata textbox9= cells(k,i) şeklindeki yazımdır. Burada hücrenin içeriğini texboxa aktarıyorsunuz. Halbuki siz texboxun içeriğinin hücreye aktarılmasını istiyorsunuz.
Çözüm, eşit işaretinin iki yanındakiler yer değiştirecek. Ayrıca cells(k,i) şeklindeki yazımda k ve i birer değişkendir. Doğru yere yazması için aldığı değerlerin doğru olması gerekir. Siz i değişkenini satır olarak almışsınız ki bu durumda da k ile i yer değiştirmelidir. Yazım Cells(satır,sütun) şeklindedir. Sütun adını sütun başlığı olarak yazacaksanız çift tırnak içinde yazmalısınız. Cells(1,"A") gibi.
Hoşçakalın.

Excel Vers. ve Dili
excel 2003 tr
Aydınlatıcı bilgi içinde çok teşekkür ederim