• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Textboxa Göre Filtreleme

Forumda değişik örneklerini buldum ama ne yazık ki kendi çalışmama uyarlayamadım. Amacım iki sütünlu Listbox a aldım verilerin Textboxa girilen karakterler ile filtreleyip aradığım kodu bulmak. Tabi burada bir noktada aramanın Combobox daki seçime göre Listbox taki 1.sütünda yada 2.sütünda yapılması.
Örnek dosyam ekte.
Teşekkürler.

Ekli dosyalar

ekli dosyanızı kontrol ediniz.

Ekli dosyalar

Gönderdiğiniz dosyayı inceledim. Emeğiniz için çok teşekkürler.
Ancak belki ben tam detaylandıramadım. Arama yapılırken Kod ve Tanım sutunlarının her ikiside olmalı. Pek düzgün bir anlatım olmadı ama kem kod hemde tanım olmalı ki kişi aradığı ürünü rahat bulsun. Mikro ve benzeri paket program kullandınız mı bilmem ama orada stok bulmak için bir pencere açar ve bir sutuna tıklarsınız. (Kod, Tanım) Daha sonra klavyeden değer girmeye başlarsınız ve girdiğiniz değerlere göre liste hareket eder. Az çok buna benzer bir olay benim yapmaya çalıştığım ama beceremediğim. Umarım biraz daha şekillenmiştir zihninizde.
Emeğiniz için tekrar teşekkürler.

Gönderdiğiniz dosyayı inceledim. Emeğiniz için çok teşekkürler.
Ancak belki ben tam detaylandıramadım. Arama yapılırken Kod ve Tanım sutunlarının her ikiside olmalı. Pek düzgün bir anlatım olmadı ama kem kod hemde tanım olmalı ki kişi aradığı ürünü rahat bulsun. Mikro ve benzeri paket program kullandınız mı bilmem ama orada stok bulmak için bir pencere açar ve bir sutuna tıklarsınız. (Kod, Tanım) Daha sonra klavyeden değer girmeye başlarsınız ve girdiğiniz değerlere göre liste hareket eder. Az çok buna benzer bir olay benim yapmaya çalıştığım ama beceremediğim. Umarım biraz daha şekillenmiştir zihninizde.
Emeğiniz için tekrar teşekkürler.

o zaman combobox nesnesini niye koydunuz.

ekli dosyanızı kontrol ediniz.

Ekli dosyalar

Sorunuzu yeni gördüm. Excel de bu olayın yapılabilirliğinden ( listboxtaki sutunları tıklanıp - mikrodaki gibi ) emin olmadığım için böyle bir düşünce ile ilerledim.

Ellerinize ve zihninize sağlık.
Bende bir önceki dosyanızı inceleyip ben bir şeyler yapabilir miyim diye uğraşıyordum. Siz kısa sürede sonuca ulaşmışsınız.
İyi günler dilerim.

Son düzenleme:
Ellerinize ve zihninize sağlık.
Bende bir önceki dosyanızı inceleyip ben bir şeyler yapabilir miyim diye uğraşıyordum. Siz kısa sürede sonuca ulaşmışsınız.
İyi günler dilerim.

iyi çalışmalar

Geri