• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Textbox'a girilen 3 haneli rakamın ortasını dikkate alması

Excel Vers. ve Dili
excel2003
İyi çalışmalar arkadaşlar;Textbox'a girilen 3 haneli rakamın örnek: 231 bunun ortadaki rakamını dikkate almasını istediğim zaman hangi komut satırını kullanmam gerekli .Acces'te "like" komutunu kullanıyorum V.Basic 'te hangi komut yardımcı olurmusunuz.Saygılar

Selamlar,

Eğer içinde 3 rakamı varmı diye kontrol edecekseniz aşağıdaki kodlardan birisini kullanabilirsiniz. Aşağıdaki örnekleri farklı komutlar kullanılarak dahada arttırılabiliriz. En sık kullanılan yöntemler bunlardır.

3 karakterli verinin 2 karakterini kontrol eder.
Kod:
Private Sub CommandButton1_Click()
    If Mid(TextBox1, 2, 1) = 3 Then MsgBox "İçinde 3 rakamı var."
End Sub

TextBox nesnesine yazılan veri içinde 3 değerini arar. Verinin uzunluğu önemli değildir.
Kod:
    If TextBox1 Like "*3*" Then MsgBox "İçinde 3 rakamı var."
End Sub

TextBox nesnesine yazılan veri içinde 3 değerini arar. Verinin uzunluğu önemli değildir.
Kod:
    If InStr(1, TextBox1, 3) > 0 Then MsgBox "İçinde 3 rakamı var."
End Sub

Döngü yöntemi ile TextBox nesnesine yazılan verinin tüm karakterleri kontrol edilerek 3 değeri aranır bulduğu anda uyarı verip döngü sonlanır.
Kod:
    Dim X As Integer

For X = 1 To Len(TextBox1)
        If Mid(TextBox1, X, 1) = 3 Then
        MsgBox "İçinde 3 rakamı var."
        Exit For
        End If
    Next
End Sub

teşekkür ederim korhan hocam ama ben 3 haneli bir sayıda ortadaki sayıyı gidiğim zaman yanındaki rakamlar ne olursa olsun ortadaki rakama uyan bütün verileri getirsin istiyorum.örneğin
331
332
125
126
328
138
112
312
bu sütunda textbox'a 3 yazarsam 331,332,138 sayılarını getirsin,Texbox'a 2 yazarsam 125,126, sayılarını ,1 yazarsamda 112,312 getirsin istiyorum yani ortadaki rakam değişken ben ne girersem onunla ilgili bilgiyi getirecek.Tekrar teşekkür ederim .

Selamlar,

Bu değerleri yazdığınız zaman bilgiler ListBox nesnesinemi aktarılacak? Konuyla ilgili örnek dosya eklermisiniz.

Sayın Korhan Hocam örneğimde sizin vermiş olduğunuz kodlarla birşeyler yapmaya çalıştım ama birinci haneye göre yaptırıyorum oysaki ben 3 haneli A sütunundaki ortadaki yani soldan ikinci karakteri textbox girerek ortak olanları getirmek istiyorum yardımcı olurmusunuz?

Ekli dosyalar

Dosyayı kontrol edermisiniz, kolay gelsin.

Ekli dosyalar

Geri