• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Textboxa takvim ekleme

nnermin06

Banned
Excel Vers. ve Dili
2003 Türkçe
Arkadaşlar merhaba.
Oluşturduğum userform üzerindeki textbox8'e tıklayıp takvim açılmasını ve o takvimden tarihi seçmeyi başaramadım. Yardımcı olursanız sevinirim.
Şimdiden teşekkürler

Dostum basit bir öernek yaptım ekledim işine yaram umarım..

Ekli dosyalar

• rnek.xls
    rnek.xls
    38.5 KB · Görüntüleme: 217
Arkadaşım teşekkürler. İstediğim gibi. Ancak çok ufak bir sorun var. Tarih formatı aa/gg/yyyy.
Bunu gg/aa/yyyy şekline nasıl çevirebiliriz?
Ayrıca;
Private Sub Calendar1_Click()
TextBox2.Value = Calendar1.Value
TextBox3.SetFocus
Calendar1.Visible = False
End Sub

Bu kodlarda TextBox2 ye takvim açılıyor. Benim userformumda takvim TexkBox8'de. Sizin kodların 3. satırında "TextBox3.SetFocus" yazıyor. ben bunu kendime nasıl uyarlayacağım? Yine 3 olarak mı kalsın yoksa TextBox9 mu yapayım?

Merhaba,

Takvim yerine DTPicker kullanın.

Onun kullanımı hakkında en ufak bir bilgim yok hocam. Yardımcı olursanız sevinirim.

Size hangi tarih aralıkları lazım?

Ekli Örnek Dosyayı İnceleyiniz.

Ekli dosyalar

Arkadaşım yanıtınızı şimdi gördüm. Ben textboxa tıkladığımda takvim açılmasını istiyorum. Tarih aralığından kastınızı anlayamadım. Userformu doldururken işe giriş tarihi belirten Textbox8'in üzerine geldiğimde çift tıklayıp,takvim açılmasını ve açılan takvimden de seçtiğim günün Textboxa yazılmasını istiyorum.

Arkadaşım teşekkürler. İstediğim gibi. Ancak çok ufak bir sorun var. Tarih formatı aa/gg/yyyy.
Bunu gg/aa/yyyy şekline nasıl çevirebiliriz?
Ayrıca;
TextBox2.Value = Calendar1.Value
TextBox3.SetFocus
End Sub

Bu kodlarda TextBox2 ye takvim açılıyor. Benim userformumda takvim TexkBox8'de. Sizin kodların 3. satırında "TextBox3.SetFocus" yazıyor. ben bunu kendime nasıl uyarlayacağım? Yine 3 olarak mı kalsın yoksa TextBox9 mu yapayım?

TextBox8.Value = Calendar1.Value
TextBox9.SetFocus
End Sub

dostum texbox 8 yazdırdığın hücre sağ tıkla ve tarih formatını değiştir orada düzelir.. kodlada yapılır ama araştırmak lazım..

Yok arkadaşlar. Beceremedim. İlginize,bilginize ve emeğinize teşekkür ediyorum.

Ekteki dosyayı inceler misiniz.
Bende sorunsuz bir şekilde çalışıyor.
( Kodlar alıntıdır.)

Ekli dosyalar

İkinize de teşekkür ederim arkadaşlar. İşimi gördü. Necdet Hocamın ki de kaynak oldu..

Geri