• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Textbox'a hem metin hem sayı girip bu iki biçimide aynı sutuna aktarma

Excel Vers. ve Dili
2010-2016 türkçe
İyi günler çalışma kitabımda bir Userform var ve bu formdaki textbox2 ye hem 1-2-3-4 gibi sayılar hemde 1.1 1.2 1.3 1.4 1.5 biçiminde sayılar girmek istiyorum ama her ikisine girip aynı şekilde exceldeki hücreye katarma olayı olmuyor. farklı biçimler deneyince ikinden birisi oluyor formüllerin çalışması için her ikisinin de formülleri çalıştırması gerekiyor anlamanız için dosyayı ekliyorum incelerseniz ne demek istediğimi anlarsınız. işin içinden çıkmadım bir türlü kafayı yiyeceğim. Allah rızası için konu hakkında bilgisi olan bana bir ulaşsın.

Ekli dosyalar

Son düzenleme:
B sütunu metin olarak biçimlendirmeyi deneyin.:cool:

Hocam b sütununu metin olarak yapınca bu sefer 1-2-3-4-5-60-61 gibi değerleri texboxa yazınca metin olarak saklanan sayı diye hata veriyor. sorunumda bu zaten

B sütunu metin olarak biçimlendirmeyi deneyin.:cool:

Metin yapınca 1.1-1.2 gibi değerler girince formüller çalışıyor. 1-2-3- gibi değerler sayı olduğu için metinde çalışmıyor.Genel olarak biçimlendirincede 1-2-3-4- gibi değerler çalışırken 1.1-1.2 gibi girdiğim değerler excele 1,2-1,2 gibi noktalar virgül olarak geliyor iki sorundan birisi çözlüp ikisininde aynı anda girmesini sağlayan bir çözüm yolu arıyorum

Merhaba.

Soruyu tam olarak anlayamamış olabilirim.

Formüllerde kullanılan DATA sayfası A sütununun tamamı gördüğüm kadarıyla METİN formatında olduğuna göre;
KAYDET düğmesindeki ilgili satırı s1.Cells(sonstr, 2) = TextBox2 şeklinde deneyin bence.

Ayrıca userformdaki TextBox ve Combobox nesnelerinin üstlerine birer tane LABEL nesnesi ekleyip
TextBox veya Combobox'un ne işe yarayacağının belirginleştirilmesinde yarar var sanırım.
Bu LABEL nesnelerine sayfalardaki başlıkları yazabilirsiniz örneğin.
.

Ömer Bey dediğiniz şekilde denedim sayı girdiğimde metino larka saklanan sayı hatası veriyor yeşil çerçeve çıkıyor dolayısıyla formüller çalışmıyor. labellere gelince tam çalışmadığı için uğraşmadım tamamen kod kısmı bitince tasarım kısmına geçeceğim şu an neyin ne olduğunu kendim bildiğim için sorun olmuyor. DATANI A SÜTUNUNA BAKIYOR FORMÜLLER ORASININ BİÇİMİ METİN GENEL FARKETMİYOR. sayı olarak girdiğim değerleri förmül okumuyor sorun o

Siz hücrelerin sol üst köşesindeki yeşil kulakçığa kafanızı takmayın.
O uyarı Ms.Excel'in BİLGİ amaçlı uyarısıdır, formüllerin çalışmasına bir etkisi yok yani.
Belirttiğim gibi kullandığınızda formülleriniz sonuç veriyor mu vermiyor mu ona bakın öncelikle.

Yeşil kulakçığı önlemek için ise belirttiğim kod satırının hemen üstüne,
s1.Cells(sonstr, 2).NumberFormat = "@" şeklinde bir satır ilave edin.
.

Hocam elbette kulakçığı takmıyorum belirtmek için öyle dedim o kod zaten var ama aktif değil olsada olmasa da farketmediği için. Düşeyara formülü kullanıyorum metin olarak girilen sayı olduğu için formül çalışmıyor. sayı yapıncada 1.1 grifğim değer saçma sapan bir şeyler oluyor. o yüzden metin yapiyorum biçimlendirmeyi bu seferde sayıları okumuyor

Userform üzerinden veri girişi yaparak (çalışan/çalışmayan formülleri görebileceğimiz şekilde)
örnek veri içeren yeni dosya yükleyin bakayım hemen.
.

userforma girince birinci text defter no 2. text poz no 3. text ise miktar olarka excele geçiyor fprmüller excel üzerinde işli 1. comboboz ise hangi sayfaya gireceği yazılıyor örnek olarka revizyon seçtim orada çalışan formller belli poz adı kısmı ve birim fiyatları yazıyor çalışmayan kısımlar ise boş

Bir de;
-- DÜŞEYARA formüllerinde B2 yerine SOLDAN(B2;UZUNLUK(B2)-1) yazın,
-- ilgili kod satırını da s1.Cells(sonstr, 2) = TextBox2 & " " olarak değiştirerek
dener misiniz?

denedim hocam emeğinize sağlık ama malesef 1.1 değerinin karşılığını alırken 1 değerinin karşılığını alamıyorum hata eriyor #yok hatası veriyor. hücre biçimi metinken 1.1 oluyor sayı iken 1 oluyır ikisinin aynı anda olması gerekiyor. burada 1 ve 1.1 örnek datada olan malzeme ve işçilik pozlarını kastediyorum 12.3 de var 384 de var malzemeler full sayı işçilikler full noktalı formatta onları değiştiremiyorum sabit değerler çektiğim data üzerindede o şekilde bunaldım iyice 2 haftadır her şeyi denedim çözüme ulaşamadım bir türlü

Userform üzerinden girişi yapılmış olmak koşuluyla örnek veri içeren ve hatalı formül sonuçları içerisinde olacak şekilde örnek belgenizi yenileyin veya yeni bir örnek belge olarak ekleyin.
.

Dosyayı ekledim. Açıklama yazdım. Yardımlarınızı bekliyorum hocam.

Ekli dosyalar

Tekrar merhaba.

Gördüğüm kadarıyla; sayfada kullanılan formülü aşağıdaki gibi değiştirirseniz istediğiniz sonuca ulaşılabilir.
Userform üzerinden, farklı özelliklerde (sayı/tarih gibi algılanabilecek değer/metin vs.) veri girişi yaparak denemeler yapınız.
.
Kod:
=[COLOR="red"]EĞERHATA[/COLOR]([COLOR="red"]EĞERHATA[/COLOR]([COLOR="red"]DÜŞEYARA[/COLOR]([B][COLOR="Blue"][SIZE="4"]1*[/SIZE][/COLOR][/B]$B2;DATA!$A$2:$E$958;2;0);[COLOR="Red"]DÜŞEYARA[/COLOR]($B2;DATA!$A$2:$E$958;2;0));"")

Tekrar merhaba.

Gördüğüm kadarıyla; sayfada kullanılan formülü aşağıdaki gibi değiştirirseniz istediğiniz sonuca ulaşılabilir.
Userform üzerinden, farklı özelliklerde (sayı/tarih gibi algılanabilecek değer/metin vs.) veri girişi yaparak denemeler yapınız.
.
Kod:
=[COLOR="red"]EĞERHATA[/COLOR]([COLOR="red"]EĞERHATA[/COLOR]([COLOR="red"]DÜŞEYARA[/COLOR]([B][COLOR="Blue"][SIZE="4"]1*[/SIZE][/COLOR][/B]$B2;DATA!$A$2:$E$958;2;0);[COLOR="Red"]DÜŞEYARA[/COLOR]($B2;DATA!$A$2:$E$958;2;0));"")

Ömer Bey Allah sizden razı olsun ne kadar teşekkür etsem azdır. Tam olarak istediğim buydu. Hücre biçimini metin yapıp formülü bu şekilde güncelleyince her şey halloldu. Tekrardan çok teşekkür. Umarım bu sorunu olan diğer arkadaşlara da yardımı olur bu başlık.

Geri