• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

textbox'a sağ tuşla tıklandığnda "paste" ve &

selam,

Excel sayfasına eklediğim bir textbox'a sağ tuşla tıkladığımda "paste" ve "cut" ikonları çıkmasını istiyorum. Ã?rneğin bir PDF, WORD veya HTML sayfasından kopyaladığım metin veya resimleri bu textbox'a yapıştımak veya bu textbox içindeki metinleri kopyalayıp başka bir yere yapıştırmak istiyorum. Yani textbox'ın hem kopyala hemde yapıştır işlemini mous yardımıyla gerçekleştirmesini istiyorujm. bununla ilgili kodları yazabilirseniz sevinirim. Teşekkürler...

Merhaba,
textbox içinde CTRL-C ve CTRL-V tuşları her zaman çalışır. Aynı zamanda bir de DragBehavior (sürükleme hareketi) diye bir seçenek daha var. Deneyerek görebilirsiniz. (Textbox seçili iken mouse,sağ click,properties) Biraz Cut-Paste komutu gibi çalışır.
Haa bu arada baa göre textox seçili iken mouse sağ click olayına istediğiiz menü de oluşturulabilir kanısındayım. Tabi denemeden kesin konuşmamak lazım.

Bende basit bir çalışma yaptım. Kullanışlı olması için biraz geliştirmek gerekir ama bir başlangıç olur.

Sayfa üzerinde sağ tuş klik menü ile ilgili olarak yine Sn Raider'in aşağıdaki linkte bir çalışması mevcuttur.

http://www.excel.web.tr/viewtopic.php?t=2365

Not:Excel için örnek çalışmalar başlığında bir çok menü örneği bulabilirsiniz.

reider in ilgili kodlarını inceliyorum.
Kod:
Sub RaiderMacro4()
    MsgBox "RaiderMacro4 çalıştırıldı !" & vbCrLf & vbCrLf & "(2nci Seviye AltMenü-1)"
End Sub
Burada Action tanımlanacak di mi?
Yani Sn Reider bunu kullanıcıya mı bırakmış. Hangi action istiyorsa onu koysun diye.
Yanılmıyorum di mi?

cako,
Burada Action tanımlanacak di mi?

Siz şimdiye kadar deneyip görmüşsünüzdür ama soru açıkta kalmasın. Evet yanılmıyorsunuz msgbox yerine istediğiniz kodlarıda yazabilir yada istediğiniz makroyu çalıştırırsınız.

Geri