• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

textbox'a girilen bilgiyi excel tablosuna aktarmak

Excel Vers. ve Dili
2007 eng
merhaba, forumda aradım ama örnekler daha karışık olduğu için anlamadım malesef. sorun aslında çok basit. userformdaki herhangi bir textboxa girilen bir bilgiyi, mesela sayfa 1 , a1 hücresine yazmak istiyorum.

ne yapmak gerek?

Sayın Volume01,

İstediğiniz kod aşağıdaki gibidir ancak, kodun işleyişi hk. bilgi verilebilmesi için sorunuz eksik.

Worksheets("Sayfa1").Range("A1") = TextBox1.Text

hocam verdiğiniz şekilde çalıştırdım ve işimi gördü. tekrar teşekkürler. peki text box değil de, mesela checkbox'da işaretli ya da işaretsiz durumuna göre bilginin aktarılmasını istesek;

Worksheets("Sayfa1").Range("A1") = checkbox1.( seçili ise evet, değilse hayır ) gibi..

hocam verdiğiniz şekilde çalıştırdım ve işimi gördü. tekrar teşekkürler. peki text box değil de, mesela checkbox'da işaretli ya da işaretsiz durumuna göre bilginin aktarılmasını istesek;

Worksheets("Sayfa1").Range("A1") = checkbox1.( seçili ise evet, değilse hayır ) gibi..

If CheckBox1 Then Worksheets("sheet1").Range("A3") = "yes" Else Worksheets("Sayfa1").Range("A3") = "no"

bu şekilde yaptım ve oldu. 3. kez teşekkürler sayenizde öğrendim.

If CheckBox1 Then Worksheets("sheet1").Range("A3") = "yes" Else Worksheets("Sayfa1").Range("A3") = "no"

bu şekilde yaptım ve oldu.

Galiba aşağıdaki gibi yaptım demek istediniz.

Private Sub CheckBox1_Click()
If CheckBox1.Value = True Then
Worksheets("Sheet1").Range("A3") = "YES"
Else
Worksheets("Sheet1").Range("A3") = "NO"
End If
End Sub

Geri